Mazda3 BM – oprogramowanie MZD Connect
Chyba nijak, tzn. w Polsce niektórzy mają problem, inni nie, a zza granicy chyba mamy za mało danych (Mariankowi działa, jak rozumiem).
Można też by się przyjrzeć kryterium wieku – moja BM jest jeszcze z 2013.
Można też by się przyjrzeć kryterium wieku – moja BM jest jeszcze z 2013.
Ja niestety nie mogę się wypowiedzieć w temacie problemów z USB, słucham jedynie spotify i aha przez BT.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
child napisał(a):a zza granicy chyba mamy za mało
Terytorium położone poza obszarem państwa, o którym mowa to ZAGRANICA. (z zagranicy....
PS. "Blasi" i tak nie przebijesz, Child...

Jak mówiłem u mnie działa i działało od samego początku, u znajomego również.
Aktualizacje miałem robioną ze względu na Navi, o problemie nie będę się rozpisywał bo był mało znaczący. Inna rzecz mam Japończyka, niby nic ale. Przydało by się sprawdzić czy nośnik nagrany u osoby z niedziałającym powrotem będzie działał u osoby u której nie działa.
Aktualizacje miałem robioną ze względu na Navi, o problemie nie będę się rozpisywał bo był mało znaczący. Inna rzecz mam Japończyka, niby nic ale. Przydało by się sprawdzić czy nośnik nagrany u osoby z niedziałającym powrotem będzie działał u osoby u której nie działa.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
SCADA napisał(a):child napisał(a):
a zza granicy chyba mamy za mało
Terytorium położone poza obszarem państwa, o którym mowa to ZAGRANICA. (z zagranicy.... )
Może koledze nie chodziło o zagraniczne samochody (czyli z zagranicy), tylko te kupione (po)za polską granicą, a więc zza granicy lub jak wolisz zza linii granicznej... Wszak Mazd w Polsce jeszcze się nie produkuje.
Do tej pory nie reagowałem na te twoje mierne zaczepki ad'personam, na które od czasu do czasu sobie pozwalasz (a które Wojtek skrzętnie sprząta), ale już tego za wiele. Kolejny ortonazi – jakie to małe, żeby nie powiedzieć słomiane... Co powiesz na zmianę targetu swojej aktywności z tego forum, na jakieś ekonomiczne dyskutujące nad dzisiejszą przeceną akcji VAG związaną z wałkiem jaki mu udowodniono w swoich cudach techniki?
@SCADA – ale wiesz, że się bez sensu czepiłeś? Obie formy są poprawne, choć ich znaczenie jest de facto nieco inne.
@creet – ja tam nie mam nic przeciwko temu, żeby mnie ktoś poprawiał, jak zrobię błąd. Problem polega na tym, że tu błędu nie ma. Ale ja jestem delikatny dla SCADY, może w życiu mu coś nie wychodzi i wyładowuje frustrację na forum... Niech chłopak ma radochę
@creet – ja tam nie mam nic przeciwko temu, żeby mnie ktoś poprawiał, jak zrobię błąd. Problem polega na tym, że tu błędu nie ma. Ale ja jestem delikatny dla SCADY, może w życiu mu coś nie wychodzi i wyładowuje frustrację na forum... Niech chłopak ma radochę
Czarmi , czy płaciłeś za aktualizację ? Dzisiaj zostawiłem samochód na 1-szy przegląd i poinformowano mnie, że aktualizacja sprawnie działającego systemu jest płatna.
Nie, oczywiście, że nie płaciłem. Pytano mnie jedynie, czy są jakieś problemy z systemem. Powiedziałem, że ostatnio kilka razy robił mi restart oraz zawieszał się. Nie wiem skąd jesteś, ale może udaj się do innego ASO i przedstaw problemy 
Sucharsson napisał(a):poinformowano mnie, że aktualizacja sprawnie działającego systemu jest płatna.
Poproś to na papierze...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Sprawa wyjaśniona. Gość ,z którym rozmawiałem rano, był trochę niezorientowany. Jak odbierałem samochód po przeglądzie uzyskałem informację, że aktualizacja jest bezpłatna , chociaż dobrze jest wspomnieć , że system się np. zawiesza . Dziwna to sytuacja. Będę w tym samym serwisie za 2 tygodnie na naprawę gwarancyjną trzeszczącego zawieszenia , wtedy mają wgrać mi nowy system.
aktualizacja oprogramowania MZD Connect trwa kolo godziny ja zaktualizowalem sam do wersji
55.00.753A a potem56.00.210A i stwierdzam ze brak widocznej roznicy ,
tylko tyle ze system przestal sie zawieszac
55.00.753A a potem56.00.210A i stwierdzam ze brak widocznej roznicy ,
tylko tyle ze system przestal sie zawieszac
- Od: 21 wrz 2015, 18:29
- Auto: 01.luty 2015
IS
Mazda 3 BM 2015 HB, 120KM 6MT,Snowflake White Pearl , SkyEnergy
Po aktualizacji, mam najnowszą wersję systemu (56.00...). Czy ktoś się orientuje, jak to jest ze sparowanymi po BT – np. dwoma telefonami komórkowymi w kwestii ich odbierania. Mam sparowane dwie komórki – jedna z androidem, a druga z windows phone. Na ekranie systemu w aucie, widnieją one dwie, jednak zaznaczona w danym momencie (odptaszkowana )jest tylko jedna. Rozumiem, że obsługiwać telefon po BT można jedynie ten, który jest zaznaczony, gdyż dwóch na raz oznaczyć, a zarazem obsługiwać po BT nie można
. Jak to jest 

Moje rozumienie technologii Bluetooth jest takie, że sparowane możesz mieć wiele urządzeń, ale połączone w danej chwili tylko jedno. Wyobraź sobie, że masz połączone dwa telefony – rozmawiasz przez BT przez jeden i w tym momencie dzwoni drugi. Co powinno się wtedy stać?
To o czym piszesz jest sprawą oczywistą. Mnie bardziej chodzi o kwestię "przygotowania ich" do rozmowy. Czy oba będą "gotowe" do obsługi przez BT, czy tylko ten zaznaczony
Muszę chyba to sprawdzić namacalnie.

Masz przykładowo sparowane 3 telefony, łączy się zawsze ten pierwszy z silniejszym sygnałem blu.
Potem jak chcesz skorzystać np z drugiego musisz przełączyć "ptaszka" i masz drugi. Inaczej się nie da, myślę również że to ograniczenie technologiczne niż wola producenta.
Potem jak chcesz skorzystać np z drugiego musisz przełączyć "ptaszka" i masz drugi. Inaczej się nie da, myślę również że to ograniczenie technologiczne niż wola producenta.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.