Szybkie pytanie dotyczące pilota zamka
Strona 1 z 1
Witam, mam kilka pytań odnośnie pilota zamka centralnego w mojej Mazdzie 323 BJ. Po zakupie otrzymałem pilota (wątpię żeby był oryginalny, jeżeli były w ogóle w zestawie.) który jak się potem okazało dość ciężko działa (raz otwiera, raz nie, z dalszej odległości nie łapie). Po rozebraniu go okazało się że uchwyt trzymający baterie się wyłamał i przez to kiepawo działał. Po przylutowaniu tego sprawdziłem pilota, okazało się że jest już lepiej ale to jeszcze nie to. W dodatku jak użyję pilota i on faktycznie zadziała to nie wiem czy zadziałał (muszę podejść na prawdę bardzo blisko samochodu żeby usłyszeć otwarcie zamka, a przecież nie o to chodzi
) Centralka nie jest podpięta do kierunków najwidoczniej, bo nic się nie świeci jak otwieram samochód z pilota. Jakieś pomysły? Nowa centralka? Zaprogramowanie pilota?
- Od: 30 mar 2014, 12:03
może być tak że fabrycznie nie sygnalizuje kierunkami, kupienie pilota i doprogramowanie ok, ew nowa centralka i wtedy podpinasz kierunki i jest pan zadowolony
Osobiście chyba bym wolał kupic 2 pilot, jak by dobrze działał to nie było by czegoś takiego że stoisz przy aucie i słuchasz czy otwiera, zamyka 
dobra, sprawa wygląda następująco, po rozbrojeniu pilota okazało się że uchwyt od baterii jest niedolutowany, szybka runda do elektryka i za 15zł naprawił problem ale wyszło teraz, że nie działa przycisk od zamykania, unlock gra i trąbi
Pilot to NALDEC 41240-501-40c
- Od: 30 mar 2014, 12:03
Strona 1 z 1