Mazda6 GY LF-DE '06 H&R Aero by MAYKI
AC miałem w Proama z dołożeniem stówki na podniesienie wartości samochodu ok 1250zł
Ale w tym AC o czym Ci oczywiście nie powiedzą szkody usuwają na zamiennikach jak chcesz na oryginalnych częściach to oczywiście AC jest dużo droższe. Złodzieje i tyle za wymianę malowanie itp przedniego zderzaka 760zł a tył 860zł , gdzie sam przedni zwykły zderzak w ASO 1100zł. Robotę liczą po najniższych kosztach zdecydowanie nie polecam. Trzeba pytać o dokładne warunki umowy przy zawieraniu AC ja tego nie zrobiłem nie wiedziałem po prostu że są różne warianty AC. A oni też nie raczyli mnie poinformować. Mój wariant nazywa się Autocasco optymalny , nazwa wydaje się mówić że masz w tym wszystko dlatego taki laik klient jak ja nie pyta co obejmuje takie AC i potem jest zdziwko jak usuwasz szkodę na zamiennikach
Dopisano 20 lip 2015, o 19:59:
Przedni zderzak już dojechał i oba są już u blacharza odbiór za 2 tygodnie
Brakuje mi atrapy . Czy grill ze zwykłego przedliftowego zderzaka będzie pasował do przedliftowego aero?
Ale w tym AC o czym Ci oczywiście nie powiedzą szkody usuwają na zamiennikach jak chcesz na oryginalnych częściach to oczywiście AC jest dużo droższe. Złodzieje i tyle za wymianę malowanie itp przedniego zderzaka 760zł a tył 860zł , gdzie sam przedni zwykły zderzak w ASO 1100zł. Robotę liczą po najniższych kosztach zdecydowanie nie polecam. Trzeba pytać o dokładne warunki umowy przy zawieraniu AC ja tego nie zrobiłem nie wiedziałem po prostu że są różne warianty AC. A oni też nie raczyli mnie poinformować. Mój wariant nazywa się Autocasco optymalny , nazwa wydaje się mówić że masz w tym wszystko dlatego taki laik klient jak ja nie pyta co obejmuje takie AC i potem jest zdziwko jak usuwasz szkodę na zamiennikach
Dopisano 20 lip 2015, o 19:59:
Przedni zderzak już dojechał i oba są już u blacharza odbiór za 2 tygodnie
Brakuje mi atrapy . Czy grill ze zwykłego przedliftowego zderzaka będzie pasował do przedliftowego aero?
MIRAS M6 chyba ma grill przedliftowy z przedliftowym zderzakiem aero.Zobacz u niego.
- Od: 16 kwi 2015, 12:20
- Auto: Mazda 6 GY LF '04
MAYKI napisał(a):Czy grill ze zwykłego przedliftowego zderzaka będzie pasował do przedliftowego aero?
Będzie

Szukaj lotki bo bez niej tak łyso trochę. Sprawdzałeś jak tłumiki będą pasować do nowego zderzaka?
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
MAYKI napisał(a):Czy grill ze zwykłego przedliftowego zderzaka będzie pasował do przedliftowego aero?
Będzie
Dopisano Wt, 21 lip 2015, 01:40:
MAYKI napisał(a):AC miałem w Proama z dołożeniem stówki na podniesienie wartości samochodu ok 1250zł
Jakie masz zniżki? trochę drogo jak na takie warunki.
Ok dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Przemo co do lotki to najpierw kupie progi potem lotke bo moim zdaniem bez progow jeszcze gorzej niz bez lotki i jeszcze przyciemnie szyby ale te 3 rzeczy progi lotka szyby dopiero w przyszlym roku. Znizki mialem jak to w Proamie 70% ale to na oc a na ac nie wiem , na poczatku zaproponowali mi pakiet za ok 3300zł , ale jak powiedzialem ze za drogo to mi wcisnela tanszy i gorszy pakiet
Dopisano 21 lip 2015, o 10:43:
Przemo to zmien nawigacje hehe
Dopisano 21 lip 2015, o 10:43:
deejay27 napisał(a):Majki dokładnie takimi drogami wczoraj wracałem z nad morza:)
Przemo to zmien nawigacje hehe

