Mazda 3 BK YF06 2006r
Strona 1 z 1
Witam, mam z moja mazda mały problem.. Kupiłem auto, w którym były ponoć wtryski do wymiany.. Dałem do aso, nie powiedzieli mi nic o tym, za to znaleźli pare innych rzeczy do roboty. W aucie problemem był brak mocy. Okazało sie, ze dpf jest do wycięcia, egr został zatkany, a intercooler naprawiony. Auto mimo to dalej nie miało mocy. W międzyczasie okazało sie, ze turbina, mimo ze była regenerowana nie działa. Dzis jak wracałem auto odpaliłem i przy ruszaniu mi zgasło, co sie wcześniej nie zdażyło. Odpaliłem ponownie i pojechałem. Po 200 metrach przy zmianie biegu na trójkę obroty nagle spadły do 1000, zapaliła mi sie czerwona kontrolka oleju i akumulatora. Auto juz nie zapaliło, odcholowalem do domu i pod domem odpalił.. Od razu go zgasiłem, ponieważ dźwięk był bardzo niepokojący. Macie jakieś pomysły, bo juz nie mam sił do tego auta 
- Od: 9 paź 2015, 22:32
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 diesel
Wtrysków nie tykalem, turbina tez była u faceta, ale stwierdził, ze nie wystarczy geometria, tak jak twierdził mechanik dzien wcześniej i trzeba kaj poddać ponownej regeneracji, a dpf usunięty . Auto kupiłem 2 tygodnie temu
Szczerze nie wiem, widziałem jak podpięli pod komputer i wgrywali jakieś oprogramowanie, a robiłem to w dość dobrym serwisie
Dopisano 13 paź 2015, 12:22:
Szczerze nie wiem, widziałem jak podpięli pod komputer i wgrywali jakieś oprogramowanie, a robiłem to w dość dobrym serwisie
Dopisano 13 paź 2015, 12:22:
Zgregenerowalem turbinę, silnik został uszczelniony, wymienione filtry, oleje oraz odma, ktora była nieszczelna i wszystko działa jak powinno 
Strona 1 z 1