Mazda Premacy 2.0 Pb, 2004, (otomoto: 6001471435), 11.900 zł, Bydgoszcz.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez lukasz_m » 18 sie 2015, 13:52

Witajcie.

http://otomoto.pl/oferta/mazda-premacy-oplacona-sportive-2-0-131km-100-oryg-przebieg-2-wlasciciel-ID6y9ySn.html#552acb102f

Szukam wersji 1.8PB ale z racji tego, że nie mam daleko, to planuję wybrać się i sprawdzić co to za egzemplarz.

Czy na zdjęciach rzuca Wam się w oczy jakiś defekt? Tak jak pisałem powyżej, skupiałem się na wersji z mniejszym silnikiem benzynowym i zastanawiam się, czy w wersji 2.0 są jakieś "haczyki" ;–)
Początkujący

Od: 30 sie 2010, 11:24
Auto: Punto'03 1.2 8V... poszukiwania Premacy w toku

Postprzez Biniu » 18 sie 2015, 16:48

Bierz 2.0. 1.8 nie ma za bardzo siły i będziesz zamulał.
Co do tej akurat oferty to nie wypowiadam się teraz bo piszę z telefonu i jej nie widzę.
Im trudniej, tym lepiej
Forumowicz

Od: 19 cze 2015, 07:10
Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92

Postprzez lukasz_m » 20 sie 2015, 11:32

Jestem po oględzinach auta. Ponieważ nie miałem zbyt wiele czasu, pewnych elementów nie badałem szczegółowo.

Środek w bardzo dobrym stanie, tradycyjnie wyślizgana gałka zmiany biegów – reszta bez zastrzeżeń.

Na tylnej klapie kilka bardzo delikatnych "kropek" z rudą. Na prawym progu jeden mały bąbel na wysokości plastiku, więc prawdopodobnie od drgania tego drugiego wytarł się lakier i ruda już działa.
Tylny zderzak lekko niespasowany z resztą elementów, ale nie wygląda aby był po większej przygodzie – zaczepy, śruby ok.
Niestety lewy przedni błotnik malowany – zostały resztki lakieru na fartuchu nadkola. Wg. sprzedającego na błotniku był wgniot od góry i zostało to naprawione. Jako dowód pokazywał zrzut ekranu z ogłoszenia na mobile.de (średnio czytelne zdjęcia). Ponieważ byłem przelotem, to nie zmierzyłem grubości powłoki lakierniczej i ew. szpachli.

Przednia szyba wymieniona, porysowany plastik podszybia zewnętrznego po lewej stronie (nieudolny demontaż?), brak zaślepki mocowania ramiona wycieraczki.

Opony w stanie dostatecznym.

Całe auto wypolerowane – resztki pasty w szparach przy listwach, reflektorach.

Ogólnie egzemplarz nie jest zły – mi przy krótkich oględzinach rzuciły się powyższe defekty.
Początkujący

Od: 30 sie 2010, 11:24
Auto: Punto'03 1.2 8V... poszukiwania Premacy w toku

Postprzez Marianek » 21 sie 2015, 08:51

Biniu777 napisał(a):Bierz 2.0. 1.8 nie ma za bardzo siły i będziesz zamulał.

Bez przesady, miałem 1.8 i nie było problemów z zamulaniem. Zbierała się żwawo nawet zapakowana na wakacje i 3 osoby na pokładzie. Bez bagaży również nie było problemów, to dość lekkie auto. Przy premacy skupił bym się na stanie nadwozia, mechanika tam niewiele się ma co zepsuć, a części nie są drogie.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Domelek » 22 sie 2015, 11:20

Fakt szukaj 130tki albo idż w jakość – różnica niewielka troszkę szybciej i dłużej ciągnie i lepiej radzi sobie z większymi predkościami – chyba że nie znajdziesz to bierz 1.8 ale w sprawdzonym stanie – ospoilerowanie zostawisz na dziurach hhyyh – tej nie bierz bo jak z mobila to pan kupił za 500 euro wyszpachlował wymył "polerke szczelił" – te nadkole i ta szyba może i nic ale cholera wie, amory maja po 75% ale po 200tys jak jeżdzona w "rzeszowie". Nie wiem ja jestem uprzedzony do rodaków sprzedawców ale Premacy to wdzięczne autko naprawdę warte zachodu i dbania. Patrzyłem ostatnio na mobila i autoscouta i sa bardzo ciekawe propozycje, troche droższe oczywiście ale napewno pewniejsze niż ta.
Forumowicz

Od: 28 sty 2014, 20:48
Auto: 2002 Premacy 1.8 ma 101 koniów na benzynę, ubrana w Lodowcowy Błękit vel"Mrufka"