Mazda6 GG Exclusive LF 2003r, 2.0i 141KM, Silver Contrail by Focke
romexik napisał(a):bardzo mi się podoba z tym spojleremszerokości
A dziękować, dziękować, też mi się podoba niesamowicie i do tego funkcjonalny
Dopisano 29 paź 2015, 13:53:
Dziś mi się na wolnym nudziło trochę , więc postanowiłem coś zrobić z kiepskiej jakości oświetleniem wnętrza i wpadły diody LED na podsufitce oraz w drzwiach. Planuję jeszcze w bagażniku, ale muszę rozwiązać problem z połączeniem listewek LED z gniazdem żarówki, gdyż nie chce mi się bawić z lutowaniem kabli
- Od: 15 gru 2014, 22:00
- Auto: Ford Mondeo Mk4 2008 2.0HE
Jedyna dobra opcja na podświetlenie bagażnika jest tak jak u mnie. Przykleiłem taśmę ledową, odkręciłem tylną półkę poprowadziłem tam kabel od listwy, podłączyłem i nastała jasnośćfockewolf napisał(a):Planuję jeszcze w bagażniku

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
fockewolf napisał(a):Planuję jeszcze w bagażniku, ale muszę rozwiązać problem z połączeniem listewek LED z gniazdem żarówki, gdyż nie chce mi się bawić z lutowaniem kabli
Którejkolwiek drogi nie wybierzesz, uważaj na "room" bezpieczniki
Wbrew temu co pisze Daniel, ta oprawka w bagażniku M6 jest z gatunku tych upierdliwych (coś jak w M3 żarówka schowka w desce rozdzielczej) i przy odrobinie nieuwagi lubi się "mścić"

Jako żywo przypomina mi się pewna "miodna" modyfikacja w Marcinowej szóstce

Niby banał, a z Danielowych 10 minut przerodziła się w dobrą godzinkę(?)
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
To i tak Danielowa godzinka to niewiele w porównaniu z tym co mnie spotkało podczas wymiany dziś tych żarówek. Mianowicie coś mnie podkusiło i chciałem sprawdzić jak będzie współgrało światło LED 6000K w postojówkach z przodu z żarówkami mijania 4300K, po stwierdzeniu, że kiszka i wyciągnięciu gniazda postojówek z lampy, ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem, że chyba za słabo żarówkę w gnieździe osadziłem, bo tak oto mym oczom ukazała się żaróweczka LED spokojnie sobie odpoczywająca na dole odbłyśnika światełka drogowego
Dzięki czemu wiem teraz jak odkręcić zderzak i reflektor w Mazdzie 6 

