Auto prezentuje się oczywiście ładnie, jak prawie każdy X9, nie licząc tych umęczonych...
Co do skrzyni manualnej w X9 mój pogląd jest ogólnie znany, rozszerzę go tylko o własne doświadczenia i spostrzeżenia po jeździe takim autem kilka dni temu, po około 500km(trasa/miasto/korki) stwierdziłem że:
biorąc pod uwagę ergonomię stanowiska pracy kierowcy, przy prawidłowo ustawionym fotelu kierowcy drążek zmiany biegów jest delikatnie za daleko, wysokość jest ok, kąty nachylenia w lewo i w prawo też nie są męczące, ale odległość jest o kilka cm zbyt duża, bądź nachylenie w przód, wielu ludziom takie detale nie przeszkadzają ale po dłuższej jeździe sytuacja staje się męcząca... kierowcy którzy mieli okazję jeździć jakimkolwiek autem sportowym wiedzą o czym mówię, w X9 w genialnym miejscu jest za to dźwignia ręcznego, szkoda że jest to tarczobęben. Idąc tym tokiem myślenia można dojść do wniosku że manual był wciśnięty na siłę do tego samochodu jako alternatywa. Co jak co, ale Mazda nie pozwoliłaby sobie na taką niedoróbkę, to nie VAG.
Zaznaczam że potrafię prawidłowo ustawić fotel i kierownicę
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
a to oznacza że nie jeżdżę "na leżąco" i nie powinno mi brakować rąk.
Nie zmienia to faktu że masz świetne auto, podoba mi się ten kolor, to już kolejna w kolorze szampana
Oby długo ci służyła bo jest nas wbrew pozorom coraz mniej.
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust