Muwies :D

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez Papajo » 17 lut 2006, 13:30

Tylko z czym??
Z tym ze Ja wam pokażę to klapa, czy z tym ze Tylko mnie kochaj to fajowy film ??

P.S> Jesli napiszecie ze Tylko mnie kochaj to fajowy film to bede wiedzial na 100% ze to pisze Ania :P

Pzdr....
...nigdy nie zrezygnuję z marzeń...
Obrazek
Forumowicz

Od: 14 wrz 2004, 15:45
Auto: był SR13 D-Spec, jest Sky R33 Type M Spec II

Postprzez bajer0 » 17 lut 2006, 13:39

A Ja polecam..... niskobudzetowy film: "Basn o ludziach stad" ;) bardzo przyjemny filmik :D
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98

Postprzez JimmyK » 21 lut 2006, 10:28

King Kong – ocena neutralna :|

Pierwsze kilkadziesiąt minut filmu niby wciągające, lecz deko nudnawe. Bardzo przyjemnie oddany klimat lat 20-tych.
Później wkracza King Kong i mimo szczerych chęci praktycznie trzeba przymykać miejscami oboje oczu naraz, takie są przegięcia. Np. walka wielkiej małpy z T-Rex'ami – to praktycznie Matrix, takie chwyty prezentuje :).
Film wg mnie wart obejrzenia tylko dla efektów, bo te są super.
Pozdrawiam, JimmyK™ Obrazek

!!! Sprzedam alufelgi !!!

Od: 10 cze 2004, 16:10
Auto: 626 GE FS sedan

Postprzez b2 » 21 lut 2006, 20:02

monachium... daje rade
na kompie męczę własnie serial Rome. dobry :]
Forumowicz

Od: 1 lut 2004, 17:33
Auto: 08 GH 2.5 Dynamic Sport

Postprzez bajer0 » 23 lut 2006, 12:32

a Ja polecam polski film PITBULL.... bardzo ciekawy :)
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Postprzez b2 » 23 lut 2006, 12:36

bajer0 napisał(a):a Ja polecam polski film PITBULL.... bardzo

a co tu polecać. chyba każdy widział, jak nie wersję kinową, to serial... :P
i w. rosati <faja>
Forumowicz

Od: 1 lut 2004, 17:33
Auto: 08 GH 2.5 Dynamic Sport

Postprzez Puhcio » 23 lut 2006, 12:48

Ja byłem wczoraj na "Dumie i uprzedzeniu", ale w wersji hinduskiej (Bollywood).

Film, jak to rodem z bollywood prosty, kiczowaty ... ale miał swoją miłą nutkę :)

Bujność kolorów, pięknej hinduskie pejzarze ... i jeszce piękniejsze kobiety <faja>
Ogólnie film nie zaskakuje, wszytkiego można się domyśleć – aczkolwiek jest dobrą odskocznią od naszej szarej zimy :|

Można się troche pośmiać, choć pewnie to nie było zamierzonym zabiegiem – takie uroki bollywood <lol>
Pozdrawiam,
Paweł
Forumowicz

Od: 16 sty 2005, 17:08
Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG

Postprzez tarkan » 15 mar 2006, 12:04

Obrazek Wyznania gejszy – nie widząc filmu, myślałem, że to jest produkcja japońska, ale okazało się, że jednak hollywoodzka. Obsada – podobna jak w "Przyczajony tygrys, ukryty smok" – jednym słowem, dobra. Kreacje postaci – możliwa, mnie osobiście podobał się motyw, w którym było pokazane jak małą Japoneczkę przekształca się w dojrzałą gejszę.
Podsumowując – film nie rzuca na kolana, bo można powiedzieć, że to takie romansidło z dobrym zakończeniem w japońskim wydaniu. Ale obejrzeć warto... chociażby po to, aby popatrzeć na japońskie ogrody, architekturę i stare zwyczaje.
Forumowicz

Od: 4 lut 2006, 00:00
Auto: M6 '08 GH 2.5 MZR TOP

Postprzez artisan » 17 mar 2006, 12:23

a ja byłem na Czerwonym kapturku,. oczywiście nie jest tak dobre jak Shrek ale tez niezła zabawa, ujęcie tego samego zdarzenia z z czterech różnych perspektyw widzenia, całkiem jak u Tarantino w Jakie Brown :)
pozdrówka z Madziolką w tle
Forumowicz

Od: 1 kwi 2004, 11:38
Auto: Została juz tylko Mazda2 1.4

Postprzez Quattro » 17 mar 2006, 12:30

tarkan18 napisał(a): Wyznania gejszy – nie widząc filmu, myślałem, że to jest produkcja japońska, ale okazało się, że jednak hollywoodzka. Obsada – podobna jak w "Przyczajony tygrys, ukryty smok" – jednym słowem, dobra. Kreacje postaci – możliwa, mnie osobiście podobał się motyw, w którym było pokazane jak małą Japoneczkę przekształca się w dojrzałą gejszę.
Podsumowując – film nie rzuca na kolana, bo można powiedzieć, że to takie romansidło z dobrym zakończeniem w japońskim wydaniu. Ale obejrzeć warto... chociażby po to, aby popatrzeć na japońskie ogrody, architekturę i stare zwyczaje.

bylem... ja akurat smiem twierdzic za film byl dobry do momentu wybuchu w nim II WS... od tego momentu... Harlequin...
Obrazek
Forumowicz

Od: 9 mar 2006, 13:00
Auto: 6; 100(NX); 132; 190; Sunny ;)

