Światła dzienne DRL – czy ktoś montował?
U mnie ten wlot jest ok 24 cm od jezdni, nie wiem jak z katem bo powinno chyba byc do 10 stopni, tylko ze.mnie to nie bardzo martwi, przecirz nikt nie bedzie mi chodzil i z miarka sprawdzal hyhyhy
Dopisano 24 mar 2014, 17:54:
U mnie ten wlot jest ok 24 cm od jezdni, nie wiem jak z katem bo powinno chyba byc do 10 stopni, tylko ze.mnie to nie bardzo martwi, przecirz nikt nie bedzie mi chodzil i z miarka sprawdzal hyhyhy
Dopisano 24 mar 2014, 17:54:
- Od: 21 mar 2014, 01:00
- Auto: Mazda 6 2010
2.0 benzyna 155 KM
ja tak mam i nie narzekam 
tomek

- Od: 25 sie 2011, 18:36
- Auto: M6 Wagon TS GY LF 2.0 benz 2003
M6 GH L5 estate 2.5 sport (170KM)
M6 GH Sport Galaxy Grey
ładnie dają... 
Dopisano 25 mar 2014, o 19:48:
Pojawiają się już nieźle wykonane lampy
jeszcze nie mają homologacji, ale pewnie już niedługo ją zdobędą
lub rozwiązania... bardziej tradycyjne
Dopisano 25 mar 2014, o 19:48:
Pojawiają się już nieźle wykonane lampy
jeszcze nie mają homologacji, ale pewnie już niedługo ją zdobędą
lub rozwiązania... bardziej tradycyjne
Ktoś chętny na 'grupowy' zakup tych bardziej tradycyjnych u Alibaby? Dla 1szt wychodzi ~55$ + 50$ przesyłka.
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
>>> S P R Z E D A M MAZDA 3BK SPORT EXCLUSIVE 2006r.<<<
szczegóły
szczegóły
Witam Wszystkich,
A ja właśnie zamontowałem światła w ten sposób. Są to NSSC DRL 502HP, już opisywane na tym forum. Trochę mi z tym zeszło gdyż musiałem dorobić specjalne oprawki na nie ale efekt jest taki jaki sobie na początku tego projektu założyłem.
A ja właśnie zamontowałem światła w ten sposób. Są to NSSC DRL 502HP, już opisywane na tym forum. Trochę mi z tym zeszło gdyż musiałem dorobić specjalne oprawki na nie ale efekt jest taki jaki sobie na początku tego projektu założyłem.
bodek71 napisał(a):Witam Wszystkich,
Cze wszystkim,
bodek71, z czego zrobiłeś te oprawki?
Ewentualnie czy może spotkaliście się z jakimś eleganckim sposobem dołożenia drl do polifta? I zgodnym z przepisami...
Aktualizacja:
To może ktoś ma jakieś doświadczenie z montowaniem okrągłych DRL zamiast przeciwmgielnych?
Np. NSSC 510HP?
Witam,
Sorry, że tak pożno odpowiadam ale dawno do tego postu nie zaglądałem a nie pamiętam żebym dostał maila powiadamiającego o tym pytaniu.
Odnośnie tych oprawek do świateł to wykonałem to z aluminiowych rur i aluminiowej 3mm blachy, później to wszystko zostało pospawane i pomalowane proszkowo na czarny kolor, kosztowąło to trochę pracy bo te wszystkie rury trzeba było odpowiednio przyciąć i wyprofilować. Do tego musiałem zmodyfikować – wyciąć górną część tej maskownicy. Oprawki są przymocowane za pomocą tych samych śrub które mocują maskownice. Oczywiście do tego trzeba zdemontować zderzak. Mam gdzieś pewnie jeszcze rysunki w Autocadzie tych oprawek, mogę je podesłać na prywatnego maila, jeżeli oczywiście sprawa jest aktualna.
Pozdrawiam
Sorry, że tak pożno odpowiadam ale dawno do tego postu nie zaglądałem a nie pamiętam żebym dostał maila powiadamiającego o tym pytaniu.
