Panowie rozbierał ktoś na części pierwsze uchwyt na kubki ?
Chodzi mi o wymontowanie ruchomego "wieczka" od kubków.
Z tego co widziałem jest na 3 zatrzaskach ? Próbowałem podważać je, ale za nic nie chciały puścić...
Demontaż konsoli środkowej.
Jak chcesz ściagnąć cały ten ruchomy dekiel, to on jest przykręcony na 2 śrubach o ile dobrze pamiętam. A na samej górze, ten plastik jest na zatrzaskach.
Witam nie chce zakładać nowego tematu więc pisze tutaj. muszę zdemontować konsole środkową w mojej 6 z 2004r, ponieważ coś blokuje przycisk od klimatyzacji. zdemontowałem już schowek na napoje, kanał środkowy ten z otworem na dzwignie ręcznego, mieszek biegów, odkęciłem dwie śruby od dołu konsoli środkowej i wypiołem ją z zatrzasków bocznych,zdjąłem pokrętła od nawiewów wykręciłem 2 srubki lecz coś dalej trzyma z tyłu. Co może tam jeszcze trzymać?
- Od: 15 kwi 2014, 15:49
- Auto: MAZDA 6
2.0 121KM
2004r
Z boku jest śruba M10. Musisz wyjąć schowek nad nogami pasażera i tam ją zobaczysz 

Podepnę się i ja po zdemontowaniu miejsca na kubki i odłączeniu kostki od zapalniczki jest jeszcze jak by podświetlenie popielniczki której nie mogę zdemontować obkręca się w koło nie widać żadnych zatrzasków.Jak to wyciągnąć ?
Oprawka ma jakby dwa zatrzaski. Trzeba ścisnąć z obu stron jednocześnie. Dość trudno to zrobić, dlatego proponuje odkręcić cała popielniczkę od reszty (dwa wkręty) i wtedy pójdzie wszystko bez problemu
Mam pytanie, potrzebuje sciagnac konsole i panel srodkowy rozberac w celu dostania sie parownika za radiem. Czy jest cos czego nie musze demontowac? spotkaliscie zie moze z instrukcja video do rozebrania konsoli? mam m6 po lifcie.
- Od: 12 gru 2014, 16:16
- Auto: Mazda 6 GY LF 2oo7
MZR 2.0 147KM + LPG
,w jakim celu potrzebujesz dostać sie do pracownika ,jest tez filmorelacja z odgrzybianie bez rozbierania 
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.