Nawigacja – jak to działa w Polsce/problemy
Pokazuje się ten ekran powitalny naped slychac ze zaczyna pracowac po jakims czasie nie kiedy szybko to trwa a niekiedy czasem nawet 5 min potrafi czytac i jest na koniec słynne Cannot read disc .Tą baterie sobie odpusciłem nie ruszałem jej 
- Od: 15 paź 2014, 21:07
- Auto: M6 Sedan 2.3 Top
No to jest problem z odczytem płyty. Oryginalna czy nagrywana ? Jak nagrywana to może się przeleżała albo zakurzyła. Czasem się tak zdarza że po jakimś czasie nagrywane płyty mają coraz słabszy sygnał i jest problem z ich odczytem.
Tak czy inaczej zacząłbym od czyszczenia lasera.
Tak czy inaczej zacząłbym od czyszczenia lasera.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
Problem z czytnikami jest znany od dawna. Czyszczenie lasera to podstawa i od tego trzeba zacząć. Zawsze trzeba zaczynać od prostych czynności nie wymagających wkładu finansowego.
Z tego co jest pokazane na rysunku wynika że nawigacja jest panasonica natomiast w Bose wkładane były systemy firmy Denso. Jeżeli wtyka biała i system denso to w załączniku rozpiska.
- Załączniki
-
Gniazdo ładowania 1 DVD mazda 3.docx
- (40.5 KiB) Pobrane 63 razy
Układ sterowania otwieraniem i zamykaniem windy znajduje się na płycie głównej ekranu nawigacji. Układ sterowany jest przez krańcówki oporowe przy silniku windy. Może kwestia styków na krańcówkach.
Witam.Podbijam temet,otóż mam podobny problem.Dziś odołączyłem akumulator,po chwili gdy podłączyłem go spowrotem wszystko wróciło do normy,oprócz właśnie tego niby schowka w którym znajduje się monitorek.Głównie korzystałem z niego w przypadku cofania,dodam że pilot jak wcześniej reagował beepem tak teraz nic,tylko jest podświetlony.Znajdujące się w schowku dvd rónież nie reaguje,a monitora nie ma możliwości otworzyć.Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem,dodam jeszcze że raczej nie jest to orginalna instalacja,dvd wygąda mi na orginał.
- Od: 2 sie 2015, 14:34
- Auto: MAZDA 6 2012 2.0DISI AT
Ja bym obstawiał na brak jakiegoś zasilania skoro dvd i wyświetlacz razem zaniemogły.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Wszystko wróciło do normy( powiedzmy),wystarczyło podważyć winde i zaczęło śmigać 
- Od: 2 sie 2015, 14:34
- Auto: MAZDA 6 2012 2.0DISI AT
Witam,
kupiłem wczoraj mazdę 6 z taką nawigacją:

Teraz pytanie, nic w niej nie ma, gdy włączę piszę proszę włożyć dvd...
Przeszukałem różne fora łącznie z tym i tymi poza pl, nic ciekawego.
Z tego co widziałem niektórzy jakoś przerabiają i jest tam kilkanaście opcji m.in. radio/bt/nowe mapy ale to podobno wstawiony tablet.
Co powinienem zrobić? Zakupić oryginalną płytę? Niby nie ma tam map ale są jakieś inne opcje np. do radia? Czy wstawić tam tablet? No nie mam pojęcia, na razie to jest nic nie warty ekran.
Nie działa mi też lewy głośnik, czytałem że bez płyty nie działa, jak to ominąć?
kupiłem wczoraj mazdę 6 z taką nawigacją:

Teraz pytanie, nic w niej nie ma, gdy włączę piszę proszę włożyć dvd...
Przeszukałem różne fora łącznie z tym i tymi poza pl, nic ciekawego.
Z tego co widziałem niektórzy jakoś przerabiają i jest tam kilkanaście opcji m.in. radio/bt/nowe mapy ale to podobno wstawiony tablet.
Co powinienem zrobić? Zakupić oryginalną płytę? Niby nie ma tam map ale są jakieś inne opcje np. do radia? Czy wstawić tam tablet? No nie mam pojęcia, na razie to jest nic nie warty ekran.
Nie działa mi też lewy głośnik, czytałem że bez płyty nie działa, jak to ominąć?
-
fulerpl
fulerpl napisał(a):Niby nie ma tam map ale są jakieś inne opcje np. do radia?
Nie ma map na Europę wschodnią, na zachód są ale na ile aktualne to nie wiem.
Co do radia to nie wiem co byś chciał mieć więcej opcji ? Ma parzyć kawę czy guziki przyszywać
fulerpl napisał(a):Nie działa mi też lewy głośnik, czytałem że bez płyty nie działa, jak to ominąć?
Jeśli tylko na CD to problem jest w radiu (było opisywane na forum). Problem w połączeniu modułu zmieniarki z modułem radia.
Jeśli problem jest i na CD i na FM to problemem może być brak czytnika w schowku pasażera (ale wtedy chyba ekran się nie otwiera a na pewno już nic nie wyświetla) lub wykasowany soft z czytnika dvd (jest taka głupia opcja w menu).
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Popraw temat bo to chyba nie gj
Dodatkowo nie ten dział przenoszę
Dodatkowo nie ten dział przenoszę
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Witamy kolegę.
Proszę o zapoznanie się z zasadami obowiązującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
Cieszymy się z Tobą z zakupu Mazdy, lecz z całą pewnością nie jest to model GJ, więc zmień co trzeba w profilu.
tym razem łączę z istniejącym wątkiem
Proszę o zapoznanie się z zasadami obowiązującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
Cieszymy się z Tobą z zakupu Mazdy, lecz z całą pewnością nie jest to model GJ, więc zmień co trzeba w profilu.
tym razem łączę z istniejącym wątkiem
Witam użytkowników mazdy
Zwracam się do Was z wielką prośbą o udostępnienie plików płyty z oryginalnej nawigacji do mazdy6 z 2003r moja płyta uległa pęknięciu i już nie działa mam świadomość, że na tej płycie nie ma mapy dla PL przekopałem internet jednak nigdzie nie mogę znaleźć tej navi. Z góry ogromne dzięki za wszelką pomoc.
Zwracam się do Was z wielką prośbą o udostępnienie plików płyty z oryginalnej nawigacji do mazdy6 z 2003r moja płyta uległa pęknięciu i już nie działa mam świadomość, że na tej płycie nie ma mapy dla PL przekopałem internet jednak nigdzie nie mogę znaleźć tej navi. Z góry ogromne dzięki za wszelką pomoc.
-
juja47