Mazda Xedos 6 CA KL 99 by Omen
szkoda że nie wrzuciłeś filmu jak pracuje silnik na wolnych obrotach, czy strzela z wydechu itd.
Tak z ciekawości, czy pompa paliwa z KF obrobi silnik KL? czy sterownik KF obrobi KL? Jednak to nie tłumaczy dlaczego silnik nierówno pracuje. Czy dolot za przepustnicą jest szczelny w 100%? układ odmy szczelny i dobrze poskładany? Rozumiem że kable zapłonowe są w odpowiedniej kolejności podłączone... Szczerze mówiąc nie miałem jeszcze takich akcji z aparatem zapłonowym żeby rozdzielacz nie puszczał iskry na jeden cylinder, zdarzało się że nie palił wcale, zdarzało się że iskra była słaba, ale takie coś, nieprawdopodobne, pomijam już przypadki padnięcia sprawnego aparatu przy demontażu. Jaki tam jest aparat zapłonowy? KF34 czy K834? Czy może ten stary Xedosowy z zewnętrzną cewką?
Tak z ciekawości, czy pompa paliwa z KF obrobi silnik KL? czy sterownik KF obrobi KL? Jednak to nie tłumaczy dlaczego silnik nierówno pracuje. Czy dolot za przepustnicą jest szczelny w 100%? układ odmy szczelny i dobrze poskładany? Rozumiem że kable zapłonowe są w odpowiedniej kolejności podłączone... Szczerze mówiąc nie miałem jeszcze takich akcji z aparatem zapłonowym żeby rozdzielacz nie puszczał iskry na jeden cylinder, zdarzało się że nie palił wcale, zdarzało się że iskra była słaba, ale takie coś, nieprawdopodobne, pomijam już przypadki padnięcia sprawnego aparatu przy demontażu. Jaki tam jest aparat zapłonowy? KF34 czy K834? Czy może ten stary Xedosowy z zewnętrzną cewką?
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
Witam! sprzwdziłem w tym silniku kompresje. Na przedniej głowicy wychodzi równo po 12.5 ale na tylnej to 12, 12.5 i 13. Kompresja była mierzona ze zdemontowanym filtrem powietrza odpiętymi listwami wtryskowymi i z gazem w podłodze tak jak powinno. Hałas z tylnej głowicy pochodzi od hydroregulatorów sprawdzałem chodzą ciężko, założyłem pokrywe zaworów kolektor ssący posprawdzałem wszystkie podciśnienia i kostki było podpięte prawidłowo oprócz tego założyłem swoje wtryski i regulator ciśnienia paliwa po odpaleniu silnik dalej pracował nie równo i nie miał mocy następnie bawiłem się zapłonem i silnik pracuje dużo lepiej gdy na max przekręci się aparatem w lewo
Obstawiam, że padł aparat i nietrzyma konta wyprzedzenia zapłonu

Obstawiam, że padł aparat i nietrzyma konta wyprzedzenia zapłonu
Padnięty aparat, lub przedstawiony rozrząd tak jak piszą chłopaki. Miałem takie same przeboje.
Co do nie trzymania wolnych obrotów- przepustnica ( czyt. krokowiec ), lub przepływka.
Co do nie trzymania wolnych obrotów- przepustnica ( czyt. krokowiec ), lub przepływka.
Tak jezdzi : ) ale KL od Piotra
Tzn ten tez chodzi po za problemem z zaplonem i tym ze chmurki sadzi troszke : ( ale juz lepiej smiga jak kont zaplonu na aparacie jest przekrecony na maksa w lewo lepiej chodzi nie szarpie tak ale dalej jest cos nie tak aparat zaplonowy najprawdopodobniej do wymiany.
Na razie mazda jest u blacharza spowrotem na dokonczenie prac blacharsko lakierniczych
[jakie?] nadkola, kawalki progow
podwozie czyli blacha od srodka zdrowa sprawdzane kielichy z tylu
OK tak ze mazdy tak nie gnija
dużo kasy jeszcze bede musiał zainwestować ale jak mówi Damiano warto
xedosa do 16 sierpnia powinnem juz miec w domku i dalej czeka go juz tylko przeszczep serca na nowe ; ) bedzie power jak ..........
Tzn ten tez chodzi po za problemem z zaplonem i tym ze chmurki sadzi troszke : ( ale juz lepiej smiga jak kont zaplonu na aparacie jest przekrecony na maksa w lewo lepiej chodzi nie szarpie tak ale dalej jest cos nie tak aparat zaplonowy najprawdopodobniej do wymiany.
Na razie mazda jest u blacharza spowrotem na dokonczenie prac blacharsko lakierniczych
[jakie?] nadkola, kawalki progow
OK tak ze mazdy tak nie gnija
xedosa do 16 sierpnia powinnem juz miec w domku i dalej czeka go juz tylko przeszczep serca na nowe ; ) bedzie power jak ..........
- Od: 30 sty 2011, 13:45
- Auto: Xedos 6. 99r V6 KF 2,0 V6
Była
Mazda 323F BA 1.5 16V Dohc Z5
Dzięki Damiano
zastanawiam się nad kolektorami wydechowymi z Kwasówki tymi samymi co ma Setritus : )
pomysł Risto
bo potem jest kiepski dostęp tylko muszę liczyć kaske
no troszkę poszedłem z hajsem do tyłu najpierw silnik od Jędrzeja teraz od Piotra
w końcu mam nadzieję bez problemów dobry silnik moc i moment obr.
fabrycznie idealny
lepiej trafić nie mogłem 

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Była
Bez pośpiechu.
Zrób to co najważniejsze i na co możesz sobie pozwolić fakt że potem będzie trudny dostęp chyba że się wstrzymasz jakiś czas i zrobisz '' po całości ''
z niecierpliwością czekam na kolejne etapy prac 
Zrób to co najważniejsze i na co możesz sobie pozwolić fakt że potem będzie trudny dostęp chyba że się wstrzymasz jakiś czas i zrobisz '' po całości ''

- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
Omen303 napisał(a):<wow> chmielu wiem tylko że już mi bijemoc do głowy i dzwięk 2.5l fałki nie do opisania
do tego jeszcze w kwasiaku łohoho dopiero
![]()
bym dostał w.............. z wrażenia
No dźwięk zacny

Swojego nie hamowałem bo mam nadal problemy z szarpaniem na benzynie, ale kilka razy jechałem obok eklerka i prawie równo coś koło 150 kuni będzie
Omen303 napisał(a):Będę trzymał kciuki Chmielu... spieszmy się kochać vałke już ich tak mało zostało teraz jakieś TFSI ,TSIMASAKRA
plastikowe rozrządy
![]()
byle kase z ludzi zdzierać
No niestety V6 idą w zapomnienie. Jeszcze te opinie że V6 są dla biedaków itp. a i tak 98% tych '' szybkich '' bmw nie daje rady.

Ratujmy co się da
chmielu_KL napisał(a):Omen303 napisał(a):Będę trzymał kciuki Chmielu... spieszmy się kochać vałke już ich tak mało zostało teraz jakieś TFSI ,TSIMASAKRA
plastikowe rozrządy
![]()
byle kase z ludzi zdzierać
No niestety V6 idą w zapomnienie. Jeszcze te opinie że V6 są dla biedaków itp. a i tak 98% tych '' szybkich '' bmw nie daje rady.![]()
![]()
Ratujmy co się dano nic trzyma kciuki żeby wszystko poszło pomyślnie oczywiście obserwuję i niecierpliwie czekam na efekt końcowy
Chmielu, nigdy nie za pomne jak jeszcze w budzie miałem KFa z dobre dwa lata temu miny gościa z Audi A3 1.8T z 99r jak dostał baty ze świateł

Była
Dziś mazdę odebrałem od blacharza na razie fotek nie wrzucam
ale nadkola
pierwsza klasa miód malina .
za to troszkę nowości z Racingstreet.pl

za to troszkę nowości z Racingstreet.pl
Była
Heh nie ma to jak prezenty radosc musisz miec
dawaj foty po blacharzu ciekaw jestem cos tam stworzyl;)
julek napisał(a):Heh nie ma to jak prezenty radosc musisz miecdawaj foty po blacharzu ciekaw jestem cos tam stworzyl;)
Już zapodaje

Dopisano 16 sie 2015, o 21:14:
Wreszcie nadkola ogarnięte do roboty tylko prawe ale stwierdziłem że jak robię jedno to drugie też wypadałoby
Była