Witam,
W dniu dzisiejszym po przejechaniu około 2 KM w pewnym momencie zapaliła się kontrolka Check Engine i TCS, po chwili zatrzymałem się aby zgasić samochód. Po ponownym odpaleniu kontrolka TCS już się nie świeci ale cały czas jest widoczna Check Engine.
W pracy silnika nie zauważyłem żadnej różnicy, jedynie w okolicy alternatora słyszę "cykanie" ale nie potrafię powiedzieć czy to dopiero teraz się pojawiło czy występowało już wcześniej.
Do mechanika będę mógł podjechać dopiero w poniedziałek, przeglądałem forum ale zdecydowana większość postów dotyczy silnika Diesla.
Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem?
Z góry dzięki za jakiekolwiek info w tym temacie
Pozdrawiam
Łukasz
Mazda 3 1.6 benzyna – kontrolka Chceck Engine+TCS
Strona 1 z 1
Niech zgadnę ten Check Engine ma numer.... nie nie zgadnę, nie jestem
i bez wizyty u diagnosty nic tu po nas.

-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Kolego nie prosiłem o podanie numeru Check engine, tylko o odpowiedz czy ktoś spotkał sie z takim schematem (kolejnością) wyświetlania sie błędów. Gdyby wyskoczył tylko Check engine to bym to olał i poczekał do poniedziałku na odczyt błędu. Miałem nadzieje ze może ktoś miał podobny przypadek bo z tego co znajduje na forum tak jak pojawia sie błąd Engine + TCS to po ponownym odpaleniu samochodu cały czas widoczne sa te dwie kontrolki a tutaj ten przypadek jest mimo wszystko trochę inny.
Niestety twoja wypowiedz nic nie wnosi w temacie i równie dobrze mogłeś nic nie pisać i wiedziałbym że na podstawie mojego błędu ciężko co kolejek wywnioskować.
Pozdrawiam
Lukasz
Niestety twoja wypowiedz nic nie wnosi w temacie i równie dobrze mogłeś nic nie pisać i wiedziałbym że na podstawie mojego błędu ciężko co kolejek wywnioskować.
Pozdrawiam
Lukasz
- Od: 9 lip 2012, 16:57
- Auto: M6 2.0 MZR-CD 2002 GY
Strona 1 z 1