Skradziono: Mazda6 – nr rejestracyjny WW 553WS (Warszawa, woj. mazowieckie)
Dnia 20.10.2015 ok godziny 18:30 skradziono Mazdę 6 spod parkingu Total Fitness Białołęka (ul. Modlińska 168). Auto zostało zostawione na godzinę, było tam parkowane regularnie co tydzień, więc najprawdopodobniej było obserwowane. Zdjęcia w załączeniu.
Cechy charakterystyczne:
– zarysowany przedni zderzak i lekko pęknięty reflektor nad nim (prawy róg patrząc siedząc za kierownicą).
Może ktoś coś widział, albo w podobnych okolicznościach i miejscu mu skradziono.
Skradziono: Mazda6 – nr rejestracyjny WW 553WS (Warszawa, woj. mazowieckie)
Strona 1 z 1
Na temat kradzieży Mazd w Warszawie:
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
W ASO mówią, że w Warszawie było zlecenie i już się temat wygasił. Jak widać guzik prawda – wygląda na to, że Mazda dalej nie ma rozwiązania na zabezpieczenia swoich aut... Kurde.
Bo to co wprowadzili dodatkowo dalej opiera się na CANie. Czyli wyłącza się to tak samo jak wszystkie pozostałe zabezpieczenia laptopem. 

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Oni to kradną podpinając lapka przez wtyczkę? czy "radiowo".
Jak tak to wg mnie można zrobić zabezpieczenie na zasadzie schowania wtyczki gdzieś wgłąb, a zrobić wyprowadzenie fejkowej wtyczki podpiętej pot baterie kondensatorów 230V, jeżeli laptop nie ma interfejsu przez irdę, to poleci z dymem i auta nie odpalą..
Co do zagłuszaczy GPS które są podpinane pod zapalniczkę, można zrobić dodatkowy wyłącznik zasilania gniazd.
Jak tak to wg mnie można zrobić zabezpieczenie na zasadzie schowania wtyczki gdzieś wgłąb, a zrobić wyprowadzenie fejkowej wtyczki podpiętej pot baterie kondensatorów 230V, jeżeli laptop nie ma interfejsu przez irdę, to poleci z dymem i auta nie odpalą..
Co do zagłuszaczy GPS które są podpinane pod zapalniczkę, można zrobić dodatkowy wyłącznik zasilania gniazd.
Kolejna Mazda skradziona.. Ja moją 6 sedan straciłem nieco ponad 2 mies temu. Podobną rejestrację miałęm WW038WS
Czy Twoja miała już 'nowe/poprawione' zabezpieczenia?
Też rozważam jeszcze raz Mazdę ale nie chciałbym żeby historia się powtórzyła. Jeśli nowe fabryczne zabezpieczenia nadal nie działają to co można dołożyć tak aby nie ingerować w systemy wew. i nie stracić gwarancji?
Też rozważam jeszcze raz Mazdę ale nie chciałbym żeby historia się powtórzyła. Jeśli nowe fabryczne zabezpieczenia nadal nie działają to co można dołożyć tak aby nie ingerować w systemy wew. i nie stracić gwarancji?
-
tomek999
Nie miała tych "nowych zabezpieczeń". A z tym dodawaniem zabezpieczeń to nie zawsze muszą wiedzieć
W jakich okolicznościach Ci go ukradli? Obserwowali Cię? Mógłbyś po krótce opisać?
Ostatnio edytowano 28 paź 2015, 17:53 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Nie należy cytować całego postu... zwłaszcza poprzedniego
Powód: Nie należy cytować całego postu... zwłaszcza poprzedniego
Strona 1 z 1