Mazda6 GY LF 2006 2.0 AT / Carbon Gray / Eibach / A-Spec / Chrom out
Brawo! Ładny wynik!
Ale widać, że burżuazja bo bak na full dolany benzynką 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Standard
Więc trzeba gazować 
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Też nie zakładam gazu (na razie). Ile byś nie jeździł to i tak się zwróci nawet zanim będziesz chciał sprzedać auto. Ktoś tutaj na forum napisał, że ten co nie ma gazu to nie umie liczyć. Jak ktoś nie chce założyć to nie założy, a są tacy co nawet kosiarkę by zgazowali jakby mogli...
Poczekaj, zaraz będą piać, że nie ma się czego obawiać. W sumie to mają rację...
Geniek napisał(a):Szkoda mi autka.
Poczekaj, zaraz będą piać, że nie ma się czego obawiać. W sumie to mają rację...
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Ja też wiele km nie robię bo z 12tyś w roku, a zagazowałem i bardzo cieszę się z tego posunięcia 
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Przemysław napisał(a):Też nie zakładam gazu (na razie). Ile byś nie jeździł to i tak się zwróci nawet zanim będziesz chciał sprzedać auto. Ktoś tutaj na forum napisał, że ten co nie ma gazu to nie umie liczyć. Jak ktoś nie chce założyć to nie założy, a są tacy co nawet kosiarkę by zgazowali jakby mogli...
Powiem tak, póki mam za co wlać do baku to się nie przejmuję. Jeśli kiedyś uznam, że jednak wydaje na paliwo za dużo i trzeba by zacząć oszczędzać to pomyślę o gazie. Jakby co to do Buska mam niedaleko

xRafalx napisał(a):Ja też wiele km nie robię bo z 12tyś w roku, a zagazowałem i bardzo cieszę się z tego posunięcia
Robiłeś jakąś kalkulację przez ile ta instalacja będzie ci się zwracać? Za wiela ją zanabyłeś? Pytam czysto teoretycznie
Geniek u mnie wyglada to tak: instalacja stag-4 montaz 26 msc temu oczywiscie u Krzyska w Busku, koszt o ile dobrze pamietam 2400. Od tego czasu zrobilem 27 tys km, łaczny koszt gazu + serwisu + benzyna na "odpalke" okolo 9,5 tys pln, koszt samej benzyny to okolo 11,7 tys. Roznica 2,2 tys wiec instalka zwroci sie po 2,5 roku. Cene gazu przyjalem srednio 2,1 zl/l a benzynki 4,8 zl/l.
Miłośnikiem LPG nie jestem ale gdybym miał montować zrobiłbym to jeszcze raz
Miłośnikiem LPG nie jestem ale gdybym miał montować zrobiłbym to jeszcze raz
- Od: 13 sie 2011, 08:38
- Auto: Mazda 6 GY – 2.0 2003 141 KM
Geniu wszystko bardzo proste!!! Ja do RYK i z powrotem oblece za 100 zl aTy??????? I ja mam 2.3 Motoren

-
WisniaUs
Geniek napisał(a):A ja za free jak się do Ciebie dosiade
Taa za darmo to żona nawet

Na benie gdzies ze 200 zl czyli na 10000 km rocznie zostaje ok 2000 zl w kielni!! Czy nie lepiej cosik dzieciom za to kupic a nie dawac na premie dla konowałów z orlenu????
A jak ja robie 30 000 km rocznie to sam zobacz ile zostaje w portfelu

-
WisniaUs
Jak na razie zostajemy przy benzynce. Janek007 dzięki za info. Przebiegi masz podobne do moich tak, że czas zwrotu instalacji to byłoby koło 2,5 roku. Kto wie co będzie za tyle czasu? A do Ryk oblecę pewnie za 2x więcej ale wyjazd na pewno będzie tego wart 

makmarc napisał(a):Piękne auto, czekam na decyzję co do felgjestem pierwszy po nie
Jak tylko decyzja będzie podjęta co do felg to masz prawo pierwokupu
Dziękuję wam chłopaki i dziewczyny za miło spedzony czas na zlocie. Miło było was wszystkich poznać i pogadać w realu (nie mylić z Realem). To był mój pierwszy zlot (hurra – nie jestm już prawiczkiem) i na pewno nie ostatni.
Dopisano 31 sie 2015, 11:26:
Na zlocie autko było na hamowni. Wynik poniżej w załączniku (148KM i 170Nm).
Nie wiem tylko na ile jest to wiarygodne bo wyniki niektórych osób (a raczej samochodów) były co najmniej dziwne. Tak czy inaczej ponieważ z silnikiem problemów nie ma autko ładnie toczy się do przodu to wynik uznaje za poprawny. Jak będzie okazja to się Magdalenę zhamuje jeszcze kiedyć żeby mieć jako taki pogląd.
Witam,
jako, że wielkimi krokami nadchodzi czas wymiany oleum w silniku to zaopatrzyłem się w poniższy zestaw. Przy okazji wpadną nowe filtry powietrza i kabinowy. Poza tym w autku kompletnie nic sie nie dzieje. Nic nie stuka, puka, silnik ładnie mruczy tak, że tylko leję benzynkę i jeżdżę. Oby tak dalej.
jako, że wielkimi krokami nadchodzi czas wymiany oleum w silniku to zaopatrzyłem się w poniższy zestaw. Przy okazji wpadną nowe filtry powietrza i kabinowy. Poza tym w autku kompletnie nic sie nie dzieje. Nic nie stuka, puka, silnik ładnie mruczy tak, że tylko leję benzynkę i jeżdżę. Oby tak dalej.
Wczoraj wymienialem filterek kabinowy i niestety lak 158 do mojej nie pasuje!!! jest za mały!!! Za to spasowal jakisik tam od Lexusa
Czyli wszystko idzie w dobrym kierunku!! Madzia przeksztalca sie w LEXA tylko ciekawe ile jej to zajmie czasu????

-
WisniaUs