Tak jak pisze Cel in listwa to pikuś
Mazda6 GY LF '07_Michu
dejneks napisał(a):więc jak coś to można razem ogarnąć
Jak to mówią "w kupie raźniej"
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007
Wczoraj nareszcie zakupiłem opony zimowe... planowałem to zrobić w tamtym roku jak kolejki się rozjadą ale zima była jaka była i dojechałem do końca na swoich starych kapciach....
W tym roku weszły mi na felgi Goodyear UltraGrip 9 195/65R15 91T... przetestuję na własnej skórze czy one są takie dobre... bo opinie są obiecujące...
W tym roku weszły mi na felgi Goodyear UltraGrip 9 195/65R15 91T... przetestuję na własnej skórze czy one są takie dobre... bo opinie są obiecujące...
Wszystko fajnie ale.... Żona moja powiedziała, że nie chce żebym oklejał tej listwy bo jej się taka "chromowana" podoba
... a zdjęcia, które jej pokazałem z oklejonymi listwami nie zachęciły Jej do takiej zmiany... Zostanie więc nie oklejona narazie, tym bardziej, że Żona teraz więcej jeździ Mazdą niż ja... niech się Jej podoba 
Michu_M6 napisał(a):Wszystko fajnie ale.... Żona moja powiedziała, że nie chce żebym oklejał tej listwy bo jej się taka "chromowana" podoba... a zdjęcia, które jej pokazałem z oklejonymi listwami nie zachęciły Jej do takiej zmiany... Zostanie więc nie oklejona narazie, tym bardziej, że Żona teraz więcej jeździ Mazdą niż ja... niech się Jej podoba
HAHA skąd ja to znam
No tak to już jest z tymi żonami
Ja mam to samo, chciałem przednie lampy wrzucić do kręta niestety sprzeciw bo żonie podobają się takie tzw kryształki Svarowskiego
no i narazie odpuściłem, ale będę do wiosny negocjował
Michu dla ciebie folia dwukolorowa oczywiście żart a leni lampy od polifta tu już nie żartuje
Nabryzgane olejem z mojego S5
Nabryzgane olejem z mojego S5
https://www.facebook.com/BippuPoland
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
-
Tomek grupa rozwoju forum
- Od: 11 kwi 2008, 15:18
- Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998
Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau
była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG
Wczoraj zmieniłem sobie olej – nie wiem co było w środku ale zalałem DEXELIA 5W30 i mam nadzieję, że będzie OK tak jak do tej pory
filtr oleju dałem firmy FILTRON bo do tej pory takich używałem i zawsze było dobrze.... pojeździmy... zobaczymy. Po przeczytaniu wątku o olejach miałem taki mętlik, że zdecydowałem się na olej zalecany przez producenta 
[/quote]
Moja Mazda od początku jest zalewana tym olejem, wczoraj też wymieniłem na ten sam
Filtr boscha, chciałem knechta ale nie było na miejscu. 
Moim zdaniem dobrze zrobiłeśMichu_M6 napisał(a):nie wiem co było w środku ale zalałem DEXELIA 5W30

Dokładnie miałem to samo gdy pierwszy raz wymieniałem olejMichu_M6 napisał(a):Po przeczytaniu wątku o olejach miałem taki mętlik,

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Michu_M6 napisał(a):Czasem lepiej ustąpić w drobnej sprawie po to aby wygrać w innej... bardziej dla nas istotnej...
Zrób tak jak ja,kup żonie nowa 3ke i bedziesz mógł modzic sobie przy tej do woli.Moja nowych tablic w GG jeszcze nie zakumała a na skórzane fotele ktore mam od wczoraj powieziala ze sa super

Mazda zmodzona a ja nadal mam

-
WisniaUs
Wczoraj przyszła przesyłka – taki mały prezent dla M6 bo długo już się nią nie zajmowałem 
W pierwszej wolnej chwili ją zamontuję i sprawdzę jak z odbiorem, szumami i zasięgiem...
Pierwsze odczucia:
– do GY pasuje super, chowa się cała podstawa oryginalnej anteny, trzeba tylko bat wykręcić i już – to wielki plus bo będzie szczelnie jak w oryginale a nawet lepiej bo nowa antena będzie naklejona na wierzchu
– kolor jeden ton jaśniejszy od budy ale i tak cienie robią swoje i nie rzuca się to w oczy – przynajmniej w sztucznym świetle garażu
zresztą bat też nie jest w kolorze budy...
– wykonanie z bliska... widać że chińczyk... plastik – fantastik ale wystarczyło położyć na dachu i moim zdaniem wygląda lepiej niż oryginalny bat
– od spodu jest jakiś drucik zatopiony więc może to zapewni dobry odbiór? zobaczymy
W pierwszej wolnej chwili ją zamontuję i sprawdzę jak z odbiorem, szumami i zasięgiem...
Pierwsze odczucia:
– do GY pasuje super, chowa się cała podstawa oryginalnej anteny, trzeba tylko bat wykręcić i już – to wielki plus bo będzie szczelnie jak w oryginale a nawet lepiej bo nowa antena będzie naklejona na wierzchu
– kolor jeden ton jaśniejszy od budy ale i tak cienie robią swoje i nie rzuca się to w oczy – przynajmniej w sztucznym świetle garażu
– wykonanie z bliska... widać że chińczyk... plastik – fantastik ale wystarczyło położyć na dachu i moim zdaniem wygląda lepiej niż oryginalny bat
– od spodu jest jakiś drucik zatopiony więc może to zapewni dobry odbiór? zobaczymy
Odbiór jest słabszy niż na oryginale do tego po za miastem zdarzy że zerwie.
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Geniek napisał(a):Daj znać jak z odbiorem po założeniu.
xRafalx napisał(a):Odbiór jest słabszy niż na oryginale
No i tu niestety muszę potwierdzić

Myślę jeszcze żeby tę podmianę anteny połączyć z dodaniem jakiejś anteny wewnętrznej ze wzmacniaczem

Na dziś