Mazda3 2.0 Pb, 2008, (mobile.de: 213438529), 25.000 zł, Teisendorf (DE).
Strona 1 z 1
https://home.mobile.de/home/index.html?customerId=458573#des_213438529
W zasadzie to już jestem dość przekonany do tego auta. Na Mariankowe procedury jeszcze czekam.
Z tego co widzę z papierów które mam aktualnie, samochód miał co roku regularnie robiony przegląd w ASO, kilometry by się więc zgadzały. Ponoć ma dzięki temu jeszcze ważną gwarancję na perforację (jak to działa w Polsce jeśli auto jest z Niemiec?)
No i widoczna wada – auto jest chyba za tanie jak za ten rok i przebieg. Ponoć ma "ślady użytkowania" tj. jakieś drobne puknięcia i ryski. Generalnie sprzedawca (salon VW bodajże) twierdzi że jest w bardzo dobrym stanie zewnętrznym. I mechanicznie też. Dorzucają zimówki.
Wasze czujne oczy coś widzą?
Co to za ustrojstwo elektroniczne koło GPSa może być? antyradar?
W zasadzie to już jestem dość przekonany do tego auta. Na Mariankowe procedury jeszcze czekam.
Z tego co widzę z papierów które mam aktualnie, samochód miał co roku regularnie robiony przegląd w ASO, kilometry by się więc zgadzały. Ponoć ma dzięki temu jeszcze ważną gwarancję na perforację (jak to działa w Polsce jeśli auto jest z Niemiec?)
No i widoczna wada – auto jest chyba za tanie jak za ten rok i przebieg. Ponoć ma "ślady użytkowania" tj. jakieś drobne puknięcia i ryski. Generalnie sprzedawca (salon VW bodajże) twierdzi że jest w bardzo dobrym stanie zewnętrznym. I mechanicznie też. Dorzucają zimówki.
Wasze czujne oczy coś widzą?
Co to za ustrojstwo elektroniczne koło GPSa może być? antyradar?
Ostatnio edytowano 18 sie 2015, 09:44 przez wtbn, łącznie edytowano 1 raz
Prawidłowy link
https://home.mobile.de/home/index.html? ... _213438529
Jest tanio a jeszcze jak się dowiedzą, ze auto idzie na export to z automatu tanieje bo nie trzeba dawać gwarancji. Pytałeś czy mierzyli auto? Na bank mają taką morzliwość. Niestety nie odpowiedza ci na najwazniejsze pytanie czy nie jest zmulone, czy nie chla oleju jak szalone lub jak powazne są te ryski, wgniotki – zapewne powiedza, ze trudno je ujac na zdjeciach. Jak szukalem swojej 2.0LF to w krakowie testowalismy mazdę z pelnym DSR wraz z info o wymianie baterii w pilocie. Co z tego jak auto miało 100k a zbierało się słabiej od 1.6 Niestety ktos najarany na 2.0 co nigdy wczesniej takim autem nie jezdzil, kupil zapewne to auto i sie cieszy bo ma przeciez 2.0
https://home.mobile.de/home/index.html? ... _213438529
Jest tanio a jeszcze jak się dowiedzą, ze auto idzie na export to z automatu tanieje bo nie trzeba dawać gwarancji. Pytałeś czy mierzyli auto? Na bank mają taką morzliwość. Niestety nie odpowiedza ci na najwazniejsze pytanie czy nie jest zmulone, czy nie chla oleju jak szalone lub jak powazne są te ryski, wgniotki – zapewne powiedza, ze trudno je ujac na zdjeciach. Jak szukalem swojej 2.0LF to w krakowie testowalismy mazdę z pelnym DSR wraz z info o wymianie baterii w pilocie. Co z tego jak auto miało 100k a zbierało się słabiej od 1.6 Niestety ktos najarany na 2.0 co nigdy wczesniej takim autem nie jezdzil, kupil zapewne to auto i sie cieszy bo ma przeciez 2.0
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Poprawiłem link.