W związku z tym, że pierścień uszczelniający między kolektorem, a katalizatorem dokonał żywota, dziś odebrałem zamówione części u dilera Mazdy. Cały komplet kosztował mnie trochę ponad 320zł, tak to wygląda:
W przyszłym tygodniu będę to montował i znów będzie, na kolejne 190tys. km spokój
W przyszłym tygodniu będę to montował i znów będzie, na kolejne 190tys. km spokój
Witam po dłuższym czasie
Jak wszyscy doskonale wiemy czas nieubłaganie leci, więc i liczby na cyferblacie w maździe się zmieniają.
Po zrobieniu porządku z układem wydechowym z Beti nic się nie dzieję i cały czas ma chęci do współpracy
Więc aby ją wynagrodzić dostała ostatnio coroczny zestaw mistrzów 
Dodatkowo okozało się, iż zostało 2mm okładziny na klockach z tyłu, więc postanowiłem zaryzykować i zamontowałem zestaw klocków takiejże marki:
No i jeszcze oświetlenie w przednich lampach już dogorywało, więc wpadły postojówki LED Philips Xtreme Vision T10 4000K, oraz żarówki świateł mijania H1 Philips Xtreme Vision +130%
Zobaczymy jak to się wszystko będzie sprawować
Jak wszyscy doskonale wiemy czas nieubłaganie leci, więc i liczby na cyferblacie w maździe się zmieniają.
Po zrobieniu porządku z układem wydechowym z Beti nic się nie dzieję i cały czas ma chęci do współpracy
Dodatkowo okozało się, iż zostało 2mm okładziny na klockach z tyłu, więc postanowiłem zaryzykować i zamontowałem zestaw klocków takiejże marki:
No i jeszcze oświetlenie w przednich lampach już dogorywało, więc wpadły postojówki LED Philips Xtreme Vision T10 4000K, oraz żarówki świateł mijania H1 Philips Xtreme Vision +130%
Zobaczymy jak to się wszystko będzie sprawować
Ostatnio edytowano 4 mar 2016, 23:42 przez fockewolf, łącznie edytowano 1 raz
Czyli służy godnie i bez problemów, to cieszy
takie były zamontowane przeze mnie i spisywały się IMO bardzo dobrze więc będzie Pan zadowolony
zresztą jeśli dotychczas nie wymieniałeś to bardzo długo wytrzymały, bo ja je montowałem na początku 2012 roku – 4 lata na H1 to świetny wyniki 
fockewolf napisał(a):żarówki świateł mijania H1 Philips Xtreme Vision +130%
takie były zamontowane przeze mnie i spisywały się IMO bardzo dobrze więc będzie Pan zadowolony
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Te co były przez Ciebie zamontowane, to się poddały jakoś w połowie zeszłego roku, ale skoro ponad trzy lata wytrzymały, to bardzo dobry wynik i mam nadzieję, że te nowo założone równie długo wytrzymają
Bo Philips White Vision, które zamontowałem poprzednio świeciły jedynie przez pół roku.
Z okazji Dnia Mężczyzn, życzę wszystkim facetom doskonałych prezentów 
Mi z tej okazji wpadło w ręce coś takiego:
By wystąpić w roli nadwornego testera jakości przybyła 3 miesięczna członkini naszej rodziny, jednak uchwycić tę małą nawet w bezruchu to wyczyn
Mi z tej okazji wpadło w ręce coś takiego:
By wystąpić w roli nadwornego testera jakości przybyła 3 miesięczna członkini naszej rodziny, jednak uchwycić tę małą nawet w bezruchu to wyczyn

Nie wiem jak jakościowo, ale nie przemawia do mnie to niebieskie obszycie
fajny szczeniaczek
-
makmarc
Wczoraj po powrocie z pracy do samochodu zastała mnie fajna niespodzianka, która przypomniała mi, że dawno tu nie zaglądałem. Wielkie dzięki temu, kto zostawił tą oto ulotkę 
Dzięki. Podwozie Mazdy (które wyglądało najgorzej) zostało wyczyszczone z rudej i dostało zabezpieczenie antykorozyjne, teraz pozostaje mi tylko co rok sprawdzać i powinien być spokój na dole. Jest jeszcze kilka ognisk na karoserii, z którymi będę zajmował się sukcesywnie, ale na szczęście nic groźnego.
Jakość daje radę, więc polecam. Wiem że dużo tego niebieskiego tam, ale dzięki temu przełamuje to szarość wnętrza, która zaczęła mi już jakiś czas temu przeszkadzać.
No i pochwale się, że kolejne bezawaryjne kilometry nabite:
lukasmank napisał(a):Madzia super wygląda spojler, ori felgi na duży plus i ja musze sobie takie dywaniki kupić bo moje wyglądają słabo. Jak sobie poradziłeś z rudą?
Dzięki. Podwozie Mazdy (które wyglądało najgorzej) zostało wyczyszczone z rudej i dostało zabezpieczenie antykorozyjne, teraz pozostaje mi tylko co rok sprawdzać i powinien być spokój na dole. Jest jeszcze kilka ognisk na karoserii, z którymi będę zajmował się sukcesywnie, ale na szczęście nic groźnego.
makmarc napisał(a):Nie wiem jak jakościowo, ale nie przemawia do mnie to niebieskie obszyciefajny szczeniaczek
Jakość daje radę, więc polecam. Wiem że dużo tego niebieskiego tam, ale dzięki temu przełamuje to szarość wnętrza, która zaczęła mi już jakiś czas temu przeszkadzać.
No i pochwale się, że kolejne bezawaryjne kilometry nabite:
fockewolf napisał(a): pewnie niektórzy kojarzą ją z tego forum, gdyż wcześniej właścicielem był użytkownik Weelkoo.
No to gościu jesteś szczęściarzem

