Mazda6 GG RF-7J '07 "50cent car" :D
- Od: 4 lis 2014, 21:01
- Auto: M6 GG 2003 2.0 EXCLUSIVE
LooKasH8 napisał(a):Ładny retusz, nie widać brudu na mojej przynajmniej :p
Etam retusz, zgrane z aparatu tylko
WTF XD no tam to się nie spodziewałem że Gdynia wyląduje, aczkolwiek mam wrażenie że w niedzielę mijałem się z Tobą :p ale wstyd taką brudną było fotografować 

Szybkie pytanie, konkretna odpowiedź. Co to, jak to i czy sens, kupować? :p Słyszałem że fajne ale może macie coś lepszego do polecenia?

Używam Porzelack Brillant i powiem szczerze – rewelacja!
Fajnie się nakłada i jeszcze lepiej poleruje. Tym bardziej , że można śmiało tym polerować również szyby.
Co do trwałości, to już średnio, ale czego spodziewać się po wosku w płynie. Na około 2 miesiące wystarczy.
Fajnie się nakłada i jeszcze lepiej poleruje. Tym bardziej , że można śmiało tym polerować również szyby.
Co do trwałości, to już średnio, ale czego spodziewać się po wosku w płynie. Na około 2 miesiące wystarczy.
Najlepiej to przygotować porządnie lakier pod nałożenie wosku.
Całkiem niedawno ja tak zrobiłem u siebie a po skończonej pracy sam się zdziwiłem jaki naprawdę kolor ma moje auto
Całkiem niedawno ja tak zrobiłem u siebie a po skończonej pracy sam się zdziwiłem jaki naprawdę kolor ma moje auto
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Kupuję, jakieś sugestie odnośnie

Najlepiej to przygotować porządnie lakier pod nałożenie wosku.
Jest bardzo dużo informacji na ten temat. Ja skorzystałem ze schematu, który w swoim podpisie ma kolega Sabat https://docs.google.com/document/d/1JSS ... pmD3M/edit.
Nie musisz akurat korzystać z tego co jest tutaj zawarte. Ale w większości przypadków kolejne kroki nie zmieniają się.
Kosmetyków jest mnóstwo i ciężko coś wybrać. A jeżeli już wszystko kupiłeś nie zawsze jest to odpowiednie. Tak było w moim przypadku. Kupiłem i zastosowałem nie do końca dobry wosk.
Więc trzeba dużo czytać i być cierpliwym
Nie musisz akurat korzystać z tego co jest tutaj zawarte. Ale w większości przypadków kolejne kroki nie zmieniają się.
Kosmetyków jest mnóstwo i ciężko coś wybrać. A jeżeli już wszystko kupiłeś nie zawsze jest to odpowiednie. Tak było w moim przypadku. Kupiłem i zastosowałem nie do końca dobry wosk.
Więc trzeba dużo czytać i być cierpliwym
Yo, mr. White!
Kurde, trochę taki zestaw może kosztować ale poradnik wydaje się być zacny
Dzięki 
Dopisano wtorek, 18 sierpnia 2015, 20:33:
Po dłuższym czasie zastanawiania się, słuchania i kombinowania poszedłem do mechanika i powiedziałem żeby obejrzeli prawy przegub wewnętrzny, gdyż mam podejrzenia jego zużycia, potwierdziły się, mechanik skasował 30zł i polecił się do wymiany za 300 zł xD podziękowałem, mam nadzieję że po weekendzie znajdę chwilę czasu i zrobię to w swoim garażu, części na allegro oscylują od 120 do 140, kupuję najdroższe i 150 zł mam w kieszeni, pół zbiornika
Zrobię dokładną fotorelację dla potomnych 
Dopisano wtorek, 18 sierpnia 2015, 20:33:
Po dłuższym czasie zastanawiania się, słuchania i kombinowania poszedłem do mechanika i powiedziałem żeby obejrzeli prawy przegub wewnętrzny, gdyż mam podejrzenia jego zużycia, potwierdziły się, mechanik skasował 30zł i polecił się do wymiany za 300 zł xD podziękowałem, mam nadzieję że po weekendzie znajdę chwilę czasu i zrobię to w swoim garażu, części na allegro oscylują od 120 do 140, kupuję najdroższe i 150 zł mam w kieszeni, pół zbiornika
Ja obecnie kładę ten teflon, i powiem że jest na prawdę dobry 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
W końcu się za to zabrałem 
Panel klimatyzacji od tyłu
Polecam tym którzy będą się w to bawili zwrócić uwagę na różnorodność tych cokolików, są dwa jasne i trzy ciemne, ciemniejsze mają czerwone "gumki" a jaśniejsze są "brązowe"
Prawidłowe ułożenie widać na obrazku 
Żarówki zakupione stąd: http://www.tme.eu/pl/details/l3208/zrodla-swiatla-miniaturowe/goobay/
wyglądają jak na załączonym obrazku, ta po prawo jest żarówką oryginalną, ta po lewej żarówka zamówiona, widać lekką różnicę w długości drucików i w grubości, w niczym to nie przeszkadza, zapewniam
Tak wygląda cokół całej żarówki, tutaj wkładamy przedmiot który zakupiliśmy i nakładamy na niego CZERWONĄ gumkę sposobem myślę że większości znanym
Po włożeniu żaróweczek w cokoli montujemy je w prawidłowe miejsce na panelu, cała wymiana zajęła 10 minut plus demontaż radia i panelu, czas zależny od umiejętności
Tak wygląda całość po wymianie, różnicy nie widać żadnej
A przy okazji zrobiłem taką oto czynność
Zasilanie i kabel aux przeniesione do schowka, jeszcze tylko tablet kupić i będzie cacy
A teraz przedstawiam coś ciekawego. Projekt który siedzi w mojej głowie od miesiąca, wreszcie kupiłem materiały, teraz tylko znaleźć czas
Kto zgadnie co to i do czego to
Dopisano czwartek, 20 sierpnia 2015, 23:36:
I jest jeszcze jeden problem który ciągle mnie nęka... Ciągłe ZWARCIE w lewej żarówce mijania H1, co włożę nową to po godzinie jej już nie ma, straciłem już 3(TRZY) :/ Nie wiem jak temu zaradzić...
Panel klimatyzacji od tyłu
Polecam tym którzy będą się w to bawili zwrócić uwagę na różnorodność tych cokolików, są dwa jasne i trzy ciemne, ciemniejsze mają czerwone "gumki" a jaśniejsze są "brązowe"
Żarówki zakupione stąd: http://www.tme.eu/pl/details/l3208/zrodla-swiatla-miniaturowe/goobay/
wyglądają jak na załączonym obrazku, ta po prawo jest żarówką oryginalną, ta po lewej żarówka zamówiona, widać lekką różnicę w długości drucików i w grubości, w niczym to nie przeszkadza, zapewniam
Tak wygląda cokół całej żarówki, tutaj wkładamy przedmiot który zakupiliśmy i nakładamy na niego CZERWONĄ gumkę sposobem myślę że większości znanym
Po włożeniu żaróweczek w cokoli montujemy je w prawidłowe miejsce na panelu, cała wymiana zajęła 10 minut plus demontaż radia i panelu, czas zależny od umiejętności
Tak wygląda całość po wymianie, różnicy nie widać żadnej
A przy okazji zrobiłem taką oto czynność
Zasilanie i kabel aux przeniesione do schowka, jeszcze tylko tablet kupić i będzie cacy
A teraz przedstawiam coś ciekawego. Projekt który siedzi w mojej głowie od miesiąca, wreszcie kupiłem materiały, teraz tylko znaleźć czas
Kto zgadnie co to i do czego to
Dopisano czwartek, 20 sierpnia 2015, 23:36:
I jest jeszcze jeden problem który ciągle mnie nęka... Ciągłe ZWARCIE w lewej żarówce mijania H1, co włożę nową to po godzinie jej już nie ma, straciłem już 3(TRZY) :/ Nie wiem jak temu zaradzić...
Zmiana koloru podświetlenia??

