Regulacja zaworów, robić czy poczekać?
Strona 1 z 1
Witam. Moja szóstka ma już 210tys km na liczniku z tego 35tys na LPG, więc przyszedł czas na kontrolę luzu zaworowego. Zawory ssace wyszły w normie, wydechowe na granicy – 0.27, jeden skrajny 0.25 Czy jest sens to korygować, czy można jeszcze poczekać?
-
Phaeton
Co ? Nikt koledze nie odpowie ? Przecież nie pyta o skład chemiczny paliwa rakietowego ale o prostą rzecz.
Fakt...nie wszędzie wujek google & tłumacz pomaga....
Luz możesz zostawić jaki jest. 0,25 to jeszcze nic strasznego.Ostatnio robiłem korekcję luzu M5 LF,gdzie miała na jednym wydechu 0,15 i jeździła normalnie bez zająknięcia.Oczywiście LPG i przelot ponad 200 kkm.Skontroluj zapobiegawczo za 20kkm i będzie OK.Jak instalacja LPG będzie regularnie przeglądana,to nie ma powodu do obaw.
Fakt...nie wszędzie wujek google & tłumacz pomaga....
Luz możesz zostawić jaki jest. 0,25 to jeszcze nic strasznego.Ostatnio robiłem korekcję luzu M5 LF,gdzie miała na jednym wydechu 0,15 i jeździła normalnie bez zająknięcia.Oczywiście LPG i przelot ponad 200 kkm.Skontroluj zapobiegawczo za 20kkm i będzie OK.Jak instalacja LPG będzie regularnie przeglądana,to nie ma powodu do obaw.
Dziękuję za odpowiedzi. Skłaniam się do tego, żeby poczekać z 10tys i zobaczyć jaki jest trend. Niestety nie sprawdziłem luzu zaraz po montażu instalacji.
-
Phaeton
Nie, nie ma hydrauliki trzeba regulować luzy zaworowe. Na pewno w miarę regularnie kontrolować wielkości luzów
-
Im trudniej, tym lepiej
- Od: 19 cze 2015, 07:10
- Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92
Sam noszę się z zamiarem regulacji luzów zaworowych. Pytanie wygląda następująco znacie kogoś kto zrobi to w Krakowie za dobre pieniądze? 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Strona 1 z 1