Pomoc w wyborze ASO – dotyczy lakierowania.

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez DWitek » 1 gru 2015, 23:15

Witam,
dzisiaj żona swoją dwumiesięczną CX-3 pojechała do marketu na zakupy i gość, który stał przed nią Fordem Galaxy przy cofaniu nie zauważył jej samochodu i trochę przerysował jej przedni zderzak.
Żona wezwała policję, gość nie robił problemów, przyjął mandat.

Mazda jest w kolorze Soul Red i ma dość mocno porysowaną lewą przednią część zderzaka, tą w kolorze, jest kilka rys głębszych do czarnego tworzywa (rowków), ponadto dwa czarne plastiki są przerysowane – przytarte jakby nimi poszorował po betonie oraz przerysowana jest chromowana obwódka dużego grilla. Również przerysowana i nieco cofnięta jest listwa w kolorze nadwozia ta nad grillem – przedłużenie maski silnika.

Czy ktoś z Was w ostatnim czasie lakierował w którymś z ASO swoją Mazdę? Gdzie zrobią to dobrze?

Z tego co wyczytałem lakier Soul Red jest lakierem dwukolorowym + lakier bezbarwny, czyli łącznie 4 warstwy lakieru + lakier bezbarwny. Więc podejrzewam, że nie jest taki łatwy do polakierowania. Obecnie często ASO nie mają swoich lakierni, tylko zlecają lakierowanie "na zewnątrz", więc nie chciałbym, żeby ktoś w prawie nowym samochodzie spartolił lakierowanie, że będzie nieco inny odcień.

Pozdrawiam
Darek
Początkujący

Od: 2 paź 2015, 09:45
Auto: Mazda CX-3 AWD 150KM SkyPassion
BMW F11 525xDrive

Postprzez stachan » 5 gru 2015, 08:20

Proszę o uzupełnienie profilu... Trudno polecić ASO skoro nie wiemy skąd kolega jest :)
Obrazek
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Finansów
Koordynator Konkursów

Od: 21 wrz 2006, 17:09
Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE

Postprzez mishaaq » 7 gru 2015, 08:48

Ja miałem wymieniany zderzak w M3 w Anndorze w Krakowie, ale on podobno przychodzi niemalowany i dopiero na miejscu go malują przed założeniem. Muszę przyznać, że ładnie im to wyszło. Ale powtarzam, zderzak był nowy.
Forumowicz

Od: 8 cze 2015, 15:26
Auto: Mazda3 BM '15 120KM MT SkyMotion SoulRed

Postprzez DWitek » 7 gru 2015, 12:19

Na początku też myślałem o Anndorze, ale jak mi powiedzieli termin, to raczej z nimi sobie dam spokój. Anndrora to dealer wielu marek – wiele salonów. Ale lakiernie mają jedną wspólną gdzieś w Białce czy Bukowinie i termin lakierowania mi podali ok. 1.5 miesiąca.
Więc raczej oddam do Czach'a w Rzeszowie – terminy od ręki. Dam znać jak wyszło lakierowanie.
Początkujący

BMW F11 525xDrive

Postprzez DWitek » 31 gru 2015, 13:55

Witam ponownie.

Już jakiś czas temu odebrałem Mazdę z lakierowania w ASO Rzeszów. Był lakierowany cały zderzak, listwa nad grillem, wymieniona lewa chromopodobna obwódka grilla oraz wymieniony element plastikowy lewego przedniego halogenu. Co do samego lakierowania nie mam żadnych uwag czy zastrzeżeń – wygląda tak jak wyglądał przy zakupie samochodu w salonie. Dodatkowo porobili mi dwa drobne odpryski od kamieni na pokrywie silnika. Generalnie jestem zadowolony z lakierowania i mogę ich polecić. Samochód zawiozłem do ASO w poniedziałek wieczorem, dostałem zastępczego Hyundaia I30 i odebrałem w czwartek też wieczorem. Także w sumie naprawa trwała 3 pełne doby.
Początkujący

BMW F11 525xDrive

Postprzez stachan » 31 gru 2015, 19:36

Dzięki za info o finale sprawy <spoko>
Obrazek
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Finansów
Koordynator Konkursów

Od: 21 wrz 2006, 17:09
Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE