Jak podłączyć się do sieci wi-fi i co to daje?
U mnie też jest coś dziwnego, niby łączę się z telefonem. Ale gdy wchodzę w rozrywkę i wybieram AHA radio, to wali mi jakimś komunikatem i wychodzi do menu głównego rozrywki...
Jak wyjdę z pracy to zrobię fotkę komunikatu i załączę.
Jak wyjdę z pracy to zrobię fotkę komunikatu i załączę.
To jest co innego, w tym wątku mówimy o łączności WiFi, a AHA wymaga połączenia przez Bluetooth.
Dopisano 28 maja 2014, 19:54:
Dobrze wiedzieć, w takim razie ja też się tam wybiorę, bo u mnie kompletnie się nie chce łączyć.
Dopisano 28 maja 2014, 19:54:
flazx napisał(a):Cały wątek zakończył się dzisiaj w ASO wymianą modułu WiFi. Sprawdziłem na Iphonie, połącznie między hotspotem a mazdą zestawiane jest szybko i stabilnie.
Dobrze wiedzieć, w takim razie ja też się tam wybiorę, bo u mnie kompletnie się nie chce łączyć.
Dodam tylko że cały ten bezprzewodowy problem opisałem i wysłałem do Mazdy Polska. Po około 2 tygodniach ASO zaprosiło mnie na wymianę modułu wifi. Oprócz tego podnieśli wersję systemu operacyjnego do 31.00.100
Odbierałem samochód w tym miesiącu i aktualną wersją było v30, a teraz już wskoczyło v31? Naprawdę przydałby się changelog do tych zmian pomiędzy wersjami.
Swoją drogą podłączyłem eksperymentalnie Mazdę do hotspota z Androida. Nie było problemów (tak mis ię wydaje), ale też na pierwszy rzut oka nie zauważyłem żadnych zmian w interfejsie nawigacji (po zaznaczeniu odpowiednich opcji w ustawieniach). Dobierał się ktoś do tego?
Swoją drogą podłączyłem eksperymentalnie Mazdę do hotspota z Androida. Nie było problemów (tak mis ię wydaje), ale też na pierwszy rzut oka nie zauważyłem żadnych zmian w interfejsie nawigacji (po zaznaczeniu odpowiednich opcji w ustawieniach). Dobierał się ktoś do tego?
Changelogi są udostępniane. Szczegóły opisałem w sąsiednim wątku: viewtopic.php?p=2857297#p2857297
- Od: 15 kwi 2014, 17:02
- Auto: Mazda3 BM HB 2014 SkyEnergy 165KM 6MT
Irdial napisał(a):Swoją drogą podłączyłem eksperymentalnie Mazdę do hotspota z Androida. Nie było problemów (tak mis ię wydaje), ale też na pierwszy rzut oka nie zauważyłem żadnych zmian w interfejsie nawigacji (po zaznaczeniu odpowiednich opcji w ustawieniach). Dobierał się ktoś do tego?
Jak u mnie połączenie WiFi działało (na początku po kupnie samochodu), to na mapie nawigacji widziałem zaznaczone natężenie ruchu (o ile dobrze pamiętam – zielone i czerwone kreski, jak w Google Maps). Oczywiście było to po włączeniu odpowiedniej opcji w menu. Najprościej sprawdzić, czy ci działa, wchodząc na pogodę w którymś menu. Uwaga – u mnie zawsze pogoda włączała się powoli, więc się nie zniechęcaj
Telefon LG G3. Przy próbach połączenia dla Hotspot wyskakiwał błąd sieci pomimo, ze wszystko było widoczne i ustawiłem sieć bez hasła. Problem rozwiązało przełączenie w telefonie wybieranie kanałów z automatycznego na kanał 11. Wygląda na to, że w zależności od wersji są jakieś problemy z dogadaniem się systemów. Pewnie MAZDA ma standardowo ustawiony kanał 11 i czasem nie potrafi się dogadać z innymi urządzeniami. Popatrzyłem i nie znalazłem nic ciekawego w nawigacji oprócz prognozy pogody, więc wyłączyłem i nie korzystam. Może jest coś więcej ale nie wiem
-
Odbiory.pl
Witam u mnie zero z połączenia do wifi ciągle błąd sieci sprawdzałem na kilku telefonach czy pozostaje wymiana modułu ? dodam że robiłem aktualizację systemu teraz mam 56
- Od: 21 wrz 2015, 18:29
- Auto: 01.luty 2015
IS
Mazda 3 BM 2015 HB, 120KM 6MT,Snowflake White Pearl , SkyEnergy
Próbowałem połączyć się z autem lecz na samym początku mam już problemy, auto nie chce się połączyć z WIFI
Coś się zepsuło chyba...
Ja cały czas mam z tym problem. Musisz kilka razy włączyć i wyłączyć router w telefonie.
U mnie to pomaga.
U mnie to pomaga.
-
lukaszjakubowski
Ostatnio próbowałem przez 40min xD Raz na moment połączył się, ale akurat musiałem się zatrzymać i wyjść z auta
Będę jeszcze próbował 

michal55yh napisał(a):Ostatnio próbowałem przez 40min xD Raz na moment połączył się, ale akurat musiałem się zatrzymać i wyjść z autaBędę jeszcze próbował
Witam i masz jakis patent na polaczenie z wifi
IS
karol11, niestety nie znalazłem sposobu. Nie chce mi się łączyć ani z hotspotami, ani z moim telefonem, gdy udostępnię internet. Coś się popsuło 
Ja nigdy nie miałem problemu z wi-fi, czy to hotspot czy sieć domowa. Połączenie zawsze następowało praktycznie natychmiast. Problem w tym, że wi-fi nic konkretnego nie daje poza paroma zbędnymi informacjami w navi i równie dobrze mogło by jej nie być.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
darow napisał(a):Ja nigdy nie miałem problemu z wi-fi, czy to hotspot czy sieć domowa. Połączenie zawsze następowało praktycznie natychmiast. Problem w tym, że wi-fi nic konkretnego nie daje poza paroma zbędnymi informacjami w navi i równie dobrze mogło by jej nie być.
tak tylko jak jest taka opcja to dlaczego w nowym aucie ma nie dzialac a aplikacja mazda media player
laczy sie tylko przez wifi
IS
karol11 napisał(a):darow napisał(a):Ja nigdy nie miałem problemu z wi-fi, czy to hotspot czy sieć domowa. Połączenie zawsze następowało praktycznie natychmiast. Problem w tym, że wi-fi nic konkretnego nie daje poza paroma zbędnymi informacjami w navi i równie dobrze mogło by jej nie być.
tak tylko jak jest taka opcja to dlaczego w nowym aucie ma nie dzialac a aplikacja mazda media player
laczy sie tylko przez wifi
Oczywiście, jeżeli producent udostępnił taką opcję to normalne jest, że ma ona działać niezależnie od tego czy jest przydatna czy nie. A Mazda Media Player to taka jaskółka miejmy nadzieję zwiastująca wiosnę, bo z aplikacjami do Mazdy to bieda straszna.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D