Z ceny nie chcą zejść nic właśnie. O mierzenie nie pytałem. Fotki rys mam nadzieję że jeszcze dostanę przed jazdą tam... Mechanicznie ponoć jest ok, mam nadzieję że nie zmulony, ale przejedziemy się i będzie wiadomo. Czy żre olej to dobre pytanie... ale serio w silniku z takim przebiegiem mógłby żreć?
edit. No, co roku praktycznie od samego kupna były przeglądy w ASO. Ostatni w listopadzie...
Z ceny nie chcą zejść nic właśnie. O mierzenie nie pytałem. Fotki rys mam nadzieję że jeszcze dostanę przed jazdą tam... Mechanicznie ponoć jest ok, mam nadzieję że nie zmulony, ale przejedziemy się i będzie wiadomo. Czy żre olej to dobre pytanie... ale serio w silniku z takim przebiegiem mógłby żreć?
edit. No, co roku praktycznie od samego kupna były przeglądy w ASO. Ostatni w listopadzie...
wtbn napisał(a):Poprawiłem link.
Czy żre olej to dobre pytanie... ale serio w silniku z takim przebiegiem mógłby żreć?
moja przed wymianą pierścieni chłeptała 1l oleju na 1000 km przy przebiegu 100 tyś...
więc tak może żreć olej
D
Z tego co widzę z opisu to ma nowe ubezpieczenie i przegląd-a to moim zdaniem duży plus. A to ustrojstwo to wydaję mi się , że do telefonu- miałem podobne w M5
Dopisano 18 sie 2015, 18:44:
Przepraszam badanie techniczne- a tam ma to znaczenie bo świadczy o stanie pojazdu
Dopisano 18 sie 2015, 18:44:
Przepraszam badanie techniczne- a tam ma to znaczenie bo świadczy o stanie pojazdu
wtbn napisał(a):Co to za ustrojstwo elektroniczne koło GPSa może być? antyradar?
Damian68 napisał(a):to ustrojstwo to wydaję mi się , że do telefonu
Słusznie – i chyba nie najgorsze jakościowo... o ile sprawne

- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
Jeśli auto ma ważny przegląd- co jest najważniejsze- bo świadczy o stanie auta to duży plus a ubezpieczenie ( takie nasze OC) to inna sprawa- można wykupić czerwone blachy
Tak jak Stachan mówi to jest blut do telefonu.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
tak jak mówi stachan i Marianek. To jest parrot czyli zestaw głośnomówiący bluetooth. Dość często spotykany w niemieckich samochodach co mnie osobiście dziwi gdyż jego cena nie odstaje zbytnio od zestawu fabrycznego :/
Auto z Bawarii – przy samych Alpach, więc długa zima i kupa soli. Uważaj na rudzielca
Dopisano 18 sie 2015, o 21:55:
Kolega Damian68 się pomylił i już sprostował. miał na myśli przegląd.
Niemieckie ubezpieczenie wygasa, zaraz po wymeldowaniu auta przez Niemca. – czyli nie jak w Polsce, że można coś "wyrwać"
Dopisano 18 sie 2015, o 21:55:
wtbn napisał(a):Niemieckie ubezpieczenie daje mi jakąkolwiek korzyść?
Kolega Damian68 się pomylił i już sprostował. miał na myśli przegląd.
Niemieckie ubezpieczenie wygasa, zaraz po wymeldowaniu auta przez Niemca. – czyli nie jak w Polsce, że można coś "wyrwać"
Rumcajs napisał(a):Auto z Bawarii – przy samych Alpach, więc długa zima i kupa soli. Uważaj na rudzielca
Obejrzeć trzeba,to nie polska,aż takiej kupy soli tam nie ma.
-
rav 75
soli jest duzo.... ale tez nie ma tragedi bo jak auto bylo garazowane to nie bedzie problemu... no ale tego nie jestes w stanie sprawdzic.
calkiem fajna wersja wyposarzenia nawet z malymi dodatkami.
calkiem fajna wersja wyposarzenia nawet z malymi dodatkami.
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Auto przywiozłem, generalnie wrażenia pozytywne. Spód całkiem spoko wygląda. Drobne puknięcia na karoserii, ale mało znaczące. Niestety cofnięty troche jeden z reflektorów przednich – mam nadzieję że nic poważnego mi się tam nie pokaże z rdzy, a lampa będzie świecić tak jak należy...
Strona 1 z 1