Od razu przepraszam że nie piszę w powitalni, ale chyba nie będę korzystał z tego forum.
Jestem miłośnikiem chińskich motocykli i na tamtym forum już dosyć aktywnie się udzielam.
Po za tym chyba na razie mazdy nie kupię.
Zalogowałem się tutaj aby ostrzec potencjalnych kupujących przed „miną” i przejeżdżaniem niepotrzebnych kilometrów.
Ale do rzeczy:
Poszukiwałem rodzinnego auta w budżecie 10tyś. PLN.
Znalazłem Mazdę Premacy, czytając wasze opinie i inne w internecie auto wydawało się dobrym wyborem (nie licząc korozji, ale to jakby umiałem łyknąć, mam ojca lakiernika więc wiele dałoby się zrobić niskim kosztem)
Znalazłem egzemplarz, wydawałoby się bardzo fajny i już zagazowany:
http://olx.pl/oferta/mazda-premacy-1-8- ... e93bdca339
Kupiłem go, następnego dnia pojechałem na stację diagnostyczną oraz do mechaników i oto co wyszło:
– przebieg być może autentyczny bo wnętrze nie zniszczone.
– lampy z anglika
– nadkola już chrupie ruda (ale to podobno norma)
– najprawdopodobniej auto było bite, widać na niefachowych spawach błotników do nadkoli wewnątrz maski
– wychodząca wiązka kabli z kabiny do silnika, odizolowana i czyściutka, wszystko inne normalnie brudne
– poprzedni właściciele to Turecka rodzina 2+2
– do wymiany tylny drążek reakcyjny
– wyciek płynu chłodniczego
– skrzynia biegów do wymiany (uszkodzone łożyska), słychać przy hamowaniu silnikiem
– po przejechaniu 200km zgasło podświetlenie zegarów oraz zapaliła się pomarańczowa kontrolka „awaria silnika”
Samochód oddałem handlarzowi bez problemów. Wystawiono korektę faktury i oddano pieniądze.
Co do kontaktu ze sprzedającym nie mogę złego słowa powiedzieć. Był wielce zdziwiony tymi usterkami, ale…
Nie zdążyłem wrócić do domu, a już Mazda jako 100% nie bita trafiła na olx…
Pozdrawiam Beniamin
--------------dodano na prośbę użytkownika Stachan-----------
Firma Auto Handel Marcin Jendrzej J&J Cars
ul. Ludowa 5
46-048 Radawie
woj. opolskie
Numeru VIN nie posiadam, bo fakturę sprzedaży handlarz chciał z powrotem.
Ale poszukam tego numeru bo mi go podawał telefonicznie i gdzieś zapisałem...
Tags:
opinie olx Marcin
opinie olx Marcin 889 249 400
opinie olx Marcin Radawie
opinie 889249400
Mazda Premacy, JMZCP19F231326775, (olx.pl 155110475), oferta prywatna Radawie, 889249400.
Strona 1 z 1
Hm, chyba nie ten dział... Poza tym, to co zrobiłeś po zakupie, powinieneś zrobić przed (czyli sprawdzenie auta na stacji itd). W Polsce niestety u handlarzy pojęcie bezwypadkowy, to pojęcie względne. Po obejrzeniu kilku egzemplarzy śmiem twierdzić, że Polski Handlarz (w złym, tego słowa znaczeniu) traktuje słowo bezwypadkowy jako: nie było ofiar śmiertelnych i ciężko rannych...
PS Ciesz się, że udało Ci się odzyskać pieniądze, a druga sprawa gdzie był Twój ojciec lakiernik jak kupowałeś to auto... ?
PS Ciesz się, że udało Ci się odzyskać pieniądze, a druga sprawa gdzie był Twój ojciec lakiernik jak kupowałeś to auto... ?
-
jsok
No właśnie czytając posta trzy razy wracałem do "Kupiłem go, następnego dnia pojechałem na stację diagnostyczną oraz do mechaników i oto co wyszło", bo cały czas myślałem, że miało być "Miałem go kupić, ale pojechałem na stację diagnostyczną oraz do mechaników".
-
Im trudniej, tym lepiej
- Od: 19 cze 2015, 07:10
- Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92
Zapomniałem loginu, ale to nie ważne. Zdecydowałem się na Opla, zafira stoi w garażu.
Mazda zniknęła z ogłoszeń, ale podaję numer vin: JMZCP19F231326775
W dniu 10 lipca 2015 19:14 użytkownik Klub MazdaSpeed <forum@mazdaspeed.pl> napisał:
Witaj beniamin82,
Tę wiadomość wysłał(a) do Ciebie stachan przez Twoje konto na "Klub
MazdaSpeed". Jeśli jest to spam lub zawiera obraźliwe treści, to wyślij
informację o tym na ten adres e-mail:
forum@mazdaspeed.pl
Załącz cały e-mail (szczególnie nagłówki). Zauważ, że adres e-mail nadawcy
tej wiadomości został ustawiony na ten należący do stachan.
Treść wiadomości:
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dotyczy wątku:
viewtopic.php?f=138&t=183526&p=3052013#wrap
Prosimy o dopisanie numeru VIN oraz danych sprzedawcy z faktury
- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
Strona 1 z 1