Zakup nowego auta – Mazda3 BM (2014 – obecnie)
My zamawiałyśmy 3kę w grudniu, rocznik 2014, odbiór na styczeń. Bez problemu dostałysmy za darmo opony zimowe, alarm i akcesoryjne pierdoly (dywaniki, siatka do bagażnika, ale gdybyśmy chciały to pewnie i więcej by dali).
Jeszcze dodam że na nawigację nie masz co liczyć. My jedynie "stargowałyśmy" cenę do 1500 lub 1200zł ostatecznie (przepraszam, ale nie pamiętam dokładnie)
Jeszcze dodam że na nawigację nie masz co liczyć. My jedynie "stargowałyśmy" cenę do 1500 lub 1200zł ostatecznie (przepraszam, ale nie pamiętam dokładnie)
- Od: 4 sty 2015, 22:46
- Auto: Mazda 3 BM Soul Red HB SkyEnergy (jako pasażer)
Wczoraj zamawiałem swoją i okazało się że Mazda już nie przyjmuje zamówień na rocznik 2015, więc zostało tylko to co na stocku, lub zamówienie do produkcji styczeń/luty 2016.
Nam zaproponowano ~900 pln rabatu łącznie na wybranych akcesoriach + iPad z pakietu more&more + umówilismy się, że auto odbierzemy do końca roku a dokładnie: jak tylko pojawi się oficjalna promocja na opony zimowe dla rocznika 2015
Nam zaproponowano ~900 pln rabatu łącznie na wybranych akcesoriach + iPad z pakietu more&more + umówilismy się, że auto odbierzemy do końca roku a dokładnie: jak tylko pojawi się oficjalna promocja na opony zimowe dla rocznika 2015
A nie wiesz czy planowany jest jakiś lift na 2016 r. ?
Znaki na niebie i ziemi wskazują na kolejną jesień.
źródło: Automotive News z 24 sierpnia 2015
Mazda3: Mazda plans to give the Mazda3 a freshening in late 2016, with most of the changes in the interior. Then, in 2018, the compact car will get a full redesign. It's a crucial step: With the next-generation Mazda3, the company will begin its transition away from Kodo styling toward a new "seventh generation" design.
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Kliszek M3 napisał(a):A nie wiesz czy planowany jest jakiś lift na 2016 r. ?
Odpowiedź z Mazdy:
W odpowiedzi na maila na dzień dzisiejszy nie posiadamy informacji na temat możliwych zmian produktowych w przypadku modelu Mazda3.
Posiadają, tylko ludzie w Mazda Polska nie koniecznie mają przyzwolenie na jej rozpowszechnianie wśród załogi oraz klientów. Co jak co, ale gra w odkryte karty nie zawsze jest na rękę jeśli idzie o wyniki sprzedaży.
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
To teraz po Polskiemu poprosimy 
To przetłumacz... 
"Mazda planuje odświeżyć M3 późną jesienią w części wnętrzna, Następnie w 2018 roku ma być premiera nowej generacji M3, która odchodzi już od stylu KODO..."
"Mazda planuje odświeżyć M3 późną jesienią w części wnętrzna, Następnie w 2018 roku ma być premiera nowej generacji M3, która odchodzi już od stylu KODO..."
macvas napisał(a):Znaki na niebie i ziemi wskazują na kolejną jesień.
Mazda3: Mazda plans to give the Mazda3 a freshening in late 2016, with most of the changes in the interior. Then, in 2018, the compact car will get a full redesign. It's a crucial step: With the next-generation Mazda3, the company will begin its transition away from Kodo styling toward a new "seventh generation" design.
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Pewnie takie pierdoły zmienią jak w M6, coś tam z ekranem, coś tam ze stojakiem na napoje
pewnie roletą zaslonią 
Do oxygen:
Rozumiem że ipada otrzymałeś bo posiadasz już jedną Mazdę, czyli tak na prawdę zbyt wiele zniżek nie zaproponowali – a gdzie zamawiałeś auto ?
Ja w Katowicach (jak wcześniej pisałem) otrzymałem:
-Alarm Omega Can Ultra za 0 zł (wart 1420 zł)
-Dywaniki Gumowe za 0 zł
-Gwarancja na dodatkowe 2 lata 0 zł
-dodatkowy upust cenowy 750 zł
-nakrętki zabezpieczające felgi za 0 zł
-zniżka na listwy progowe z montażem oraz chlapacze przód i tył -300 zł (1180 zł zamiast 1480 zł)
+ dodatkowe zniżki (promocje), które będą obowiązywały na początku roku.
Rozumiem że ipada otrzymałeś bo posiadasz już jedną Mazdę, czyli tak na prawdę zbyt wiele zniżek nie zaproponowali – a gdzie zamawiałeś auto ?
Ja w Katowicach (jak wcześniej pisałem) otrzymałem:
-Alarm Omega Can Ultra za 0 zł (wart 1420 zł)
-Dywaniki Gumowe za 0 zł
-Gwarancja na dodatkowe 2 lata 0 zł
-dodatkowy upust cenowy 750 zł
-nakrętki zabezpieczające felgi za 0 zł
-zniżka na listwy progowe z montażem oraz chlapacze przód i tył -300 zł (1180 zł zamiast 1480 zł)
+ dodatkowe zniżki (promocje), które będą obowiązywały na początku roku.
Przy stopniu obecnej sprzedaży Mazdy a KIA nie licz na to
Mazda wysprzedaje się bardzo dobrze, na magazynach/stocku nie ma praktycznie nic. Ciekawe jak będzie z wysprzedażą rocznika( tylko w Polsce jest taki fenomen), sadze że będzie niewiele albo wcale.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
"Tylko w Polsce jest taki fenomen" tzn. chodzi ci tutaj o to, że tylko w Polsce jest taka sprzedaż Mazdy 3 ?
Jako, że jestem mocno zainteresowany tematem sprawdzałem, że w zeszłym roku w promocji były opony zimowe a od 1 marca jeszcze lakier metalic. Ciekawe jak będzie w tym roku?
Jako, że jestem mocno zainteresowany tematem sprawdzałem, że w zeszłym roku w promocji były opony zimowe a od 1 marca jeszcze lakier metalic. Ciekawe jak będzie w tym roku?
Chodzi mi o wysprzedaż rocznika.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
My już w końcu wybraliśmy i niestety nie padło na Mazde a na Ford'a Focusa 2015. Po przejechaniu się Focus'em i obejrzeniu zarówno zewn. jak i wewn. nie mieliśmy już wątpliwości. Teraz już pozostało tylko czekać. Zamówiony 2 tygodnie temu....
Powodzonka
wróć czasem opisać jak się autko sprawuje 

Mam dylemat podobny do disaster3. Z uwagi na układ jezdny rozważam forda i mazde. W focusie odstrasza mnie downsizing i wyglad wnętrza. W mazdzie niestety wykonczenie wnętrza od przednich siedzeń do tyłu (do linii przednich siedzeń jest naprawde OK
) oraz fakt że interesuje mnie tylko sedan w benzynie a nie ma opcji silnika 2.0 165 KM.
Są moze jakieś przecieki czy jest szansa na "trójkę" sedan z takim silnikiem w niedalekiej przyszłosci?
"Szóstka" odpada bo jednak dla mnie troche za długa jest.
Dzięki.
Są moze jakieś przecieki czy jest szansa na "trójkę" sedan z takim silnikiem w niedalekiej przyszłosci?
"Szóstka" odpada bo jednak dla mnie troche za długa jest.
Dzięki.