Dołożenie maty grzewczej do foteli tylnych
Strona 1 z 1
Zastanawiam się nad możliwością dołożenia mat grzewczych w siedziska foteli tylnych. Ktoś może cos doradzić? Wersja ze skóra i czasem pasażerowie marudzą na komfort tuż po zajęciu miejsca ;/
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
w np netto kupujesz 2 sztuki za 8 dych i podpinasz pod zapalniczkę. tylko trzeba by to jakoś pod tą skórę jeszcze wpakować.
To z pewnością wersja najtańsza i dość mało elegancka, ale chyba jedyna możliwa. Ewentualnie przeszczep np. z jakiegoś hyundaia elantry
To z pewnością wersja najtańsza i dość mało elegancka, ale chyba jedyna możliwa. Ewentualnie przeszczep np. z jakiegoś hyundaia elantry
Power is nothing without control
http://www.4kolkaszczescia.pl
http://www.4kolkaszczescia.pl
wlasnie najbardziej ciekawi mnie rozbieralnosc tych siedzen tzn. jak zamontowac te maty w samym siedzeniu.
-
Moderator "3BK" -Paweł
Jak masz dostęp do dobrego tapicera to mu zlecić, drogie nie będzie, jak nie samemu spróbować rozebrać,zdjąć. Maty kupić z jakiegoś innego auta ewentualnie, włączniki na koniec tunelu miedzy siedzeniami przednimi. Podłączyć pod instalacje przednich podgrzewań ale przed włącznikami. Dobra idea 

"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Marianek szukałem mat na alledrogo, ale typowych na tylną kanapę nie znalazłem. Jest sporo na przednie fotele. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś naprostuje... każde dostępne można w identyczny prosty sposób przystosować do tylnej kanapy? Jakoś specjalnie nie zależy mi na stopniowym grzaniu więc ucinałbym dostępne wtyczki i podłączył pod zwykły kołyskowy przełącznik 0/1 własnie tak jak wspomniałeś w tył podłokietnika odpowiednio dla prawego i lewego siedzenia (z pominięciem środkowego hehe)
Widze, ze sa dwa typy mat... druciane i drukowane/carbonowe. Nie zauważyłem, żeby któreś z mat były stosowane w starszych lub nowszych typach aut bądź też droższych lub tańszych. Tym samym nie wiem, które lepsze. Wg. mnie te druciane są ew. latwiejsze do naprawy.
jachu36 widziałem tez te nowe/nieużywane do samodzielnego montażu tylko zastanawiam się jak się dobrać do tego fotela i jak je tam wcisnąć bo jeśli chodzi o sposób wpięcia w instalacje to pewnie będzie łatwiej.
Widze, ze sa dwa typy mat... druciane i drukowane/carbonowe. Nie zauważyłem, żeby któreś z mat były stosowane w starszych lub nowszych typach aut bądź też droższych lub tańszych. Tym samym nie wiem, które lepsze. Wg. mnie te druciane są ew. latwiejsze do naprawy.
jachu36 widziałem tez te nowe/nieużywane do samodzielnego montażu tylko zastanawiam się jak się dobrać do tego fotela i jak je tam wcisnąć bo jeśli chodzi o sposób wpięcia w instalacje to pewnie będzie łatwiej.
-
Moderator "3BK" -Paweł
I tu pewnie się tapicer kłania.Niech je ładnie tylko wpasuje w tylne siedzisko(domyślam się że skrajne bez środka) a same podłączenie pozostaw sobie.Powiem Ci szczerze że też nad tym się zastanawiam.Z tym tylko że 90% mojego przebiegu jest samotna i nikt na tylnej kanapie nie siedzi.
U mnie tez rzadko kiedy ktoś siada na tyle, ale
– czego nie robi się dla pasażerów by czuli się jak w Emirates Airline
– dłubanie w tym aucie to przyjemność
– czego nie robi się dla pasażerów by czuli się jak w Emirates Airline
– dłubanie w tym aucie to przyjemność
-
Moderator "3BK" -Paweł
Strona 1 z 1