Check Engine i Błąd P0850

Postprzez adasio85 » 10 gru 2015, 12:48

Witajcie. Na początku chciałem prosić o wyrozumiałość bo jest to dopiero mój drugi post.
Mam do was pytanie w czym może być problem, a mianowicie sprawa wygląda następująco:
Świeci mi się kontrolka Check Engine, podłączyłem więc kablem OBD II do komputera i sczytałem kod błędu który brzmiał P0850. Skasowałem błąd i użytkowałem samochód dalej. Po przejechaniu kolejnych 10-15 km znowu mi się zaświeciła kontrolka i znowu ten sam błąd.
Poniżej przedstawiam opis błędu z programu FORSCAN:
------------------------------------------------------------------------------
Kod: P0850 – Usterka obwodu czujnika TR w dopuszczalnym zakresie.

Moduł: Moduł sterowania pracą silnika (Power Train Chain Control Module).

Szczegóły kodów usterek

Usterka obwodu czujnika TR w dopuszczalnym zakresie.

OLUB

Usterka obwodu czujnika położenia dźwigni zmiany biegów. Czujnik położenia dźwigni zmiany biegów (MLP)

OLUB

Usterka działania czujnika położenia biegu jałowego
---------------------------------------------------------

W takiej sytuacji sprawdziłem czujniki i dla pewności wymieniłem. Niestety błąd nadal się pojawia.
Chciałem jeszcze nadmienić, że poza tym, że świeci się kontrolka i jest ten błąd samochód nie ma żadnych innych objawów, można powiedzieć, że nic się nie dzieje.
Proszę o informację co może być przyczyną, czy ktoś miał podobny problem i jak został on rozwiązany ?
Ewentualnie proszę o jakieś namiary na dobry i w miarę możliwości w rozsądnych pieniądzach serwis w Warszawie lub okolicach, który będzie w stanie zdiagnozować co się dzieje.
Początkujący

Od: 29 wrz 2014, 08:16
Auto: Mazda Premacy 2004 r. 2.0 DiTD 101KM