Pedał hamulca _dziwne "pykanie" przy wciskaniu

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez UZP » 11 lis 2015, 23:23

Witam,
Ma pytanie czy też tak macie w swoich 3, że gdy wciskacie pedał hamulca w pierwszym dotknięciu wyczuwalny jest delikatny przeskok pedału, lekkie pykniecie jakby jakiś luz i potem już wciska się bez żadnych wyczuwalnych oporów. Najbardziej jest to wyczuwalne po dłuższym nie używaniu pedału podczas jazdy, a najbardziej w momencie pierwszego wciśnięcia pedału np. po nocy, ale ostatnio zauważyłem, że wyczuwalne jest to podczas nawet częstego wciskania pedału. Przy wizycie w ASO powiedziałem im o tym i powiedzieli że ten typ tak ma. Dlatego chciałem zaczerpnąć wiedzy w szerszym zakresie. Dajcie znak czy też tak macie czy to tylko u mnie jest taka "anomalia".
UZP

Postprzez Furgas » 12 lis 2015, 16:43

No coś tam na początku wciśnięcia jest inaczej, ale zauważyłem to dopiero po Twoim pytaniu.
Forumowicz

Od: 11 wrz 2014, 14:39
Auto: Mazda 3 BM (2014), Sedan Soul Red, 2.0 120KM MT benzyna, SkyEnergy+Xenon+Navi

były – Ford Focus mk1 (2002), Hatchback, 1.6 100KM MT benzyna

Postprzez UZP » 15 lis 2015, 21:23

Dzięki za informacje, ja już pomału się przyzwyczajam do tego pykania:) ale są rzeczy niestety bardziej drażniące...ale już chyba nie będę mówił bo znów będę pierwszy i zrażę innych do tego auta hahaha
UZP

Postprzez czarmi » 15 lis 2015, 21:25

Pisz, pisz co Cię boli. Od tego przecież jest to forum :|
Do głowy wpadają pomysły od wewnątrz...
Obrazek
Forumowicz

Od: 11 cze 2014, 22:04
Auto: Mazda 3 BM, 120KM 6MT, SD SkyEnergy, soul red 14'
była ...