Mazda 323f BG BP+T '91 – Astina, 1/4mili 9.942 @ 242 km/h
Pompa juz dawno poskladana,problem jest z reszta gratow,bo z Belgii ida no i jeszcze moja wina,bo nie mam czasu do poniedzialku wiec astina kwitnie
Kevlar z nowym dociskiem. Ale nie udało się zrobić testów na hoosierach bo było za dużo piasku na lotnisku i slick się obklejał tym dziadostwem i nie było trakcji.
Jako, że już po zlocie to mogę pokazać zdjęcia nowego wydechu
Najpierw musiałem zrobić ciaśniejsze kolanko (nie wygląda to tak ładnie jak u Andego ale robi robotę
):

I wydech hehe:

Przymiarka:

Jako że było cacy to go przyciąłem i owinałem bandażem:

Zrobiłem też nowe screamery które też wychodzą w zderzaku:

Tutaj przed przycięciem wszystkiego:

A tyle udało się ugrać:
Wydech 10kg:

Końcowy 7kg:

Jako, że już po zlocie to mogę pokazać zdjęcia nowego wydechu
Najpierw musiałem zrobić ciaśniejsze kolanko (nie wygląda to tak ładnie jak u Andego ale robi robotę

I wydech hehe:

Przymiarka:

Jako że było cacy to go przyciąłem i owinałem bandażem:

Zrobiłem też nowe screamery które też wychodzą w zderzaku:

Tutaj przed przycięciem wszystkiego:

A tyle udało się ugrać:
Wydech 10kg:

Końcowy 7kg:

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
Kurde jak zaglądam do tego dzialu to w tym wątku zawsze cos sie dzieje ;D Lubie To
z takim wydechem to na miasto juz nie wyruszysz raczej ;D

z takim wydechem to na miasto juz nie wyruszysz raczej ;D
- Od: 22 mar 2009, 21:08
- Auto: Mazda MX-3 2,5V6 94r
Bosaczek55 napisał(a):z takim wydechem to na miasto juz nie wyruszysz raczej
Czemu nie

Lubie ten projekt
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
- Od: 20 lut 2008, 21:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
chciałem sprawdzić głośność na zlocie ale sprzętu nie było.
Z wyjazdem na miasto może być słabo bo w PL nie można mieć wydechu po prawej stronie, bo z głośnością to połowa tjuningowych aut się nie łapie w normy
No ale założenie wydechu to jakieś 30 min więc nie ma tragedii
Z wyjazdem na miasto może być słabo bo w PL nie można mieć wydechu po prawej stronie, bo z głośnością to połowa tjuningowych aut się nie łapie w normy
No ale założenie wydechu to jakieś 30 min więc nie ma tragedii

Insane Y60
Za podziurawienie dokładki zderzaka masz przerąbane

- Od: 9 maja 2011, 15:04
- Auto: 3 BK 2.0 150km '06
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
Jakbym Cię nie znał to bym się zapytał czy wszyscy w domu zdrowi? Ale jak tak to tak...

Się wgrywały 
przez kilka dni główkowałem jak to zrobić żeby nie ciąć dokładki ale nic mądrego mi do głowy nie przyszło, a czas się skończył hehe
A to już z dzisiaj:
Nabijanie ciśnienia:
No i pierwsze odpalenie:
Auto miało być już po testach ale Waldii nastawił jakąś dziwną stację w radiu i robota w ogóle nie szła hhahah
A tak poważnie to silnik ładnie pracował, nic nie pukało, stukało, no może po za mocowaniem ICka i piszczeniem paska alternatora.
Tak więc wygląda na to że powinno być git. Jutro trzeba zrobić rundkę w około trzepaka, zlać olej, zmienić filtr zalać docelowy olej.
Z ciekawostek to ciśnienie oleju na pompie z MXa jest dużo wyższe na wolnych obrotach, tzn. tak jak kiedyś przy 900RPMach miałem 1 bar a teraz było 1.6. Zobaczymy jak to się skończy
djakob napisał(a):Za podziurawienie dokładki zderzaka masz przerąbane
przez kilka dni główkowałem jak to zrobić żeby nie ciąć dokładki ale nic mądrego mi do głowy nie przyszło, a czas się skończył hehe
A to już z dzisiaj:
Nabijanie ciśnienia:
No i pierwsze odpalenie:
Auto miało być już po testach ale Waldii nastawił jakąś dziwną stację w radiu i robota w ogóle nie szła hhahah
A tak poważnie to silnik ładnie pracował, nic nie pukało, stukało, no może po za mocowaniem ICka i piszczeniem paska alternatora.
Tak więc wygląda na to że powinno być git. Jutro trzeba zrobić rundkę w około trzepaka, zlać olej, zmienić filtr zalać docelowy olej.
Z ciekawostek to ciśnienie oleju na pompie z MXa jest dużo wyższe na wolnych obrotach, tzn. tak jak kiedyś przy 900RPMach miałem 1 bar a teraz było 1.6. Zobaczymy jak to się skończy

Insane Y60
Dobrze ze fura znowu na chodzie i to tak szybko 

-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
Trzeba się sprężać bo Wilcze Laski to dla mnie ostatnie zawody w tym sezonie.
Dzisiaj zalałem silnik juz docelowym olejem i Astina wróciła do swojego garażu, gdzie mogę zacząć przygotowania do niedzieli
Dodatkowo przyszedł dzisiaj adapter listwy paliwowej od ProPerfektu, więc będzie można podpiąć zewnętrzny regulator ciśnienia paliwa i może coś tam jeszcze podkręcić

Dzisiaj zalałem silnik juz docelowym olejem i Astina wróciła do swojego garażu, gdzie mogę zacząć przygotowania do niedzieli
Dodatkowo przyszedł dzisiaj adapter listwy paliwowej od ProPerfektu, więc będzie można podpiąć zewnętrzny regulator ciśnienia paliwa i może coś tam jeszcze podkręcić

Insane Y60
No i adaptera nie zainstalowałem, bo uznałem ze za mało czasu i nie chciałem mieć jakiś cyrków z paliwem, więc odpuściłem zwiększanie mocy.
Jeden z króćców odmy mi przeciekał więc go trochę obspawałem i przy okazji odnowiłem pokrywę:

Przez zimę pomaluję napisy na biało albo złoto (jeszcze nie zdecydowałem).
jako że mocy nie przybędzie to postanowiłem zrobić co się da żeby zrobić dobry czas więc na początku wyleciał mechanizm wycieraczek razem z silniczkiem, a przed chwilą wyleciały jeszcze lusterka boczne. Razem dało to szalone 5kg hehe.
Wpadła 2kg gaśnica + customowe mocowanie:

Następnie zabrałem się za zderzak przedni:

Po wycięciu były straszne szpary między zderzakiem a ICkiem więc wydziergałem takie coś:

Na zdjęciu tego tak nie widać ale przylega to dosyć dobrze do ICka więc powinno być trochę lepiej z chłodzeniem.
W amoku cięcia dostało się też tylnemu zderzakowi

Można go było trochę lepiej przyciąć, ale czas się kończył więc poleciałem w ciemno
Na dziś tyle bo muszę się przekimać, bo o 3 wyjazd na Wilcze. Tak więc trzymajcie kciuki żeby nic nie pierdykło, no może po za 11
Jeden z króćców odmy mi przeciekał więc go trochę obspawałem i przy okazji odnowiłem pokrywę:

Przez zimę pomaluję napisy na biało albo złoto (jeszcze nie zdecydowałem).
jako że mocy nie przybędzie to postanowiłem zrobić co się da żeby zrobić dobry czas więc na początku wyleciał mechanizm wycieraczek razem z silniczkiem, a przed chwilą wyleciały jeszcze lusterka boczne. Razem dało to szalone 5kg hehe.
Wpadła 2kg gaśnica + customowe mocowanie:

Następnie zabrałem się za zderzak przedni:

Po wycięciu były straszne szpary między zderzakiem a ICkiem więc wydziergałem takie coś:

Na zdjęciu tego tak nie widać ale przylega to dosyć dobrze do ICka więc powinno być trochę lepiej z chłodzeniem.
W amoku cięcia dostało się też tylnemu zderzakowi

Można go było trochę lepiej przyciąć, ale czas się kończył więc poleciałem w ciemno
Na dziś tyle bo muszę się przekimać, bo o 3 wyjazd na Wilcze. Tak więc trzymajcie kciuki żeby nic nie pierdykło, no może po za 11

Insane Y60
Powodzenia
Auto lżejsze o parę kilo to szybsze będzie
Oby 11 pękła
Odnośnie rdzy na aucie to pamiętaj, że

Odnośnie rdzy na aucie to pamiętaj, że

Best ET: Czaplinek '15 17,813, Ryki '15 17,808
-
Moderator EC/NM
- Od: 12 lip 2014, 15:21
- Auto: 3 BK '05r HB 1.6 Z6-VE
MX-3 KL-DE
A najlepsze,ze on to wycina,odkreca a poznie to wrzuca do bagaznika i tak startuje
.No to w kime,bo o 3 budzimy pol osiedla aria na dwie mazdy haha

Mozecie pohalasowac pod Golden Tulip, slyszalem po zlocie od ludzi, ze terez wydeszek cos krotki sie zrobil 
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
No wydech tez ma krotki haha po zlocie takie ploty lataly