Mazda Xedos 9 TA KL-DE '93
Czyli nikłe szanse, że mój poprawiony dolot przełoży się na KM 
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Juz dawno temu stwierdzono ze mozna dolotem parę koni ugrać,a równie dobrze to może byc błąd pomiaru
Poza fajnym dźwiękiem ja bym na jakies mega przyrosty nie liczył.
Kurde to strach Klem na hamownie wjeżdzać,ciekawe ile mój by wypluł?
Kurde to strach Klem na hamownie wjeżdzać,ciekawe ile mój by wypluł?
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Przecież ja tego dolotu nie robiłem po to, aby mocy przybyło
W żadnej mojej v-ce po dolocie nic nie przybyło, ale także nie ubyło. Ma być fajny dźwięk i tyle.
Beny bez przesady z pewnością masz serię i tyle...a ja po prostu muszę znaleźć przyczynę, dlaczego tej serii nie ma.
Wszystkie wykresy wyglądają podobnie i w górnej partii obrotów moc i moment drastycznie spadają.
Zastanawiające są osiągi i wnioski nasuwają się trzy :
– problem z g-techem
– problem z hamownią
– może jest jakaś zwiecha przez wadliwą instalację, kompa
i seryjnego i od gazu

W żadnej mojej v-ce po dolocie nic nie przybyło, ale także nie ubyło. Ma być fajny dźwięk i tyle.
Beny napisał(a):Kurde to strach Klem na hamownie wjeżdzać,ciekawe ile mój by wypluł?
Beny bez przesady z pewnością masz serię i tyle...a ja po prostu muszę znaleźć przyczynę, dlaczego tej serii nie ma.
Wszystkie wykresy wyglądają podobnie i w górnej partii obrotów moc i moment drastycznie spadają.
Zastanawiające są osiągi i wnioski nasuwają się trzy :
– problem z g-techem
– problem z hamownią
– może jest jakaś zwiecha przez wadliwą instalację, kompa
i seryjnego i od gazu
Piotr_ napisał(a):Zastanawiające są osiągi i wnioski nasuwają się trzy :
– problem z g-techem
– problem z hamownią
– może jest jakaś zwiecha przez wadliwą instalację, kompa i seryjnego i od gazu
– problem z właścicielem
Wykresów z różnych hamowni się nie porównuje bo każda pokaże co innego (z jakimś marginesem). Jak chcesz mieć w miarę miarodajne porównanie przed i po to musisz hamować w tym samym miejscu i najlepiej w tych samych warunkach
Przyrostów z dolotu nie ma co się spodziewać, a jak są to wynikają raczej z zasyfiałego starego systemu (wszystko inne klasyfikuje się do błędu pomiarowego)
Pomiary z G-techa to też można sobie w hmmm dupala wsadzić bo to jest wredne urządzenie i raz że musi być bardzo dobrze i poprawnie zamontowane a dwa że nawet jeżeli spełni się ten punkt to pomiary i tak mogą być przekłamane. Pomijam kwestię warunków pogodowych. Wg. mnie lepszą opcją jest zew. GPS 10Hz + jakaś apka na telefon (np. RaceDroid Jacka), albo Racelogic za 2kpln+

Pozbyłeś się już wszystkich błędów?
Ja proponuję olać te hamownie i cieszyć się autem. Szkoda czasu, pieniędzy i nerwów, bo auto jest zajebiaszcze, a to czy pojedzie do 100 w 8,5 czy 10s nie robi większej różnicy, bo ptaki i tak zdążą Ci obsrać auto, a dodatkowo jak ktoś gdzieś napisał "Im wolniej jedziesz, tym dłużej Cię widzą" hehe

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
Ją też się z wami chętnie napije
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
hehe, no po takim wpisie jak tekkenfan dał to też olewam czy jest seria czy nie
nie no żart, ale X9 to jest auto do wyglądania i wożenia wygodnie pupy a nie do czasów
nie no żart, ale X9 to jest auto do wyglądania i wożenia wygodnie pupy a nie do czasów

chyba jeb*a Ci uszczelka pod gofrem... pa jak się dymi...
o to to toMajk500 napisał(a):X9 to jest auto do wyglądania i wożenia wygodnie [tiiit] a nie do czasów
Ale tu coś rzeczywiście jest nie tak,w klach raczej tak konie nie padały i trzymam kciuki żeby sie znalazły

-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Miała być uśmiech to się zapytajnik zrobil 
Dopisano 06 paź 2015 6:26:
Dopisano 06 paź 2015 6:26:
Beny napisał(a):o to to toMajk500 napisał(a):X9 to jest auto do wyglądania i wożenia wygodnie [tiiit] a nie do czasówa wygląd już jest
Dlatego ja odpusciłem sportowe kolektory (które juz miałem kupione) i zabawy z wydechem.
Ale tu coś rzeczywiście jest nie tak,w klach raczej tak konie nie padały i trzymam kciuki żeby sie znalazły
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Xedosa widziałem już dawno, na spocie w Poznaniu , kiedy nie był jeszcze po wszystkich modach.
Wczoraj miałem przyjemność pooglądać i zrobić małą rundkę . Fura wygląda kozacko , do tego jak na tak duży kawał żelastwa ładnie się zbiera , a jak zasysa powietrze, to zwraca uwagę każdego, kto jest w pobliżu:)
Wczoraj miałem przyjemność pooglądać i zrobić małą rundkę . Fura wygląda kozacko , do tego jak na tak duży kawał żelastwa ładnie się zbiera , a jak zasysa powietrze, to zwraca uwagę każdego, kto jest w pobliżu:)

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Felga, dźwięk, wygląd miażdży po prostu suty
A zbiera się naprawdę zacnie
Milo było w nim zasiąść

A zbiera się naprawdę zacnie

Milo było w nim zasiąść

Nightfallówna
Pamiętam dźwięk ZE w Czaplinku... obłędny
ja się pytam co z tą hamownią no i pochwal się tym dolotem 

- Od: 22 kwi 2014, 17:51