Witam
Mój problem wygląda tak, że nie potrafię z panelu w drzwiach od kierowcy otworzyć szyby od kierowcy, ale widać że silniczek prąd pobiera bo światła lekko przygasają. Szyby od pasażera też czasem nie da się otworzyć, ale zaczyna działać jak się ją otworzy z panelu w drzwiach pasażera i wtedy działa na przyciskach w obu drzwiach. Znalazłem tutka jak rozebrać drzwi ale nie mam pojęcia czego szukać, może ma ktoś jakiś pomysł co mogło nawalić i jak za ten problem się zabrać?
Problem z otwieraniem szyb
Strona 1 z 1
Było coś, żeby otworzyć do końca i przytrzymać przez 3 sekundy i zamknąć i przytrzymać przez 3 sekundy. Ale niestety w moim przypadku nie pomaga bo szyba w ogóle otworzyć się nie chce. No chyba, że zrobiłem coś źle. Pogoogluje i sprawdzę jeszcze raz
-
Forest89
Ja miałem podobną sytuację ...
Nagle przestało działać.
Pomogło odłączenie aku
Nagle przestało działać.
Pomogło odłączenie aku
http://www.grandpixel.pl My WebSite :)
Cześć,
mam problem z otwieraniem szyby kierowcy. Otwiera się tylko na manualu (nie można nacisnąć żeby się otworzyła sama do końca) i nie otwiera się z kluczyka, a pozostałe szyby bez problemów.
Wiecie może o co chodzi?
Pozdrawiam
mam problem z otwieraniem szyby kierowcy. Otwiera się tylko na manualu (nie można nacisnąć żeby się otworzyła sama do końca) i nie otwiera się z kluczyka, a pozostałe szyby bez problemów.
Wiecie może o co chodzi?
Pozdrawiam
Witam,
Mam następujący problem: tylnej prawej szyby nie można otworzyć czy to z panelu w drzwiach kierowcy czy to przyciskiem w prawych tylnych drzwiach. Pozostałe szyby otwierają/zamykają się bez zarzutu.
Auto dobry miesiąc było u mechanika i na pewno akumulator był wyciągnięty i podłączony przynajmniej dwukrotnie. Nie słuchać jakiegokolwiek dźwięku, 'pyknięcia' itp. próbując otworzyć szybę czy to przyciskiem w drzwiach kierowcy czy w prawych tylnych drzwiach.
Jakieś tam podejrzenia mam, niemniej bym był wdzięczny gdyby mądrzejsza głowa lub po prostu ktoś, kto miał podobny problem doradził jak się zabrać za ten irytujący problem.
Z góry dzięki za pomoc.
Mam następujący problem: tylnej prawej szyby nie można otworzyć czy to z panelu w drzwiach kierowcy czy to przyciskiem w prawych tylnych drzwiach. Pozostałe szyby otwierają/zamykają się bez zarzutu.
Auto dobry miesiąc było u mechanika i na pewno akumulator był wyciągnięty i podłączony przynajmniej dwukrotnie. Nie słuchać jakiegokolwiek dźwięku, 'pyknięcia' itp. próbując otworzyć szybę czy to przyciskiem w drzwiach kierowcy czy w prawych tylnych drzwiach.
Jakieś tam podejrzenia mam, niemniej bym był wdzięczny gdyby mądrzejsza głowa lub po prostu ktoś, kto miał podobny problem doradził jak się zabrać za ten irytujący problem.
Z góry dzięki za pomoc.
- Od: 25 mar 2013, 19:46
- Auto: Mazda 6 2.0 CiTD (136 KM), Kombi, 2003r.
Spróbuj zrobić tak, złap szybę rękoma z obu stron i lekko zacznij ciągnąć do dołu, druga osoba niech uruchomi przycisk. Często musimy robić tak z ojcem w jego M6 i za każdym razem dziala. Co jest przyczyną, nie wiem,ale on mało jeździ i coś mi się zdaje,że dostaje się dużo zanieczyszczeń między szybę,a ramkę, bo zostawia samochód na dobrym wygwizdowie jak idzie do roboty.
Strona 1 z 1