Mazda Xedos 9 TA KL 95 r.+LPG
Tylko co potem?Tez myślałem o sprzedazy bo kasa potrzebna na wykończenie domu.I tak musiał bym kupić auto w które pewnie by trzeba na start coś włożyć.Patrząc na ceny Xedosów chyba nie ma sensu,a jak mam oddac za bezcen to wole jeździć a pare rzeczy w domu poczeka.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Tak jak Beny mowisz
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205
Panowie jest 15 xedosów na aukcjach, więc jeździmy rodzynkami
Przeczekać pare lat i cena zacznie rosnąć
a tak na serio to Beny dobrze pisze, w tej cenie nic nie kupisz sensownego, chyba że rower, a kupować coś w co trzeba ładować kase to raczej średni biznes.
Hmmm,nie jestem jedynym,który myślał o sprzedaży swojego X-a, ale jak się zastanowić to co kupić w tej klasie za podobne pieniądze ?
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
Odkopałem swój temat
lekki problem mi się porobił , a mianowicie Xedos zaczął sączyć tym razem nie oliwą a płynem chłodniczym dla odmiany:)
Po krótkich oględzinach stwierdziłem w sumie nie wielki ubytek płynu, bo jakieś pół litra , ale cieknie z przodu, jakby chłodnicą lub jakimś wężem . Para idzie przez grill nawet przy otwartej masce i dzieje się tak tylko na zagrzanym silniku. Także podejrzewam, że gdy termostat puści płyn na duży obieg, dopiero zaczyna lecieć. Prawdopodobnie będę potrzebował chłodnicę . Ma ktoś może w dobrym stanie ?
lekki problem mi się porobił , a mianowicie Xedos zaczął sączyć tym razem nie oliwą a płynem chłodniczym dla odmiany:)
Po krótkich oględzinach stwierdziłem w sumie nie wielki ubytek płynu, bo jakieś pół litra , ale cieknie z przodu, jakby chłodnicą lub jakimś wężem . Para idzie przez grill nawet przy otwartej masce i dzieje się tak tylko na zagrzanym silniku. Także podejrzewam, że gdy termostat puści płyn na duży obieg, dopiero zaczyna lecieć. Prawdopodobnie będę potrzebował chłodnicę . Ma ktoś może w dobrym stanie ?

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Sprawdz na poczatek przewody idace do chlodnicy , a chlodnice mozesz wyjać i sprawdzic czy jest szczelna
Nie wiem jak w X9 jest miejsca pod maska, ale w x6 mozna bialej dostac 
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Tylko ,ze te gwarancje wiesz jakie sa
Powiedza CI ,ze uszkodziles przy montazu i sie tyle mozna nagadac
ALbo ze źle eksploatowana
Ja tam poszedlem w uzywke i bez problemu smiga, a te nowe no moze sie uda trafic na taka co posluzy, ale to moze
A OE to OE 
Ja tam poszedlem w uzywke i bez problemu smiga, a te nowe no moze sie uda trafic na taka co posluzy, ale to moze
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Nowa jakaś no name kosztuje 377 zł oczywiście do tego przesyłka , nie jest to jakaś wielka cena , ale w tym momencie nie chciałbym tyle wydać bo mam w co inwestować na tą chwilę:)Jednak jeśli nie znajdę dobrej używki będę zmuszony zabecalować
Czekam jeszcze na odpowiedz Carspeed w tej sprawie:)
Dopisano 09 sty 2016 12:00:
heheh Oryginał z Carspeed 1200 zł:) Dziękuję postoję.
Dopisano 09 sty 2016 12:00:
heheh Oryginał z Carspeed 1200 zł:) Dziękuję postoję.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
A jak wielkie jest rozszczelnienie? Jakaś drobna dziurka czy coś więcej? Bo możesz zawsze dać do zlutowania drobnego uszkodzenia i zamknie się pewnie w ok 100 zł a zawsze masz ori
tylko czy masz taki warsztat niedaleko siebie żeby ją naprawić...?
chyba jeb*a Ci uszczelka pod gofrem... pa jak się dymi...