Postprzez tarkan » 21 kwi 2006, 09:39

Polecam:
Obrazek System 2.0 (The Net 2.0) Produkcja: 2006
Streszczenie: Piękna Hope Cassidy, ekspert od komputerów, jedzie do Istambułu, by podjąć idealna pracę. Tam niestety wpada w śmiertelnie niebezpieczną pułapkę. Ścigana, musi użyć wszystkich swoich umiejętności by odzyskać tożsamość wyjaśnić zagadkę. Dzięki pomocy tajemniczego taksówkarza i pewnej stewardessy Hope odkrywa szokującą prawdę o tym, co naprawdę jej się przydarzyło.
Podsumowanie: Ciekawa fabuła, momentami trochę zagmatwany, ale na koniec wszystko się 'prostuje'. Warto obejrzeć.
Forumowicz

Od: 4 lut 2006, 00:00
Auto: M6 '08 GH 2.5 MZR TOP

Postprzez madalena » 25 maja 2006, 10:24

Ok, mały edit :) :

Z ostatnio oglądanych w kinie filmów polecam Miasto Gniewu i Wszyscy jesteśmy Chrystusami. Bardzo dobre produkcje.

MI III i Kod Leonarda da Vinci – to pierwsze tzw. chała, to drugie też kiepskie, nie dorównuje książce moim skromnym zdaniem..

W planach: Jasminum, patrząc na plakat i opis nie wydawał mi się niczym wartym obejrzenia, ale zmienił to zwiastun :D
Ostatnio edytowano 30 maja 2006, 14:21 przez madalena, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Sygnatura tymczasowo-zastępcza ;p
Forumowicz

Od: 20 wrz 2005, 16:06
Auto: Mazda MX-5 NA 1.6

Postprzez bajer0 » 25 maja 2006, 10:43

Wszyscy jestesmy chrystusami tez mi sie nie spodobal.... przerost formy nad trescia...
Kult – Park23
Forumowicz

Postprzez Tommy_007 » 25 maja 2006, 12:33

Co będę dużo mówił: Straszny film 4
Jak dla mnie bomba, ale muszę przyznać, że ja lubię taki durny humor, a wielu osobom wybitnie on nie odpowiada.
Tak więc jeśli komuś podobały się poprzednie części to jak najbardziej popłacze się ze śmiechu na 4.
Pozdro
Siedzący po prawicy GŁÓWNODOWODZĄCEGO LOŻY VIPów :)

Kabriolet do ślubu – 1964 Buick Skylark "Skowronek"
Forumowicz

Od: 16 mar 2005, 20:21
Auto: Mazda 5 CR 2007r. 2.0 MZR-CD Galaxy Grey.
Buick Skylark Convertible 4.9 V8 1964r

Postprzez Koleś » 25 maja 2006, 13:42

W piątek odwiedziłem Multikino
Film-- Kod Davinci
Nie każdemu sie spodoba ale dla mnie dobry film przygodowy.
Minister infrastruktury ostrzega:
Kierowco! paląc gumy na szosie popierasz Samoobrone:–)
Fiat :–)
Forumowicz

Od: 17 lis 2003, 01:14
Auto: Fiat Brava1,6
Chrysler Sebring 2,7Lxi

Postprzez Bimbak » 25 maja 2006, 20:48

Koleś napisał(a):Film-- Kod Davinci

to i ja się wypowiem bo byłem na tym filmie pare dni temu.
Ogólnie to nie byłem zbyt przekonany po tych wszystkich recenzjach co przeczytałem ..myślałem że to będzie jakiś drętwy film w którym Hanks robi z siebie idiote. A okazało się że film mi się nawet spodobał.. zaznaczam jednak że ksiązki nie czytałem wiec nie mam porównania.
Film ma ciekawe zwroty akcji i potrafi zaciekawić. Ocena 4+ :)
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez artisan » 26 maja 2006, 11:41

bajer0 napisał(a):Wszyscy jestesmy chrystusami tez mi sie nie spodobal.... przerost formy nad trescia...

Mi sie wydaje że Madalena miała na mysli raczej "MI 3" i "Kod da Vinci" a nie "Wszyscy jestesmy Chrystusami" :P
pozdrówka z Madziolką w tle
Forumowicz

Od: 1 kwi 2004, 11:38
Auto: Została juz tylko Mazda2 1.4

Postprzez jacobs » 26 maja 2006, 19:58

obejrzałem teraz Wszyscy jesteśmy chrystusami i mi sie średnio podobał :/
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Forumowicz

Od: 20 lis 2005, 13:31

Postprzez Gość » 28 maja 2006, 02:56

A czy oglądał ktoś z Was "HI WAY" ?? :)
Ostatnio edytowano 28 maja 2006, 16:22 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz
Gość

Postprzez Puhcio » 28 maja 2006, 13:01

Olcia napisał(a):"HIGHWAY"

Raczej "Hi Way'u" :P

Film widziałem tylko raz <lol> , ale nie przypadł mi do gustu. Momentami jest śmieszny, ale ogólnie ... choć może i o to chodziło. Jeśli ktoś jest fanatykiem mumio to pewnie doceni ich pordukcję ... ja mam wrażenia mieszane.

Jeśli ktoś nie jest fanem mumio, i ma co zrobić z 11 zł ... to polecam inny film. :)
Pozdrawiam,
Paweł
Forumowicz

Od: 16 sty 2005, 17:08
Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG