Witam
Proszę mnie poprawić jeśli źle to napiszę.
Szukam poradnika (schematu lub video-poradnika) jak rozebrać tylną klapę w Maździe 5 (2007 rok). Na końcu klapy są dwa nity, ale czy z drugiej strony (gdzie są śruby mocujące) jest na plastikowe wtyki?
Proszę o pomoc.
Dziękuję
Demontaż klapy tylnej
Strona 1 z 1
Witaj,
Poszukaj tematu o montażu kamery cofania w M5... Tam coś było o tym...
(Cała klapa jest znitowana)
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Wojtek napisał(a):Witaj,
Już kiedyś ten temat przeglądałem, ale w moim przypadku inaczej to wygląda. Mam kamerę rejestrującą przód pojazdu jak również tylną, ale można ją tylko zamontować jako wewnętrzną na szybie tylnej i chciałbym chociaż trochę odgiąć plastikową osłonę na tylnej klapie (pośrodku klapy jest oddzielna na zatrzaski, ale to mi nic nie da, że ją zdejmę). Mogę zamieścić zdjęcie jak ta kamerka ma być zainstalowana jeśli to pomoże.
Dziękuję
Dopisano 3 sie 2015, 21:36:
Yard napisał(a):http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=393&t=168970&p=2895013&hilit=klap%2A#p2895013
Plastik klapy bodajże jest nitowany tylko z jednej strony czy się mylę. Cały czas przekonany byłem, że da się trochę go oddzielić od klapy (od strony zawiasów)?
Ostatnio edytowano 4 sie 2015, 06:33 przez Yard, łącznie edytowano 1 raz
Powód: ortografia
Powód: ortografia
asgaard napisał(a):Plastik klapy bodajże jest nitowany tylko z jednej strony czy się mylę. Cały czas przekonany byłem, że da się trochę go oddzielić od klapy (od strony zawiasów)?
to z tematu o montażu kamery cofania...
Wojtek napisał(a):2. Innym przykladem łopatologii stosowanej przez Mazde jest konstrukcja tylnej klapy (drzwi) w M5...
Jest to jeden element... powloka zewnetrzna i wewnetrzna sa znitowane...![]()
Arkana , Captur , Mii
Jutro zamieszczę zdjęcie i doradzicie mi jak mogę ukryć przewód od kamery.
Dziękuję
Dopisano 4 sie 2015, 09:57:
Zamieszczam fotki kamerki -zdjęcie nr.1, zdjęcie numer 2 -tędy chciałbym puścić przewód od kamerki. Nie zwracajcie uwagi na małą dziurkę "pośpieszyłem się" i chciałem wpuścić tam przewód. Czekam na propozycje lub rozwiązanie. Kamery nie można umieścić odwrotnie gdyż obraz się nie obraca.
Dziękuję
Dziękuję
Dopisano 4 sie 2015, 09:57:
Zamieszczam fotki kamerki -zdjęcie nr.1, zdjęcie numer 2 -tędy chciałbym puścić przewód od kamerki. Nie zwracajcie uwagi na małą dziurkę "pośpieszyłem się" i chciałem wpuścić tam przewód. Czekam na propozycje lub rozwiązanie. Kamery nie można umieścić odwrotnie gdyż obraz się nie obraca.
Dziękuję
Ostatnio edytowano 4 sie 2015, 06:34 przez Yard, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zbędne cytowanie poprzedzającego postu
Powód: zbędne cytowanie poprzedzającego postu
Zostaw luźny kabelek w górnej części klapy... Wprowadź go pod podsufitówkę, ten pas plastikowy, a dalej tak jak planowałeś... Pamiętaj o poduszkach / kurtynach... 
Arkana , Captur , Mii
Strona 1 z 1