Mobile Mazda! Jak dołożyć opcje AV in. (How to add AV in)

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez dnf » 1 paź 2015, 19:55

[Today I have finally resolved the cropping problem – it is the shame that I have not figure it earlier. In my country we have PAL system and always I have in mind to set video to PAL but I forgot that Russian controller is switching software to TV mode and this mode is not necessarily configured to work in my country. Long thing short I have to switch to NTSC and everything is working like a charm :). I can recommended this converter with only one problem – sometimes it is necessary to disconnect HDMI cable and plug it again to phone otherwise it is not detect it.]

W skrócie żeby converter HDMI2AV działał poprawnie należy przełączyć go w tryb NTSC ;)
Forumowicz

Od: 17 mar 2014, 18:54
Auto: Mazda 3, Sedan 2014, Skyactiv-G 120KM 6MT + Xenon

Postprzez BlackRed » 2 paź 2015, 08:40

dnf napisał(a):Today I have finally resolved the cropping problem – it is the shame that I have not figure it earlier. In my country we have PAL system and always I have in mind to set video to PAL but I forgot that Russian controller is switching software to TV mode and this mode is not necessarily configured to work in my country. Long thing short I have to switch to NTSC and everything is working like a charm :). I can recommended this converter with only one problem – sometimes it is necessary to disconnect HDMI cable and plug it again to phone otherwise it is not detect it.

So I has just place an order for a HDMI box <serduszka>
Many thanks for your info, @dnf!
Początkujący

Od: 4 wrz 2015, 17:10
Auto: 2015 Mazda 3 Skyactiv Sedan

Postprzez dnf » 10 mar 2016, 21:59

Ostatnio popularne są aplikacje do przeniesienia ekranu telefonu do Mazdy w sposób programowy jednak po ostatnich zmianach w oprogramowaniu samochodu Mazda stara się utrudnić życie takim rozwiązaniom. Poza tym z racji tego, że Wifi mi nie działa i jestem zwolennikiem Windows Phone to trzymam się sprzętowego rozwiązania. Ostatnio wprowadziłem w nim parę usprawnień które można zobaczyć tutaj

I tutaj nie da się nic zobaczyć, bo link nie działa – moderator

Jest to bezprzewodowe podejście w dwóch aspektach:

1. Zamiast kabla HDMI teraz wszystko idzie bezprzewodowo poprzez Miracast i Microsoft Wireless Display Adapter
2. Ładowanie odbywa się też bezprzewodowo poprzez ładowarkę Qi – rozbebeszoną ładowarkę umieściłem pod gumą która jest przy skrzyni biegów pod napędem DVD

Działa na każdej wersji firmware ;)
Forumowicz

Postprzez dnf » 20 maja 2016, 15:19

Coś dla tych co nie chcą się naruszyć orginalnych kabelków http://www.ebay.com/itm/Mazda-SkyActiv- ... 2078788612
Forumowicz

Postprzez darrecki » 23 maja 2016, 18:12

Wszystko fajnie, tyko gdzie zdobyć ten AV Controller Box V52.05?
Nic o nim nie znalazłem
Moderator Globalny

Od: 14 cze 2006, 01:01
Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D

Postprzez dnf » 30 maja 2016, 22:10

Cały wątek opiera się o kontrolerze z tej strony

http://www.mzdconnect-art.16mb.com/

Ostatnia wersja dodaje też obsługę przedniej kamery i DVB-T2. Ja zamówiłem kontaktując się z autorem poprzed forum mazda3revolution

http://mazda3revolution.com/forums/members/withe.html
Forumowicz