Mazda 323F GT '95 KL
Gleba chwilowo była w planach, ale na razie się zdezaktualizowały. Powoli kompletuję drzwi na wymianę, połowę już mam. Ostatnio wpadł też sprzęt do malowania i czeka na przypływ funduszy – plan jest by auto pomalować na wiosnę, a jak się uda, to jeszcze tej jesieni. Została do zrobienia konserwacja podwozia przed zimą, car audio, oraz kilka elektronicznych bajerów w stylu komputera pokładowego, wymienić oba zderzaki, zrobić porządek z przednią dokładką i to by było wszystko z planów na najbliższy rok. Gdzieś tam jeszcze pałęta się koncepcja grzanych foteli przednich, ale na razie zbyt nieśmiało, chyba jest jeszcze na to za ciepło i nie mam dostatecznej motywacji 
vixo napisał(a): faktycznie trochę gleby by się jej przydało
W rodzinnym samochodzie ciężko glebić...
Garde, może na wiosnę szósteczkę zechcesz ?:)
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Tego rdzawego strucla?
Pod warunkiem handlu wymiennego, efka za szóstkę 
Gared napisał(a):Tego rdzawego strucla?Pod warunkiem handlu wymiennego, efka za szóstkę
Strucel juz ma ładnie zrobione blachy
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Gared napisał(a):Nie "już" a "jeszcze"
Obawiam się, że moesz mieć rację

------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Takie tam zimowe przygotowania w postaci Winterhawków na najbliższy sezon 
sebekle napisał(a):pod względem głośności są tragiczne. ale jako tako się jeździ a boki twardsze niż niejedna letnia więc nie gibie się zbytnio w zakrętach
Owszem, według metki nie są to najcichsze opony świata, ale bez przesady. Porównanie z łożyskiem jest na tyle trafione, że mogę wysnuć wniosek, iż ci nigdy łożysko nie huczało, o czterech nie wspominając
arafal21 napisał(a):Wszystko sie do zimy szykuje
Taki czas, co poradzisz
Sam dzisiaj bylem zmuszony zmienic koła na zimowe
z 17" na 13"
Moglem to w sobote zrobic tak nie lecialbym bokiem wczoraj na lodzie

DObrze miec kola na zime i lato a nie tluc sie po wulkanizatorach
Jak sie KL sprawuje??
DObrze miec kola na zime i lato a nie tluc sie po wulkanizatorach
Jak sie KL sprawuje??
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Normalnie, czyli bez szału – ot w miarę dynamiczne auto. Grzebanie przy silniku zostawiam sobie na kiedyśtam, jak (jeśli) będą odpowiednie fundusze. Całkiem możliwe, że poszukam sobie jakiegoś KL albo KLZE już po remoncie i będzie ponowny swap. To co jest poleci wtedy na sprzedaż. To jednak póki co bardziej fantazje niż rzeczywiste zamiary.
Bez szalu bo komp z KF
ALe napewno lepiej niz kf
Uuu to ciezko bedzie szczegolnie ,ze teraz wszystko pcha Kl,kl-ze
A i remont takiego silnika nie nalezy do najtanszych niestety.

Uuu to ciezko bedzie szczegolnie ,ze teraz wszystko pcha Kl,kl-ze
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Gared napisał(a):sebekle napisał(a):pod względem głośności są tragiczne. ale jako tako się jeździ a boki twardsze niż niejedna letnia więc nie gibie się zbytnio w zakrętach
Owszem, według metki nie są to najcichsze opony świata, ale bez przesady. Porównanie z łożyskiem jest na tyle trafione, że mogę wysnuć wniosek, iż ci nigdy łożysko nie huczało, o czterech nie wspominającNa razie nie narzekam, póki co testowane do prędkości 110kmh i w porównaniu ze letnimi Sportracami3 nie słyszę różnicy. Także na mokrym jest ok. Na razie z samego hałasu jestem w pełni zadowolony, co do reszty czas pokaże.
arafal21 napisał(a):Wszystko sie do zimy szykuje
Taki czas, co poradziszW piątek zmieniłem opony, a w niedzielę spadło trochę śniegu
Jak dobrze pójdzie to zimówki już zostaną na obecnych alusach, a letnie dostaną inne alufelgi, w innej kolorystyce. Będzie wersja letnia auta i zimowa
Na razie zaś szykują się kolejne wydatki w związku z zimowymi przygotowaniami, dalsza relacja wkrótce.
może 4 nie huczały ale pojedyncze się zdarzało. w porównaniu do letnich, które mam tak to właśnie odczuwałem na początku. teraz przywykłem
Myślę, że sporo zależy od ilości generowanego hałasu przez auto z wyłączeniem opon. Tak na marginesie, którą wersję tych opon miałeś? Może wcześniejsze (ja kupiłem trójki) były głośniejsze?
Bardzo możliwe, nie wiem jak się spisują poprzednie wersje tej opony. Zobaczymy też jak się spisze kiedy spadnie śnieg, albo na drogach pojawi się błoto pośniegowe. W testach w swojej klasie cenowej opona wypadała całkiem przyzwoicie, więc mam nadzieję, że w rzeczywistości będzie podobnie