całkowity brak mocy i miga kontrolka świec żarowych
Strona 1 z 1
witam mam dość wielki problem z Madzia. Pewnego dnia w drodze do pracy podczas wyprzedzania zaczęła ni migać kontrolka świec żarowych i od razu zauważyłem że temp. poszła na max powód dziurawa chłodnica. z pracy dojechałem do domu robiąc co kilka minut postoje żeby silnik ostygł clodnica poszla na regeneracje i po założeniu i zaleniem plynem nie załącza sie wentylator ale to jest wina czujika wiec spoko a problem jest taki że autem nie da sie jeżdzić odpala jak ta lala obr ok 750rpm po ok 10s pracy slnika miga kontrolka świec żarowych wogole nie ma mocy i po dodaniu gazu klekocze jak stary traktor prosze o pomąc jak odczytać kod błędu bo jestem w tym zielony jest to silnik 2.0ditd rf-2a
-
siwycn
przed wczoraj dopiero odczytalem kod błędy i jest to P0216 sprawdziłem zawory TCV i SPV na krótko(12V z aku) i są sprawne jednak sprawdzilem jeszcze przewody i na wtyczce od TCV pokazalo mi niecałe 3V może być że zawor dostaje za słaby prąd zeby nie otworzyć? albo może jakieś przebicie na kablach
dodam jeszcze że jak ostro rusze altem i nie spuszczam go z obrotow to normalnie przśpiesza tyle że glośno chodzi a jak obroty spadna to odrazu tryb awaryjny prosze o pomoc
dodam jeszcze że jak ostro rusze altem i nie spuszczam go z obrotow to normalnie przśpiesza tyle że glośno chodzi a jak obroty spadna to odrazu tryb awaryjny prosze o pomoc
-
siwycn
Strona 1 z 1