Witam, jestem kompletnie nowy mam mazdę od 1m-ca i zauważyłem jedną sprawę która mnie denerwuje, a mianowicie jak jest cieplej skrzypi mi za kierownicą podczas skręcania, przeglądałem całe forum ale znalazłem jedynie coś o smarowaniu tego drążka kierownicy, ale to nie jest to, ktoś tam pisał że psiknął WD40 tuż za kierownicą i przestało ale nie wiem na jak długo, dodam że jak mocniej nacisnę na ten plastik dolny za kierownicą to jak by lepiej, może gdzieś tam trze plastik o plastik. Proszę o pomoc w nakierowaniu.
Pozdrawiam
Piotr
skrzypienie plastików w aucie
Strona 1 z 1
Dołączę się do pytania bo też mam ten problem i tylko w cieplejsze dni...ogólnie wyczyściłem popsikałem i jest ciut lepiej , ale nadal jest to skrzypienie
- Od: 15 sie 2013, 09:23
- Auto: Mazda 6 2.0 CITD 2003
To jest już nas dwóch. Dzisiaj z rana 12stopni i skrzypienia brak, ale wczoraj po południu 22stopnie i już było słychać i nie ma znaczenia czy w lewo czy prawo. Plastik się rozszerza i zaczyna grać. Chyba zdemontuję osłony kierownicy i przynajmniej się dowiemy czy dobrze szukam.
- Od: 29 sie 2013, 13:55
- Auto: Mazda 6 2.0L 136km 2003
Mam dokładnie to samo, rozmontowałem obudowę kolumny za kierownicą, niczego nie znalazłem, zmontowałem i dalej skrzypi jak jest ciepło. Kiedyś na chwilę przestało jak ten cały plastik za kierownicą nacisnąłem w stronę zegarów, ale potem skrzypienie wróciło...
- Od: 19 wrz 2013, 20:39
- Auto: Mazda 6 2.0 MZR-CD 121KM 2003r.
Witam
Od jakiegoś czasu gdy jadę po nierównościach słyszę straszne trzeszczenie plastików które dobiega z tylnej półki.(jak w jakimś dostawczaku
Smarowałem sylikonem w spreju bez efektu.
Przeszukałem forum i nic nie znalazłem o sedanie GG czy tylko ja mam taki problem.
proszę o jakieś porady
Od jakiegoś czasu gdy jadę po nierównościach słyszę straszne trzeszczenie plastików które dobiega z tylnej półki.(jak w jakimś dostawczaku
Smarowałem sylikonem w spreju bez efektu.
Przeszukałem forum i nic nie znalazłem o sedanie GG czy tylko ja mam taki problem.
proszę o jakieś porady
- Od: 6 sty 2013, 19:41
- Auto: M6 Sedan 2.0 Pb 2006 147KM
Strona 1 z 1