Przyrdzewiałe drzwi
Strona 1 z 1
Witam, ostatnio dostałem strzała w drzwi od kierowcy i musiałem zakupić "nowe". Problem w tym, że standardowo są przyrdzewiałe od spodu i zastanawiam się czym je zaimpregnować co by rdza nie szła dalej, no i też ciekaw jestem co sami o tym sądzicie? czy da się to uratować?
Cóż – cudów nie ma ale .... osobiście odczyściłbym to ile się da i na samą rdzę dał FERTAN a następnie jakiś podkład.
Moim zdaniem jest to środek dużo lepszy od Cortanin'a czy Brun-Epoxy (o ile nie kupisz podróbki).
Moim zdaniem jest to środek dużo lepszy od Cortanin'a czy Brun-Epoxy (o ile nie kupisz podróbki).
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Nie ma źle 
Patrz jakie ja mialem

Wyczyscic dobrze , tak jak Marek pisze zapucic i zapdkladowac, a od srodkach tez nawalic smaru z olejem albo cos takiego co by tluste bylo.
Patrz jakie ja mialem
Wyczyscic dobrze , tak jak Marek pisze zapucic i zapdkladowac, a od srodkach tez nawalic smaru z olejem albo cos takiego co by tluste bylo.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
O jak miło, myślałem że już nikt sie nie zainteresuje
A co za tym idzie, poszedłem do lakierniczego i tam mi doradzili RUST filler firmy TROTON. Będzie dobre czy lepiej usłuchnąć Marka z FERTANEM?

