Pytanie tylko która poducha jest przyczyną wibracji... Ja mam wymienioną i od pasażera i tylną...
Mazda3 wibracje silnika przenoszą się na auto
1, 2
Od pasażera i ta pod aku . Powiem wam ,że ta od pasażera rozpadła mi się całkowicie i silnik osiadł na niej , wibracji nie było .
To teraz tym bardziej jestem skołowany bo to może być każda.
Muszę sprawdzić każdą. Ta pod aku to nie problem, tylko dużo wyciągania.
Wymieniał ktoś sam tą od strony pasażera? Jakieś porady ? Bo bezsensu wozić ją ciągle do mechaników i testować...
Muszę sprawdzić każdą. Ta pod aku to nie problem, tylko dużo wyciągania.
Wymieniał ktoś sam tą od strony pasażera? Jakieś porady ? Bo bezsensu wozić ją ciągle do mechaników i testować...
- Od: 15 wrz 2013, 16:23
- Auto: Mazda 3 (BK) 2005
2.0 MZR Top Sport
Mi również padła ta od pasażera, i co ciekawe urwała się cała bo wyjmowałem w 2 częściach, ale drgań podczas jazdy nie było. tylko brzęczenie przy cofaniu i trochę wibracji na jałowym. Na Tedgumie im zimniej mam wrażenie że silnik mam wspawany do nadwozia. Kupiłem go w sklepie za 140, jutro dzwonie w sprawie reklamacji, proponowali mi jakimś cudem ori, więc zapytam skąd by mieli i wieczorem napisze wam. więc jeśli drgania to tylko od pasażera, wymieniałem ją sam a jej wymiana z wyjęciem starej to dosłownie 10 min.
No ja właśnie mam BK
Przecież pisze auto pod awatarem. Wymiana to 10 min, potrzebna Ci jest jeszcze jedna osoba, szmatka, stary pasek klinowy, lub linka, metalowa długa rurka, i klucz do odkręcania. Najpierw odczepiasz zbiornik cieczy chłodzącej, jest on na zaczepie tylko wysuwasz do góry i z przewodami odchylasz by nie przeszkadzał w dostępie do poduchy, luzujesz śruby, pomocnik bierze rurkę, kładzie na kielich szmatkę by nie porysować, na nią rurkę jeden koniec, w silniku pod pokrywą są wieszaki, przekładasz linkę i rurkę by unosić silnik, jedna osoba unosi, ty odkręcasz śruby, wyjmujesz poduchę, zakładasz nową, przyłapujesz śruby i tyle, u mnie to trwało niecałe 10 minut.
ja mam kanał, ale więcej by było roboty i szczerze nawet nie zaglądałem czy osłony wtedy nie trzeba zdjąć. Dzwoniłem na sklep w sprawie reklamacji i muszę narazie czekać bo będą ten oryginał szukać.
dawid.9s napisał(a):Dzieki za info. Zaczynam szukanie używki.
koleś ma do negocjacji
viewtopic.php?f=5&t=187008
Chyba się spóźniłem
Nie dostałem mailowego powiadomienia o poście Twoim Marcinie.
Kupiłem jedną na allegro przyszła rozwalona, sprzedawca oszust na szczęście oddał kasę...
Szukanie czas zacząć od nowa...
Orientuje się ktoś czy poduszka z Focusa MK2 pasuje ? Na zdjęciach wygląda bardzo podobnie...
Kupiłem jedną na allegro przyszła rozwalona, sprzedawca oszust na szczęście oddał kasę...
Szukanie czas zacząć od nowa...
Orientuje się ktoś czy poduszka z Focusa MK2 pasuje ? Na zdjęciach wygląda bardzo podobnie...
- Od: 15 wrz 2013, 16:23
- Auto: Mazda 3 (BK) 2005
2.0 MZR Top Sport
1, 2