Mazda3 BM PE 2014 120KM AT sedan
Od jakiegoś czasu zauważyłem że składa się z dnia na dzień coraz wolniej aż wreszcie stanęło. Gdy mu lekko pomogę to zaczyna działać, po kilku razach znów nie chce się rozłożyć.
Ja nigdzie nie uderzyłem lusterkiem, śladów nie ma. Chyba że jakiś "przyjaciel" chciał mi pomóc i ręcznie rozłożyć lusterko...
Ja nigdzie nie uderzyłem lusterkiem, śladów nie ma. Chyba że jakiś "przyjaciel" chciał mi pomóc i ręcznie rozłożyć lusterko...
No to ASO... Na gwarancji powinni temat załatwić.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Czekam na odpowiedź co do naprawy gwarancyjnej zawieszenia w Jaremko Wrocław. Myślę, że niedługo się odezwą do mnie.
A co się dzieje z zawieszeniem 
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Przednie zawieszenie głucho stuka i trzeszczy, tak być nie powinno. We wtorek jadę na naprawę.
Byłem w ASO na naprawie zawieszenia. Robili prawie 4 godziny. Na tą chwilę nie słyszałem, aby się odezwało zawieszenie (tłukło jakby było wybite już, czuć było duże luzy na kierownicy). Mam nadzieję, że będzie już cicho 
Ne raczyli mnie poinformować a nawet nie wydali mi żadnego dokumentu z przebiegu naprawy gwarancyjnej z wymienioną listą nowych części i czynności.
michal55yh napisał(a):Ne raczyli mnie poinformować a nawet nie wydali mi żadnego dokumentu z przebiegu naprawy gwarancyjnej z wymienioną listą nowych części i czynności.
Szczegóły powinny być w elektronicznym systemie Mazdy, po coś w końcu on jest. Możesz sobie przez aplikację My Mazda sprawdzić.
Jak nic nie będzie to tak jakby naprawa nie była autoryzowana przez centralę Mazdy.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Zaglądałem do My Mazda i niestety nie ma żadnej informacji. Jest tylko przegląd PDI i pierwszy przegląd po 20tys km. Dziwne...
Nie tak dawno poruszałem tę kwestię, pisząc do Mazdy Polska.
O to, co od nich otrzymałem:
"Szanowny Panie,
Dziękujemy za przesłanie wiadomości.
Informujemy, iż aplikacja MyMazda udostępnia informację dotyczące Przegladów Okresowych samochodu poprzez wprowadzenie zapisów z Rejestru Serwisowej Obsługi Okresowej. Aplikacja nie zawiera danych dotyczących przeprowadzonych napraw.
Dodatkowo poprzez aplikację MyMazda ma Pan także dostęp do informacji zawierających aktualne promocje oraz oferty.
W przypadku ewentualnych pytań prosimy o kontakt.
Z poważaniem, "
Nic dodać, nic ująć
O to, co od nich otrzymałem:
"Szanowny Panie,
Dziękujemy za przesłanie wiadomości.
Informujemy, iż aplikacja MyMazda udostępnia informację dotyczące Przegladów Okresowych samochodu poprzez wprowadzenie zapisów z Rejestru Serwisowej Obsługi Okresowej. Aplikacja nie zawiera danych dotyczących przeprowadzonych napraw.
Dodatkowo poprzez aplikację MyMazda ma Pan także dostęp do informacji zawierających aktualne promocje oraz oferty.
W przypadku ewentualnych pytań prosimy o kontakt.
Z poważaniem, "
Nic dodać, nic ująć
Aj tam, czerwony też może być
Auto ma kilka mankamentów (słabo pali po postoju, coś się czasami dzieje dziwnego z kluczykiem, na mrozie tylna szyba tak trzeszczy jakby miała się rozpaść) ale ogólne jestem zadowolony.
Jak wiesz Madzia odeszła na dalszy plan bo obecnie więcej czasu poświęcam Kijance
Dopisano 11 sty 2016, 16:33:
Niestety dzisiaj zdarzyło się bubu w aucie, baba się zagapiła... Może ktoś poleci mi, czy auto lepiej oddać do ASO Mazda Wróbel w Lubinie czy może do ASO Mazda Jaremko Wrocław? Gdzie będzie lepiej zrobione?
Jak wiesz Madzia odeszła na dalszy plan bo obecnie więcej czasu poświęcam Kijance
Dopisano 11 sty 2016, 16:33:
Niestety dzisiaj zdarzyło się bubu w aucie, baba się zagapiła... Może ktoś poleci mi, czy auto lepiej oddać do ASO Mazda Wróbel w Lubinie czy może do ASO Mazda Jaremko Wrocław? Gdzie będzie lepiej zrobione?
I Ty też dziś? Noż [tiiit]. Ja też z przygotą dziś – dopisałem u sibie... :–(
We Wrocku dwa razy mi zderzak robili i było ok – więc mogę polecić. Faktem jest, że u mnie to było delikatnie w porównaniu z tym tu...
We Wrocku dwa razy mi zderzak robili i było ok – więc mogę polecić. Faktem jest, że u mnie to było delikatnie w porównaniu z tym tu...
-
Szkodę zgłosiłem. Jako że nie wciskam zderzaka aby nie zarysować błotnika wystaje on. Zgodnie z prawem nie mogę tego auta używać ponieważ wystaje ostra krawędź więc jutro w południe przyjeżdża laweta i zabiera jednak do ASO Lubin Mirosław Wróbel. Mam nadzieję, że nie odwalą maniany.
Dzisiejszy dzień wszystkimi przygodami tak mnie dobił że mam ochotę tylko na jedno...
Dzisiejszy dzień wszystkimi przygodami tak mnie dobił że mam ochotę tylko na jedno...
Nie pękaj. Mnie Żonka od rana pociesza. Będzie ok.
Tak to jest jak człowiek z auta robi coś więcej niż tylko samochód...

-
Szkoda bo to pierwsza poważniejsza szkoda na aucie. Ale wczoraj nie tylko auto mnie dobiło, wszystko skumulowało się w dosłownie jednej godzinie...
Auto już zabrane
Zastępcze to biały cee'd. Fajne autko, już kilka razy miałem z nim do czynienia.
Auto już zabrane
Zastępcze to biały cee'd. Fajne autko, już kilka razy miałem z nim do czynienia.
Biały czy niebieski, oto jest pytanie
Tak wyszło że do dyspozycji mam dwa cee'd, biały 1.4 DOHC a niebieski 1.4 CRDI. Fajny samochód