Mazda Xedos 6 CA KLZE '94 White...
Dalej mi pisze że film niedostępny
Dopisano 4 sie 2015, 16:54:
Dopisano 4 sie 2015, 16:54:
Nie wiem co z tym filmem jednym działa innym nie 
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Czekałem aby się wypowiedzieć, bo 1000 post zasługuje na odpowiednie miejsce
Szacun i gratulacje. Z filmu niewiele co prawda wynika, tylko tyle że pracuje serducho
Obadam na żywo to powiem coś więcej. W sierpniu już można Cię namierzyć w Krakowie ? Będę odbierał nowe auto firmowe to na pewno podjadę. Może tym razem uda mi się usiąść za kierownicą
PS
Dlaczego nie Spolerowałeś napisu na przedniej pokrywie
A może w jakiś kolor ten napis, np. czerwień 
Szacun i gratulacje. Z filmu niewiele co prawda wynika, tylko tyle że pracuje serducho
Obadam na żywo to powiem coś więcej. W sierpniu już można Cię namierzyć w Krakowie ? Będę odbierał nowe auto firmowe to na pewno podjadę. Może tym razem uda mi się usiąść za kierownicą
PS
Dlaczego nie Spolerowałeś napisu na przedniej pokrywie
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Dzięki za miłe słowa!
Niestety w Krk będę dopiero w październiku ale pojawiam sie na pewno na Rykach
Napis oczywiście będzie spolerowany i pomalowany w czerwień tak jak na poprzednim silniku ale do tej pory nie było na to czasu
risto77 napisał(a):W sierpniu już można Cię namierzyć w Krakowie ?
Niestety w Krk będę dopiero w październiku ale pojawiam sie na pewno na Rykach
risto77 napisał(a):Dlaczego nie Spolerowałeś napisu na przedniej pokrywieA może w jakiś kolor ten napis, np. czerwień
Napis oczywiście będzie spolerowany i pomalowany w czerwień tak jak na poprzednim silniku ale do tej pory nie było na to czasu
Xedos 6 KF 99r
Mimo szczerych chęci do Ryk nie pojadę
Nie pasuje mi w tym terminie.
Niech będzie, poczekam do października
chociaż nosi mnie na samą myśl, muszę przyznać 

Niech będzie, poczekam do października

SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Autko w trakcie lakierowania, znów na biało 
Drobne poprawki na drzwiach i bagażniku, wspawane nowe błotniki, prawy cały lewy tylko przy progu. Do malowania pół auta

Drobne poprawki na drzwiach i bagażniku, wspawane nowe błotniki, prawy cały lewy tylko przy progu. Do malowania pół auta

Xedos 6 KF 99r
Takie grube roboty ? Wyrobisz się na Ryki 
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Planowałem malować tylko jeden błotnik, potem wyskoczył niechcący drugi, aż z rozmachu pomaluje wszystko co malowania wymaga 
Mam nadzieję. Jutro ostatnie malowanie klarem, w poniedziałek planuje poskładać i przyjechać nim już do domu tym samym jadąc w pierwszą trasę (40km
) KLZE.
Trzeba jeszcze pomalować chlapacze, elementy wnętrza, spolerować lakier, umyć nawoskować odkurzyć nabłyszczyć itd itd itd
Zdradzę że drewno ze środka wylatuje, zostaną tylko listwy na drzwiach
risto77 napisał(a):Wyrobisz się na Ryki
Mam nadzieję. Jutro ostatnie malowanie klarem, w poniedziałek planuje poskładać i przyjechać nim już do domu tym samym jadąc w pierwszą trasę (40km
Trzeba jeszcze pomalować chlapacze, elementy wnętrza, spolerować lakier, umyć nawoskować odkurzyć nabłyszczyć itd itd itd
Zdradzę że drewno ze środka wylatuje, zostaną tylko listwy na drzwiach
Xedos 6 KF 99r
Może ktoś będzie w stanie pomóc:
Wymieniałem magiel i pompe wspomagania. Pompa którą regenerowałem była martwa, wogole nie pompowała, nie ssała płynu. Założyłem więc kolejną pompę i ta raz działa raz nie.
Odpalam auto, niskie obroty chodzi pięknie wspomaganie, przegazuje go – przestaje chodzić lub chodzi tylko przy obrotach 5k, za chwilę przestaje chodzić już w ogole, by za 5 minut znowu pięknie wspomagać nawet przy niskich obrotach. W czym problem? Płynu pod dostatkiem.
Wymieniałem magiel i pompe wspomagania. Pompa którą regenerowałem była martwa, wogole nie pompowała, nie ssała płynu. Założyłem więc kolejną pompę i ta raz działa raz nie.
Odpalam auto, niskie obroty chodzi pięknie wspomaganie, przegazuje go – przestaje chodzić lub chodzi tylko przy obrotach 5k, za chwilę przestaje chodzić już w ogole, by za 5 minut znowu pięknie wspomagać nawet przy niskich obrotach. W czym problem? Płynu pod dostatkiem.
Xedos 6 KF 99r
Nie Zagiąłeś któregoś przewodu od maglownicy lub nie Skręciłeś go 
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Arafał podsunał mi pomysł że układ gdzieś może zasysać powietrze i to by sie zgadzało, zbiorniczek płynu często wygląda jak gotujący się garnek, jest tam wyrzucana masa powietrza, układ gdzieś je zasysa, tylko gdzie? Jak to sprawdzić?
Xedos 6 KF 99r
Pamiętaj, że w większości przypadków płyn się spieni, po pierwszym odpaleniu na nowej pompie ( miałem tak samo ) .No chyba że masz nieszczelność układu.
Sprawdź rurkę która jest przykręcona na dwie śruby szóstki, daj od razu pod nią podkładkę i problem powinien zniknąć.
Sprawdź rurkę która jest przykręcona na dwie śruby szóstki, daj od razu pod nią podkładkę i problem powinien zniknąć.
Witam buduje swojego xeda od podstaw i mam pytanie do wlasciciela bialego xeda z kat wzioles reperaturki tylnych blotnikow albo od czego ci spasowaly , od czego sa te listwy boczne bo sa piekne tez i czym wymalowac podsufitke na czarno wiem ze troche te pytania odbiegaja ale robie auto od podstaw i chce wiedziec od madrzejszych
po pierwsze nie z kat tylko ,,skąd**" bo razi w oczy strasznie!
reperaturek nie ma do tych aut... wspawuje się blache jeśli się ma dobrego magika..
a po trzecie wszystko jest w temacie!
po 4 nie ma głupich i mądrych wszyscy tutaj są tacy sami!
a po 5 poczytaj słownik najpierw ;]
reperaturek nie ma do tych aut... wspawuje się blache jeśli się ma dobrego magika..
a po trzecie wszystko jest w temacie!
po 4 nie ma głupich i mądrych wszyscy tutaj są tacy sami!
a po 5 poczytaj słownik najpierw ;]