Mazda6 GH L5-VE '08 2.5 TOP by Weelkoo – Eibach / 19" 9RR + 18" Work / 2x Lip / Sebring / Folia
Według mnie kierownik próbuje kombinować za bardzo, co niestety może nie wyglądać najlepiej... Zostaw tak jak jest i nie kombinuj z tymi felgami! 

-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Panowie, żadne to kombinacje – felgi na zimę są nudne i do tego z dupnym ET
Na lato inna bajka bo leżą nieźle ale jakościowo to tylko Dezent no i ich zaleta w postaci wykończenia (chromowo-tytanowe) będzie wspomnieniem po renowacji – dlatego zimówki chce zmienić a letnie rozważam 
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Wcześniej Weelkoo pisał że felga tylko jasna z wysokim połyskiem wchodzi w grę.

MIRAS M6 napisał(a):Wcześniej Weelkoo pisał że felga tylko jasna z wysokim połyskiem wchodzi w grę.
a pisac moze co chce
natomiast wybor bedzie jego decyzja.
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Dobre
Poleciałeś po całości 

No i w [tiiit], dosłownie nieco ponad godzinę temu taki "kwiatek" 
także w przyszłym tygodniu trzeba będzie ogarnąć wymianę szyby. Na plus, że przynajmniej na początku będzie gładka

także w przyszłym tygodniu trzeba będzie ogarnąć wymianę szyby. Na plus, że przynajmniej na początku będzie gładka
Ale że tak zastałeś na parkingu czy kamol po trasie?
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Kamyk, przy ~90 kmph na drodze dwupasmowej 
eee to słabo
u mnie było ~160-180
poważnie rozważ szybę z pasem ściemniającym
polecam, mega przydatne
a i wygląda fajnie 

Masz ubezpieczenie na szyby? Ja po takiej przygodnie od razu jak wykupywałem OC to wziąłem też na szyby
Mała dokładka PLN ale i tak się opłaca. U mnie szyba wyszła po znajomości 500 PLN, ale ogólnie to jak się pytałem w różnych serwisach to było drożej. No i miejsce masz fatalne
sam środek przed kierowcą 
- Od: 21 maja 2012, 12:48
- Auto: Mazda 5 2.0 SPORT benzyna, 2010, CW LF
Jest AC Premium, jest też w ramach niego osobne ubezpieczenie szyb bez wpływu na zniżki – tylko, że zaoferują zapewne Nordglass w tej opcji a ta firma ma raczej przeciętnej jakości szyby więc muszę pogadać z ubezpieczycielem.
Swoją drogą niby szyba z czujnikami to wydatek ~550 PLN w Nordglass (koszt łączny, szyby z montażem)
Dopisano 29 sie 2015, 13:43:
Sprawa zakończy się chyba korzystnie – na chwilę obecną wersja jest taka, że wymiana szyby zostanie dokonana bezgotówkowo w ASO na oryginał Mazdy
Swoją drogą niby szyba z czujnikami to wydatek ~550 PLN w Nordglass (koszt łączny, szyby z montażem)
Dopisano 29 sie 2015, 13:43:
Sprawa zakończy się chyba korzystnie – na chwilę obecną wersja jest taka, że wymiana szyby zostanie dokonana bezgotówkowo w ASO na oryginał Mazdy

Tak więc jutro wizyta w ASO w celu wypełnienia formalności i zamówienia szyby. Ubezpieczyciel zażyczył sobie kilka zdjęć samochodu i szyby, więc na szybko coś tam pstryknąłem – po raz pierwszy od dawna bez polara więc wrzucam tu – miejscówka żadna, kadry też byle jakie ale to tak w kwestii jakby ktoś twierdził, że z srebrnego ciężko coś wyciągnąć nawet korektą

tresorex napisał(a):Radzę nie oszczędzać na szybieKiedyś w poprzednim aucie mi wymieniali bo miałem ubezpieczoną w PZU i nie wiem co mi zamontowali ale po pół roku wyglądała jak stara oryginalna po 18 latach
wiem, dlatego pisałem od razu że chcę uniknąć Nordglassów itp. Dziś w każdym razie otrzymałem informację, że ubezpieczyciel zaakceptował wycenę wymiany szyby na oryginał w ASO (na kwotę niemal 2800 PLN) i szyba została zamówiona, także być może w czwartek lub piątek czeka mnie wymiana w ASO

W międzyczasie dotarła kolejna paczka – tym razem "rarytas", wykonany w niewielkim nakładzie (kilku sztuk) krótszy drążek zmiany biegów, taki jak u Kovala (kwl87pr)

Fajna zabawka, ja bym chciał takie go GG 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Mazda wstawiona do ASO, jutro odbiór
przy okazji pooglądałem sobie MX-5'tkę nową, wczoraj wstawili na salon – bajka
niestety testowa bez blach jeszcze i nie chcieli dać na zastępstwo
"uradowali" mnie prawie nowym Toledo – 1.2 TSI 85KM.
Szczere wyrazy współczucia dla posiadaczy – wnętrze pod względem jakości materiałów to dramat. Fotele, obicia drzwi, kokpit – masakra. Silnik nawet daje radę w mieście ale tylko i wyłącznie tam. Frajda z jazdy – żadna. Skrzynia biegów, praca sprzęgła, układ kierowniczy i zachowanie w zakrętach – ehhh, szkoda komentować. Na plus, że ma bardzo ładne zegary

przy okazji pooglądałem sobie MX-5'tkę nową, wczoraj wstawili na salon – bajka

Szczere wyrazy współczucia dla posiadaczy – wnętrze pod względem jakości materiałów to dramat. Fotele, obicia drzwi, kokpit – masakra. Silnik nawet daje radę w mieście ale tylko i wyłącznie tam. Frajda z jazdy – żadna. Skrzynia biegów, praca sprzęgła, układ kierowniczy i zachowanie w zakrętach – ehhh, szkoda komentować. Na plus, że ma bardzo ładne zegary
Więc tak, szyba wymieniona na oryginał Nippona w ASO – koszt 2740 PLN (wycena bez żadnych zniżek, w maksymalnej opcji a więc z nową uszczelką itp). Robota wykonana porządnie (brak najmniejszych śladów, wszystko idealnie spasowane) także całe zajście wyszło na plus bo szyba bez żadnych rys czy uszczerbków (na razie)
Teraz przymierzam się do wymiany oleju, prawdopodobnie sięgnę tym razem z ciekawości po AMSOIL Signature 5W30 + filtr Knechta. Jako, że post bez zdjęć to post stracony kilka z dziś

Teraz przymierzam się do wymiany oleju, prawdopodobnie sięgnę tym razem z ciekawości po AMSOIL Signature 5W30 + filtr Knechta. Jako, że post bez zdjęć to post stracony kilka z dziś