Odnośnie tych oprawek do świateł to wykonałem to z aluminiowych rur i aluminiowej 3mm blachy, później to wszystko zostało pospawane i pomalowane proszkowo na czarny kolor, kosztowąło to trochę pracy bo te wszystkie rury trzeba było odpowiednio przyciąć i wyprofilować. Do tego musiałem zmodyfikować – wyciąć górną część tej maskownicy. Oprawki są przymocowane za pomocą tych samych śrub które mocują maskownice. Oczywiście do tego trzeba zdemontować zderzak. Mam gdzieś pewnie jeszcze rysunki w Autocadzie tych oprawek, mogę je podesłać na prywatnego maila, jeżeli oczywiście sprawa jest aktualna.
Pozdrawiam
aczek napisał(a):fajnie zrobione
Cześć,
Znacie może elektryka z okolicy Dąbrowy Górniczej, Będzina który montuje takie światła z pełną funkcjonalnością (tzn same się przełączają z drl na mijania za pośrednictwem czujnika zmierzchu) i ile taki montaż może kosztować??
-
miszka6
Witam,
Ja sam te światła montowałem i co mogę powiedzieć co do montażu swiateł to wiecej jest problemu z zamocowaniem swiateł niz z ich podłączeniem. Kazdy zestaw swiateł DRL zawiera taką mała skrzyneczke – sterownik swiateł i oczywiscie schemat podłączenia. Wystarczy tylko znaleźć plusa "po kluczyku" do podłaczenia świateł. Jeden z przewodów DRL jest podłączany do przewodu zasilającego normalne światła i tak to działa że po właczeniu kluczyka swiatła DRL sie zapalają a po właczeniu normalnych swiateł przez czujnik zmierzchu, światła DRL automatycznie sie wyłączają a spowrotem włączają sie po wyłączeniu swiateł normalnych.
Pozdrawiam
Ja sam te światła montowałem i co mogę powiedzieć co do montażu swiateł to wiecej jest problemu z zamocowaniem swiateł niz z ich podłączeniem. Kazdy zestaw swiateł DRL zawiera taką mała skrzyneczke – sterownik swiateł i oczywiscie schemat podłączenia. Wystarczy tylko znaleźć plusa "po kluczyku" do podłaczenia świateł. Jeden z przewodów DRL jest podłączany do przewodu zasilającego normalne światła i tak to działa że po właczeniu kluczyka swiatła DRL sie zapalają a po właczeniu normalnych swiateł przez czujnik zmierzchu, światła DRL automatycznie sie wyłączają a spowrotem włączają sie po wyłączeniu swiateł normalnych.
Pozdrawiam
Pojawiły się na rynku światła dzienne + przeciwmgielne /w jednej lampie/, montowane w miejsce obecnych lamp przeciwmgielnych. Czy ktoś może montował ? Czy ASO sobie poradzi
?
- Od: 12 lip 2009, 19:13
- Auto: nowa mazda 3 2009r 1,6 diesel oraz Mazda 6 Kirei 2.2D 2011r HB
Co myślicie o czymś takim to jest opcja poliftowa.
Ma to ktoś jak to wygląda na żywo jakieś opinie ?

http://www.aliexpress.com/item/Car-styl ... ff0173a885
Ma to ktoś jak to wygląda na żywo jakieś opinie ?

http://www.aliexpress.com/item/Car-styl ... ff0173a885
- Od: 14 lip 2013, 23:25
Jeszcze znalazłem takie:
http://www.aliexpress.com/item/1-Pair-C ... 3ccede5923
Różnica w cenie jest znaczna, ale jak rzeczywiście są lepsze od tych co pokazał kolega powyżej, może warto zainwestować?
http://www.aliexpress.com/item/1-Pair-C ... 3ccede5923
Różnica w cenie jest znaczna, ale jak rzeczywiście są lepsze od tych co pokazał kolega powyżej, może warto zainwestować?