Witam, mój pacjent to Mazda V 1,8 rocznik 2007, jest to wersja bez halogenów, moim zadaniem jest ich założenie. Zanim się zabiorę do pracy muszę poznać odpowiedzi na kilka pytań. Mianowicie o to następujące pytania:
1.Otwory w zderzaku są zaślepione atrapami czy muszę kupić inne atrapy z gotowymi otworami na halogeny czy mogę wykorzystać obecne ?
2. Czy cały halogen do montażu potrzebuje jakiś koszyk mocujący ? jeśli nie to na jakiej zasadzie się go mocuje ?
3. Zapewne musze zmienić przełacznik zespolony i pytanie z tym związane czy wszystkie kostki pasują z wersji bez do wersji z ? czy są jakieś przeszkody do pokonania ?
Napisze jeszcze, że cała instalacja z tego co widziałem jest pociągnięta fabrycznie.
Z góry dziękuję wszystkim za informacje.
Montaż halogenów
Strona 1 z 1
W M6 wystarczyło zmienić manetkę i zamontować wkłady halogenów...
Myślę, że tutaj będzie podobnie...
Miałem M5 po f/l i tam halogeny nie są okrągłe... więc raczej potrzebujesz plastiki wraz z halogenami. Jednakże, zerknij na temat dołożenia świateł dziennych (DRL). Tam jest przykład wpasowania okrągłych świateł dziennych do istniejącego plastiku... Można to rozwiazanie przenieść żywcem...
Nowa manetka powinna pasować plug & play
Wersje są w związku ze światłami automatycznymi lub ze światłami przeciwmgielnymi...
ps. Przydałaby się fotorelacja
Myślę, że tutaj będzie podobnie...
Miałem M5 po f/l i tam halogeny nie są okrągłe... więc raczej potrzebujesz plastiki wraz z halogenami. Jednakże, zerknij na temat dołożenia świateł dziennych (DRL). Tam jest przykład wpasowania okrągłych świateł dziennych do istniejącego plastiku... Można to rozwiazanie przenieść żywcem...
Nowa manetka powinna pasować plug & play
Wersje są w związku ze światłami automatycznymi lub ze światłami przeciwmgielnymi...
ps. Przydałaby się fotorelacja
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...

Przeglądając strony trafiłem na coś takiego jak widać są w koszykach, ale
trafiłem też na takie jakby dedykowane niby rocznik 05-10 ale całkiem niewymiarowe jakby
i jeszcze takie

dzięki , przynajmniej wiem, że z manetką nie powinno być problemów
rozumiem , że kontrolka na desce też z automatu powinna się zapalać po włączeniu ?
- Od: 31 paź 2015, 22:17
- Auto: Mazda V 1,8 2007r
toreb napisał(a):rozumiem , że kontrolka na desce też z automatu powinna się zapalać po włączeniu ?
tak, tam są ledy...
Wrzuć zdjecie Twojego zderzaka wraz z plastikami... Podejrzewam, że Ty potrzebujesz takie...
Arkana , Captur , Mii
Skoro to te z Twojego postu, to muszą być z koszykami...

Po bokach masz uchwyty, a na dole miejsce na śrubę regulacyjną wysokości snopu światła...
ps. Proszę, wrzucaj zdjecia do postu na nasz serwer...

Po bokach masz uchwyty, a na dole miejsce na śrubę regulacyjną wysokości snopu światła...
ps. Proszę, wrzucaj zdjecia do postu na nasz serwer...
Arkana , Captur , Mii
Strona 1 z 1