Ryhu napisał(a):bula6595 napisał(a):Ryhu nic cie nie uratuje nie masz wyjścia bo nic nie wymyślisz rozbieraj to i poskładaj do kupy z nowymi częściami a problem i migrena zniknązamiast brać tabletkę zlikwiduj przyczynę.
To jest moja próba zaklinania rzeczywistości. Pierwszy etap choroby to zaprzeczenie i brak wiary, że to właśnie mnie mogło spotkaćPrawdą jest, że autko mnie urzekło i je kocham. Jest piękne i świetnie się nim jeździ. Wsiadając do niego czuję się jak w domu
![]()
Pewnie na posłuchaniu tej rady się skończy, ale muszę się finansowo wykaraskać po kupnie i początkowych inwestycjach typu nowe opony, zabezpieczenie nadkoli, zawór PCV itp. Na szczęście problem nie jest jeszcze aż tak tragiczny (słyszałem o 6-tkach pożerających 3 litry na 1000 kilometrów), więc może mi Madzia da trochę czasu na uzbieranie funduszy
Dopisano 25 wrz 2013, 20:49:waxain napisał(a):Auto jest zawsze w stanie takim jakim zostawił je ostatni właściciel oraz wiele innych a w zakupie auta pomaga choćby to forum gdzie pisze odpowiedni dział KUPUJE MAZDE! czytanie nie boli myślenie też nie.
Przed zakupem mazdy przeczytałem chyba wszystko na tym forum (i nie tylko) co z tematem zakupu związane. Auto sprowadzone (z ASO w Niemczech) przez polecaną na forum osobę, w pierwszym dniu w Polsce sprawdzona pod względem technicznym. Książka serwisowa prowadzona do końca, stan licznika potwierdzony. Niestety trzeba się liczyć z tym, że używane auto może posiadać tego typu ukryte wady wynikające z niewłaściwej eksploatacji przez poprzedniego właściciela.
Zgadza się. Moja droga była taka sama. Madzia sprowadzona przez osobe z forum i sprawdzana przed kupnem u Jaksy. Na kompie żadnych błędów, silnik suchutki, auto nie muli i fajnie jeździ. Nie wiem co jeszcze można było zrobić. Są pewne usterki których chyba nie da się sprawdzić i przewidzieć.
Kończąc mój dwuletni wątek z olejem. żadne płukanki i zawory PCV, gęstszy olej (nawet 5W50) nie pomogły. Po zrobieniu 100 tyś kilometrów spalanie oleju podskoczyło do 1,5L na 1000 km. Auto oddałem do Maz VAG Tech'a na załatwienie sprawy kompleksowo. Po zabiegu oleju nie chleje i lepiej jeździ.
Konec