Zakup używanego auta – Mazda5 CR (2005 – 2010)
Bardzo możliwe – ta buda dla tego silnika to ciężka sprawa. Trzeba też wziąć pod uwagę, że moje auto jest eksploatowane w Warszawie i z korkami bywa... różnie. Ostatnio na ostatnich światłach przed domem żona pojechała na 11 światłach. Spalić musi – nie ma siły.
witam sprzedałem premacy zastanawiam sie nad nabyciem mazdy 5 w benzynie pod gaz prosze o pomoc uzytkowników czy 5 koroduje takjak premacy i jak to jest z tymi silnikami bo to podobno forda i czy zeczywiscie tak lubia olej
Dopisano 13 sty 2016, 10:41:
i jak to jest z tym miejscem z tyłu jak wsadze fotelik do dwie osoby jeszcze usiada czy lipa
Dopisano 13 sty 2016, 10:41:
i jak to jest z tym miejscem z tyłu jak wsadze fotelik do dwie osoby jeszcze usiada czy lipa
- Od: 30 lis 2013, 19:48
- Auto: premacy 2.0 131km 2002r
honzik napisał(a):czy 5 koroduje takjak premacy
Moja nie.
honzik napisał(a):mazdy 5 w benzynie pod gaz
Nadaje sie.
honzik napisał(a):jak to jest z tymi silnikami bo to podobno forda
Nie podobno od Forda tylko podobne do Forda.
Oleju nie bierze moja.
honzik napisał(a):i jak to jest z tym miejscem z tyłu jak wsadze fotelik do dwie osoby jeszcze usiada czy lipa
Usiądą jednak środkowa bedzie miałe troszke niewygodnie
nemi napisał(a):Mazda 5 jest autem czteroosobowym.
Chyba Twoja.

To jest auto 7-osobowe.
Może i moja. Po prostu spójrzmy prawdzie w oczy, fotele w bagażniku to namiastka, bagażnik mieści wtedy aktowkę, a środkowe siedzenie jest mniej wygodne i mniejsze niż w kompakcie (nawet nie ma oparcia do samego dołu, tylko jest dziura).
Mazda określa to auto jako 6+1, formalnie da się przewieźć 7 osób, ale ludzkie warunki są dla czterech. Ale oczywiście można też zaklinać rzeczywistość. Ja piszę o aspekcie praktycznym.
W ogóle dziwię się, że ci odpowiadam
.
Mazda określa to auto jako 6+1, formalnie da się przewieźć 7 osób, ale ludzkie warunki są dla czterech. Ale oczywiście można też zaklinać rzeczywistość. Ja piszę o aspekcie praktycznym.
W ogóle dziwię się, że ci odpowiadam

Prawdę mówiąc to z tyłu – 2 rząd jest dwu osobowy. Ogólnie auto 7 osobowe ale wszystko zależy od osób 

MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

Dokładnie auto 7 osobowe na któtkich odcinkach ale 4 dorosłych z przodu i dwójka dzieciaków w ostatnim rzędzie można podróżować zrobiłem tak 300km i był git do tego dzieciaki śpiewały 
honzik napisał(a):czy 5 koroduje takjak premacy
Nie wiem jak koroduje premacy, ale u mnie nie ma grama rdzy. Polecam
Wszystko zależy jak się dba o auto.MB S -klasa też rdzewieje
M5 ma swój urok mimo jakiś tam mankamentów. A który samochód ich nie ma 

brencik napisał(a):Damian68 napisał(a):Wszystko zależy jak się dba o auto
W zasadzie ciezko jest dbaniem zabezpieczyc przed rdzą.
I tu się nie zgodzę. Przegląd newralgicznych punktów i zawczasu zabezpieczenie aby nie posuwała się ruda dalej a nie jak dziury na wylot