Dodatkowe aplikacje dla Systemu Mazdy -wątek ogólny
Super sprawa
Powodzenia w dalszym udoskonalaniu apki. Trzymam kciuki.

Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
"Orzeł wylądował" 
Mazda Media Player w wersji 0.1 jest już dostępna do pobrania na oficjalnej stronie projektu:
http://www.lukasz-skalski.com/portfolio/mazda-media-player/
Obecnie jest to wersja 'pre-alpha', która może jeszcze posiadać szereg rzeczy do usprawnienia. Sama aplikacja była dotychczas testowana wyłącznie na wersji oprogramowania v33, więc będę wdzięczny za każdy feedback (działa/niedziała), a zwłaszcza użytkownikom innych modeli (Mazda6, cx-3, cx-5, itd.) jak i innych wersji oprogramowania w Mazdzie 3.
Reszta informacji na stronie projektu
Mazda Media Player w wersji 0.1 jest już dostępna do pobrania na oficjalnej stronie projektu:
http://www.lukasz-skalski.com/portfolio/mazda-media-player/
Obecnie jest to wersja 'pre-alpha', która może jeszcze posiadać szereg rzeczy do usprawnienia. Sama aplikacja była dotychczas testowana wyłącznie na wersji oprogramowania v33, więc będę wdzięczny za każdy feedback (działa/niedziała), a zwłaszcza użytkownikom innych modeli (Mazda6, cx-3, cx-5, itd.) jak i innych wersji oprogramowania w Mazdzie 3.
Reszta informacji na stronie projektu
Ja mogę go sprawdzić w opcjach Hotspota (telefon, Android) po tym jak się Mazda z nim połączy.
Przy okazji uwaga do autora: mógłby zapamiętywać wpisany adres IP.
Aplikacja w pierwszym teście działa jak na razie bez problemu, Mazda reaguje natychmiastowo na polecenia.
Dzięki! A do datków polecam Bitcoina.
Przy okazji uwaga do autora: mógłby zapamiętywać wpisany adres IP.
Aplikacja w pierwszym teście działa jak na razie bez problemu, Mazda reaguje natychmiastowo na polecenia.
Włączyć trzeba jakiś utwór na USB lub CD i zrobić pause inaczej głos się dubluje.
Na 53.xx działa
Super aplikacja
Na 53.xx działa
Super aplikacja

-
lukaszjakubowski
Wszystko działa jak należy
Dobra robota!
Gdyby ktoś miał problem z połączeniem z wifi (ja miałem) to polecam pobawić się kanałem transmisji, mi po włączeniu kanału 10 załapał od razu, na automatycznym ni cholery...
IP jest w szczegółach info o podłączonym urządzeniu (Android 4.3).
Gdyby ktoś miał problem z połączeniem z wifi (ja miałem) to polecam pobawić się kanałem transmisji, mi po włączeniu kanału 10 załapał od razu, na automatycznym ni cholery...
edi34 napisał(a):Panowie gdzie jest adres IP naszych Mazd?
IP jest w szczegółach info o podłączonym urządzeniu (Android 4.3).
Domelxp napisał(a):Suuuper. Zaraz przetestuje na wersji oprogramowania 56.xx....
@Domelxp będę wdzięczny za informację czy wszystko działa i na jakiej wersji softu
edi34 napisał(a):Panowie gdzie jest adres IP naszych Mazd?
@edi34 najlepszą opcją jest ustawienie HotSpot'a bezpośrednio w urządzeniu z Androidem – adresy IP podłączonych urządzeń (w tym samochodu) wyświetlają się wówczas w odpowiednich ustawieniach telefonu. Całość jest opisana np. tutaj:
http://inside-galaxy.blogspot.com/2014/08/samsung-galaxy-s5-how-to-enable-and-use.html
(nie czytałem całej zawartości – pierwszy lepszy z Google ale wygląda ok)
Furgas napisał(a):Przy okazji uwaga do autora: mógłby zapamiętywać wpisany adres IP.
@Furgas, Aplikacja powinna zapamiętywać ostatni wpisany adres IP – sprawdzę jeszcze raz u siebie. Cieszę się również, że działa bezproblemowo – mógbyś podać model mazdy jak i wersję softu? Przydadzą się takie dane do dalszego developmentu
lukaszjakubowski napisał(a):Włączyć trzeba jakiś utwór na USB lub CD i zrobić pause inaczej głos się dubluje.
Na 53.xx działa
Super aplikacja
@lukaszjakubowski, faktycznie zapomniałem o tym napisać – dzięki dodam taką informację na stronie projektu. Cieszę się, że wszytko działa
waxain napisał(a):Wszystko działa jak należyDobra robota!
@waxain, super
@dymekSTI, Fajnie, że działa
jaką masz wersję softu?
p.s. pamiętaj, że oglądanie filmów podczas jazdy jest niedozwolone (apka o tym stosownie informuje) bo może to odwrócić Twoją uwagę
p.s. pamiętaj, że oglądanie filmów podczas jazdy jest niedozwolone (apka o tym stosownie informuje) bo może to odwrócić Twoją uwagę

Mam pytanko bo apka nie widzi mi plików w folderze Movies co może być powodem tego?
Dopisano 24 paź 2015, 05:40:
I dodatkowo jak ja odpalam po wcześniejszym połączeniu tel z WiFi jest błąd połączenia.Nazwę użytkownika i hasło które należy wpisać jako domyślne? z góry dziękuję za odpowiedź
Dopisano 24 paź 2015, 05:40:
I dodatkowo jak ja odpalam po wcześniejszym połączeniu tel z WiFi jest błąd połączenia.Nazwę użytkownika i hasło które należy wpisać jako domyślne? z góry dziękuję za odpowiedź
Wpisałeś poprawny numer IP?
Sprawdź jaki numer przypisał router w telefonie dla Twojego auta.
Sprawdź jaki numer przypisał router w telefonie dla Twojego auta.
-
lukaszjakubowski
Tak nr IP jest poprawnie wpisany tylko jaka nazwę użytkownika wpisać i hasło?
Nazwy użytkownika i hasła nie zmieniaj.
Sprawdź czy połączył się samochód z telefonem.
Sprawdź czy połączył się samochód z telefonem.
-
lukaszjakubowski
Dzięki
wszystko połączone tylko ze nie znajduje aplikacja żadnych plików stąd pytanie czy na pendrivie tylko jeden folder Movies ma być z plikami?
Wszystkie w formacie mp4 mam,tylko czy pendrivie może inne foldery o innych nazwach czy tylko ten z filmami?
Tylko folder Movies a w nim wszystkie filmy.
Może spróbuj jeszcze raz instrukcję autora przeczytać.
Może spróbuj jeszcze raz instrukcję autora przeczytać.
-
lukaszjakubowski