Wymiana zatartego silnika na używany
Strona 1 z 1
Witam, zalozylem tutaj konto bo wiem ze ludzie znaja sie na rzeczy, sprawa u mnie jest taka, kupilem 3 miesiace temu mazde 6 w niemczech od dziadka, pracuje w de i pare razy do roku samochodem wracam i przyjezdzam do pracy, ostatnio wracalem z de do pl i korbowod wyszedl bokiem, porobil dziury w bloku i efekt taki ze silnik zatarty. Zwiozlem samochod na lawecie do pl do pewnego mechanika, i tutaj zaczyna sie moj problem, nie chce sie bawic w kapitalke tylko wymienic chce silnik na nowy uzywany, jest to mazda 6 z 2005 roku 2.0 w benzynie o mocy 147 km oznaczenie silnika mam lf 94, na allegro czy innych serwisach aukcyjnych jest masa silnikow z oznaczeniem lf ale nie ma ani jednego z identycznym oznaczeniem co moj, mechanik mi wmawia ze ja musze miec lf 94 i nic innego bo niby jakies tam pod zespoly nie pasuja, a ja sie chcialem zapytac czy wystarczy samo oznaczenie lf by przeszczepic mazdzie nowe serce o takiej samej dynamice ? pomozcie bo ja na mechanice i samochodach sie nie znam.
-
Czadoman
Strona 1 z 1