Przegub wewnętrzny (prawy) – jak dobrać właściwy typ?

Strona 1 z 1

Czy ktoś posiada wiarygodne informacje na temat różnorodnych typów przegubów wewnętrznych???Typy oraz wymiary,ilość wypustów półosi itp??Nie mam pojęcia jaki mam przegub(sklepy nie chcą zamawiać w związku z "nietrafnością" doborów) a niestety prosi sie o wymianę.Uszkodzony prawy wraz ze sprężyną na naszych kochanych dziurach w jezdni!!

- Od: 1 maja 2005, 15:19
- Auto: 626 FP GE
Watpie, czy do GE FP byly rozne, ale do wielu GE (i innych modeli), nawet z tymi samymi silnikami wystepowaly pomieszane uklady. Najlepiej wymontuj,  policz kliny, zmierz srednice i idz do sklepu.

the right man in the wrong place...
		tco_tm napisał(a):Najlepiej wymontuj, policz kliny, zmierz srednice i idz do sklepu.
dokładnie tak, ale według katalogu i po roczniku powinni dojść, tylko nikt ci nie da gwarancji że właściciel nie wymienił półosi i przegubów np z młodszego modelu lub starszego.

- Od: 20 lip 2005, 16:56
- Auto: Focus I TDCi
sołtys napisał(a):tco_tm napisał(a):Najlepiej wymontuj, policz kliny, zmierz srednice i idz do sklepu.
dokładnie tak, ale według katalogu i po roczniku powinni dojść, tylko nikt ci nie da gwarancji że właściciel nie wymienił półosi i przegubów np z młodszego modelu lub starszego.
Po pierwsze wejdź sobie na tę stronę:
http://www.eurodriveshafts.pl/sklep/
Po drugie, we wtorek wymieniałem u Jaksy oba prawe przeguby.
Okazało się że mam te same przeguby co w GE KL

Kupiłem je właśnie w/w firmie.
Podjechałem ze starymi, pomierzyli, poszli do magazynu i przynieśli odpowiednie. Za oba zapłaciłem 425 zł.
A i jeszcze jedno, broń Boże nie kupuj przegobów JC
 . U mnie nawet 10 tyś. nie wytrzymał (zewnętrzny).
 . U mnie nawet 10 tyś. nie wytrzymał (zewnętrzny).

- Od: 14 sty 2006, 13:12
Co do JC to mam podobne zdanie!Istnieje jeszcze firma w Toruniu www.motomax.pl ,która po przesyłce regeneruje przeguby.jednak wiąże się to zawsze z kilkudniowym postojem,a tego chciałbym uniknąć.Pewnie mi się to jednak nie uda!

- Od: 1 maja 2005, 15:19
- Auto: 626 FP GE
Overkill napisał(a):Okazało się że mam te same przeguby co w GE KL
hehe to już zaczynam kumać co mam porobione w zawieszeniu

miałby kosztować koszt wysyłki i kiedyś może browara postawisz. Teraz byłem i sprawdziłem dokładnie mam prawą półoś do 1.8 GE bez zewnętrznego przegubu. Jesli tego szukasz to nie ma problemu.

mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka... )))))
)))))
		W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
oczywiście ze ma. cały komplet ci wyslę w poniedziałek jak tylko dostanę e-mila z adresem. Jak dostaniesz to jakoś się rozliczymy za koszty przesyłki.

mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka... )))))
)))))
		W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
kurde wiecie wy co 
Overkill rozbebrałem półoś i zdjąłem przegub. Wiecie załamka. Mój jest 28/56/25 co to kuźwa mam być
 co to kuźwa mam być  Ponoć pasi od mitsu pajero
 Ponoć pasi od mitsu pajero  
Już mi sie pomysły kończą ten samochód zaczyna mnie powoli już wk...ać

Overkill rozbebrałem półoś i zdjąłem przegub. Wiecie załamka. Mój jest 28/56/25
 co to kuźwa mam być
 co to kuźwa mam być  
Już mi sie pomysły kończą ten samochód zaczyna mnie powoli już wk...ać
W katalogu firmy którą wymieniełem parę postów wcześniej, nie ma żadnego przegubu do Mazdy który by miał 28/25 zębów.
Natomiast rzeczywiście Pajero może mieć podobny przegub, bo znalazłem informację, że średnica zewnętrzna jest 94 czyli taka sama jak u nas.
Jest także średnica 56 ale nigdzie nie ma ilości zębów.
Zadzwoń do nich, może coś wymyślą.

Natomiast rzeczywiście Pajero może mieć podobny przegub, bo znalazłem informację, że średnica zewnętrzna jest 94 czyli taka sama jak u nas.
Jest także średnica 56 ale nigdzie nie ma ilości zębów.
Zadzwoń do nich, może coś wymyślą.

- Od: 14 sty 2006, 13:12
no powyższe dane też znalazłem. podsunął mi je Smirnoff, ale przy okazji podsunąłmi też ceną, a właściwie chciał, bo w piętach zastga 

Strona 1 z 1