Osobiście nie znam tego środka a za to FERTAN miałem już polecany od kilku osób.
Mój kolega, który czasem bawi się w konserwacje aut poleca tego sprzedawcę FERTAN'u: http://anglocars.pl/
Mój kolega, który czasem bawi się w konserwacje aut poleca tego sprzedawcę FERTAN'u: http://anglocars.pl/
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Hmm a ile ml mi na to wystarczy bo widzę, że literek ponad stówkę stoi. 30ml jest najmniejszy i kosztuje 19 złociszy;)
Na te drzwi ten mały chyba wystarczy chociaż ja większy pojemnik wziąłbym 
Litr to koledze wystarcza zwykle na konserwację kilku aut.
Tylko trzymaj go w ciepłym miejscu aby nie zamarzł.
Litr to koledze wystarcza zwykle na konserwację kilku aut.
Tylko trzymaj go w ciepłym miejscu aby nie zamarzł.
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
No to w takim razie wezmę ten 250ml chyba. A na ten FERTAN to trzeba od razu jakiś podkład nałożyć?
Z tego co słyszałem to nawet pół roku wytrzymuje bez jakiegokolwiek dodatkowego zabezpieczenia.
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Panowie mam pytanie, drzwi zamontowane, na dniach postaram się wrzucić zdjęcia, ale jest mały problem. Linia drzwi przednich nie zgrywa się tak idealnie jak wcześniej z drzwiami tylnymi, a drzwi które montowałem były na pewno z innej wersji bo sama tapicerka wewnątrz była trochę inna. I teraz pytanie takie, czy ta różnica (którą niebawem wam pokaże) może wynikać z tego iż drzwi były na przykład z 3 drzwiowej wersji?
corpha76lon napisał(a):I teraz pytanie takie, czy ta różnica (którą niebawem wam pokaże) może wynikać z tego iż drzwi były na przykład z 3 drzwiowej wersji?
Drzwi z wersji 3-drzwiowej na pewno byś nie dał rady zamontować.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
Kupiłeś z polifta,a masz przedlifta,ale nie wydaje mi się żeby blacha się różniła.Może spróbuj wyregulować na zawiasach,albo strzał przestawił bude i juz nie będzie równo.
Co do zabezpieczenia,miałem podobnie. Wszystko co koledzy piszą + dalem masę uszczelniające (stara zdarłem przy czyszczeniu) i pomalowalem pod kolor. Wyglądało jak oryginał i chyba ze 3 lata wytrzymalo.
W drzwi napusc coś do profili zamkniętych np Valvoline tectyl.
Co do zabezpieczenia,miałem podobnie. Wszystko co koledzy piszą + dalem masę uszczelniające (stara zdarłem przy czyszczeniu) i pomalowalem pod kolor. Wyglądało jak oryginał i chyba ze 3 lata wytrzymalo.
W drzwi napusc coś do profili zamkniętych np Valvoline tectyl.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Musisz lepiej wyregulowac drzwi, to ze byly z innego rocznika nic nie zmienia
Z wersji 3 drzwiowej no musialbys chyba tylne uciąć ,zeby zamontowac przednie
Z wersji 3 drzwiowej no musialbys chyba tylne uciąć ,zeby zamontowac przednie
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Tak jak widzicie, na dole widać to najbardziej, góra jeszcze obleci bo to minimalna różnica . Próbowałem na zawiasach to ustawiać ale lipa... i teraz sie zastanawiam czy faktycznie wynika to z tego ze drzwi miałem z jakiejś wersji po 94r bo moja jest z 94. mam prawe jeszcze do wymiany to wtedy zobaczymy czy będzie to samo, bo tamte prawe na bank sa z młodszego auta.
A i takie pytanie ciekawostka, jak rozebrałem klamkę to zauważyłem że dodatkowo było podświetlanie zamka i jakiś włącznik który sie załączał (albo rozwierał zależy jaki typ przełącznika) po otwarciu drzwi, przy maksymalnym wychyleniu klamki, wiecie może od czego to? bo przełożyłem do siebie i nic nie zauważyłem, a podświetlanie dziurki na klucz działa tak jak podświetlenie stacyjki
A własnie, teraz tak na to wpadłem, że jak dostałem strzała to mnie przecież troche wgniotło ale praktycznie tyle co nic, w linku macie zdjecie... sami ocencie czy to by taki wpływ miało.
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=572109C2
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=57125EEF
A i takie pytanie ciekawostka, jak rozebrałem klamkę to zauważyłem że dodatkowo było podświetlanie zamka i jakiś włącznik który sie załączał (albo rozwierał zależy jaki typ przełącznika) po otwarciu drzwi, przy maksymalnym wychyleniu klamki, wiecie może od czego to? bo przełożyłem do siebie i nic nie zauważyłem, a podświetlanie dziurki na klucz działa tak jak podświetlenie stacyjki
A własnie, teraz tak na to wpadłem, że jak dostałem strzała to mnie przecież troche wgniotło ale praktycznie tyle co nic, w linku macie zdjecie... sami ocencie czy to by taki wpływ miało.
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=572109C2
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=57125EEF
Jak dolny przód drzwi się schodzi do błotnika?
Niektóre wersje miały właśnie podświetlenie dziurek zamków drzwi – uaktywniało się to poprzez pociągniecie klamki.
Ale nie bardzo wiem kiedy to było montowane.
A drzwi to uważam, że w całym przedziale 1994-1998 były produkowane te same z różnicami tylko w wewnętrznych boczkach.
Nie widziałem aby były wersje 323F w wykonaniu 3-drzwiowym
Niektóre wersje miały właśnie podświetlenie dziurek zamków drzwi – uaktywniało się to poprzez pociągniecie klamki.
Ale nie bardzo wiem kiedy to było montowane.
A drzwi to uważam, że w całym przedziale 1994-1998 były produkowane te same z różnicami tylko w wewnętrznych boczkach.
Nie widziałem aby były wersje 323F w wykonaniu 3-drzwiowym
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
właśnie normalnie się chowają, ale zwrócę uwagę jeszcze, za godzinkę jadę do sklepu to popatrzę ale raczej normalnie.
Hmm za pociągniecie przy zamkniętych drzwiach? sprawdzę to;) No właśnie mam dwojga drzwi i każde z innymi boczkami, do prawych mam chyba najuboższą wersje xD
Sprawdziłem i dobrze sie chowają
Nie uaktywnia mi sie to światełko po pociągnięciu, przy zamkniętych drzwiach. Oczywiście jak otworze na centralnym i otworzą sie drzwi to tak, owszem, ale wtedy to mi sie juz wszystko zaświeca:P
Hmm za pociągniecie przy zamkniętych drzwiach? sprawdzę to;) No właśnie mam dwojga drzwi i każde z innymi boczkami, do prawych mam chyba najuboższą wersje xD
Sprawdziłem i dobrze sie chowają
Marek 161BD081 napisał(a):Niektóre wersje miały właśnie podświetlenie dziurek zamków drzwi – uaktywniało się to poprzez pociągniecie klamki.
Nie uaktywnia mi sie to światełko po pociągnięciu, przy zamkniętych drzwiach. Oczywiście jak otworze na centralnym i otworzą sie drzwi to tak, owszem, ale wtedy to mi sie juz wszystko zaświeca:P

Strona 1 z 1