Jak trafiłeś na auto od Weelkoo to spoko super fura

Niech wymiata kilometry bezawaryjnie

Super autko:) Jedyna moja uwaga to końcówka wydechu mam wrażenie że za długa, jak coś z tym zrobisz to samochód sporo zyska na estetyce 
- Od: 29 mar 2016, 14:37
- Auto: Mazda6 GG L3 2003
Senior napisał(a):No to gościu jesteś szczęściarzem![]()
Jak trafiłeś na auto od Weelkoo to spoko super fura![]()
Niech wymiata kilometry bezawaryjnie
Cieszę się, że udało mi się dopaść 6kę w tak dobrym stanie. Przed kupnem od Weelkoo jeździłem i oglądałem wiele mazd, nawet zrobiłem ponad 200km, żeby obejrzeć "idealnego" MPSa, ale bardzo ciężko w Polsce znaleźć zacny samochód.
zelka napisał(a):O proszę, pierwszy raz me oczy ujrzały taką oto ulotkę.![]()
200kkm i niech służy dalej.
Również pierwszy raz było mi dane zobaczyć tą ulotkę i jakież było me rozbawienie
Jaszczomp1313 napisał(a):Super autko:) Jedyna moja uwaga to końcówka wydechu mam wrażenie że za długa, jak coś z tym zrobisz to samochód sporo zyska na estetyce
Też ze zdjęć na początku wydawało mi się, że za długa, ale na żywo wygląda to fajnie i za zderzak nie wystaje, więc mi nie przeszkadza
Minął rok od ostatniej informacji na temat mojej Betyldy, więc zachęcony ładnym rozbłyskiem na świeżo umytej i nawoskowanej karoserii postanowiłem poinformować co i jak 
Na dzień dzisiejszy przebieg wygląda diabelsko dobrze i co najważniejsze dalej bezproblemowo rośnie
Zdjęcie z dziś wybaczcie, że robione "ziemniakiem"
Muszę się przyznać do tego, że jestem pod ogromnym wrażeniem bezawaryjności mojej Mazdy – żadnych awarii, żadnych nieprzewidzianych zachowań, dosłownie nic prócz materiałów eksploatacyjnych robić nie trzeba
W kwietniu znów Mazda dostała zestaw mistrzów do tego wymiana wszystkich płynów eksploatacyjnych i na kolejny rok eksploatacji powinien być spokój.
Jedyne lekkie rozczarowanie jakie mnie do tej pory spotkało, to ponadprzeciętna miękkość, a przez to podatność na uszkodzenie moich opon. Nie spodziewałem się, że opona Vredesteina prawdopodobnie po najechaniu na krawężnik może tak wyglądać:
Jednakże nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo pewnie i tak w najbliższym czasie bym zmieniał opony, a więc w związku z tym, że dotychczasowe opony niesamowicie trzymają na zakrętach, postanowiłem dać Vredestein Ultrac Sessanta 225/45 R17 jeszcze jedną szansę i kupiłem cztery nowe oponki, na co najmniej kolejne 4 lata
Na dzień dzisiejszy przebieg wygląda diabelsko dobrze i co najważniejsze dalej bezproblemowo rośnie
Zdjęcie z dziś wybaczcie, że robione "ziemniakiem"
Muszę się przyznać do tego, że jestem pod ogromnym wrażeniem bezawaryjności mojej Mazdy – żadnych awarii, żadnych nieprzewidzianych zachowań, dosłownie nic prócz materiałów eksploatacyjnych robić nie trzeba
W kwietniu znów Mazda dostała zestaw mistrzów do tego wymiana wszystkich płynów eksploatacyjnych i na kolejny rok eksploatacji powinien być spokój.
Jedyne lekkie rozczarowanie jakie mnie do tej pory spotkało, to ponadprzeciętna miękkość, a przez to podatność na uszkodzenie moich opon. Nie spodziewałem się, że opona Vredesteina prawdopodobnie po najechaniu na krawężnik może tak wyglądać:
Jednakże nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo pewnie i tak w najbliższym czasie bym zmieniał opony, a więc w związku z tym, że dotychczasowe opony niesamowicie trzymają na zakrętach, postanowiłem dać Vredestein Ultrac Sessanta 225/45 R17 jeszcze jedną szansę i kupiłem cztery nowe oponki, na co najmniej kolejne 4 lata