Dokładnie tak
zmieniamy kolor zegarów na schemat kolegi !NIEBO
ale to dopiero po niedzieli, zobaczymy co z tego wyjdzie :p
Masz doświadczenie w lutowaniu SMD??
LooKasH8 napisał(a):I jest jeszcze jeden problem który ciągle mnie nęka... Ciągłe ZWARCIE w lewej żarówce mijania H1, co włożę nową to po godzinie jej już nie ma, straciłem już 3(TRZY) :/ Nie wiem jak temu zaradzić...
Wyciągnij lewy reflektor i rozkop peszel i zobacz czy nie masz zgnitych przewodów na pierwszym łuku jaki pokonuje ta wiązka do przednich "kinkietów". W moim przypadku zgnity przewód od drogowego "kinkietu" i w efekcie raz się zapalał a raz nie i efekt końcowy 2X wymiana żarówki H1 aż powiedziałem dość tego

Royal Six napisał(a):Jak po dłuższym czasie ocenił byś EZ-Lip, kupił byś drugi raz ?
Dobre pytanie
A teraz trochę nowości
Unikałem odpowiedzi na pytanie Arka czy mam doświadczenie w lutowaniu SMD ze względu na to że nie mam ale na siłę chciałem spróbować
Zamienione jak u kolegi !NIEBO, tempomat jest zielono-niebieski i immo też niebieskie
Znalazłem mały szkopuł... zastanawiało mnie dlaczego nie świeci się kontrolka DPF a po obejrzeniu diody już wiem, całe gniazdko diody się wywaliło, widać to na piątym zdjęciu :/ nie mam pojęcia jaki był powód tej awarii i jest ona raczej nie naprawialna
Łoooo Panie. Najsssss!
Zrobisz mi takie w Rykach
?
Zrobisz mi takie w Rykach

Yo, mr. White!