Witam,
Pierwszy raz na forum wiec witam wszystkich.
Czy we wszystkich trojkach sa plastikowe nadkola tylko z przodu? z tylu mam takie jak z filcu. Czy tak powinno byc? Nigdzie nie ma o tym info
Dzieki
Nadkola
Strona 1 z 1
A nie nasiąka to wodą ? i trzyma wilgoci przez długi czas?
Pytam bo odebrałem auto tydzien temu a jeszcze nie padało i mam watpliwosci czy nadkole nie bedzie narazone na długotrwałe działanie wilgoci co prowadzi do wiadomo czego
Pytam bo odebrałem auto tydzien temu a jeszcze nie padało i mam watpliwosci czy nadkole nie bedzie narazone na długotrwałe działanie wilgoci co prowadzi do wiadomo czego
- Od: 12 sie 2015, 18:56
- Auto: Mazda3 BM 2015 2,2 Diesel. 150KM, Sedan, Soul Red
Nasiąka wodą dosyć mocno. Ostatnio po powrocie z myjni bezdotykowej, gdzie dosyć mocno spryskałem koła i nadkola dopiero też to zauważyłem że jest to z materiału podobnego do filcu zrobione. Pewnie żeby nie pękało i trochę tłumiło uderzenie kamyków. Jak to się będzie przekładało na wiadomo "co"to życie pokaże.
Ten sam patent jest w poprzedniej generacji Trójki i na pewno w poprzedniej Szóstce.
-
piotrek999
Panowie bez przesady, to jest sztuczny material. W zimę był non stop mokry w soli, blocie itd i do tej pory nie zapleśniał i nie śmierdzi. Inni producenci zakładaja ten "filc" na wszystkie nadkola, u nas jest nie wiadomo czemu tylko z tylu. Bardziej przydał by sie z przodu aby wytlumic troche halas opon, ktory oglusza podczas jazdy "chropowatym" asfaltem.
Śmieszna sprawa, byłem przekonany że z tyłu jest filc tak jak miałem w M6, a tu niespodzianka – plastik na wszystkich 4 kołach. Nadkola to jednak nie jest miejsce gdzie się często zagląda. Osobiście plastik mnie ucieszył, filc mimo że nie śmierdzi łatwiej się go zdejmuje i ma właściwości tłumiące to mimo wszystko jest mokry praktycznie cały czas.
Autem zrobiłem już prawie 20 tyś a cały czas coś "nowego" odkrywam :–)
Autem zrobiłem już prawie 20 tyś a cały czas coś "nowego" odkrywam :–)
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Strona 1 z 1