A orintuje sie ktos jakie powinienem miec cisnienie w cylindrach? Dzisiaj okolo 17:00 bede mierzyl bo wydaje mi sie ze za duzo oleju spala . Na niebiesko nie kopci a silnik suchy, sprawdze przy okazji w jakim stanie sa świece. Od ostatniej wymiany dolalem litr i w sumie weszlo by jeszcze 0,25L. Nie ukrywam ze troche sie martwie o serce mojej szósteczki. Wieczorem jak wroce z roboty podam dokladniejsze dane. Kiedy byla wymiana jaki byl przebieg i jak jest teraz. Wymiana byla jakies 2-3 miesiace przed Czaplinkiem tam ją troche przetestowalem 
Dopisano 21 lip 2015, o 17:24:
Ostatnia wymiana 28.02
Przebieg przy wymianie 138 372km
aktualny przebieg 147 360km
Przejechałem 9 tyś km i dolałem 1,25 l oleju
Dopisano 21 lip 2015, o 17:44:
A oto wyniki hamowania Madzi w Czaplinku:
Dopisano 21 lip 2015, o 17:45:
Są dwa wyniki pierwszy na gazie drugi na benzynie
Dopisano 21 lip 2015, o 20:52:
Dobra byłem na pomiarze na 2 cylindrach miałem 10,5 a na dwóch 11 nie wiem ile to odbiega od wartości producenta więc nie wiem czy się martwic. Nie moge znaleźć na necie tych wartości.
W każdym razie kupiłem 3 dawki Ceramizera. Relacje ze skuteczności będę tu zdawał na bieżąco.
Dla pewności przed wlaniem Ceramizera zrobię jeszcze dwa pomiary sprężania.
Dopisano 21 lip 2015, o 17:24:
Ostatnia wymiana 28.02
Przebieg przy wymianie 138 372km
aktualny przebieg 147 360km
Przejechałem 9 tyś km i dolałem 1,25 l oleju
Dopisano 21 lip 2015, o 17:44:
A oto wyniki hamowania Madzi w Czaplinku:
Dopisano 21 lip 2015, o 17:45:
Są dwa wyniki pierwszy na gazie drugi na benzynie
Dopisano 21 lip 2015, o 20:52:
Dobra byłem na pomiarze na 2 cylindrach miałem 10,5 a na dwóch 11 nie wiem ile to odbiega od wartości producenta więc nie wiem czy się martwic. Nie moge znaleźć na necie tych wartości.
W każdym razie kupiłem 3 dawki Ceramizera. Relacje ze skuteczności będę tu zdawał na bieżąco.
Dla pewności przed wlaniem Ceramizera zrobię jeszcze dwa pomiary sprężania.
Dlaczego nie kupiłeś Militec-1 tylko ceramizer
Dużo czytałem o tego typu "uszlachetniaczach" i każdy kto oceniał ceramizery stwierdził jednoznacznie ze daleko im do Militeca. Ja go stosuję juz 20 lat.To jest taka moja tylko dobra rada.W mojej M6 mam go wszędzie gdzie powinien być i może dzięki niemu też m.in. mam 318kkm i serducho ma się całkiem dobrze.

MIRAS M6 napisał(a):.W mojej M6 mam go wszędzie gdzie powinien być i może dzięki niemu też m.in. mam 318kkm i serducho ma się całkiem dobrze.
A mierzyłeś np sprężanie przed i po albo zaobserwowałeś np mniejsze zużycie oleju?
Ja też dużo czytałem o Ceramizerze i trafiałem głownie na dobre opinie albo neutralne ale negatywnych raczej nie spotkałem . Nie którzy tylko pisali że to na pewno jakiś chłam bo nie wierzą że tak działa choć nigdy nie stosowali . Ten Miitec jest z K2? http://www.ceneo.pl/24730607
Czytałem, że K2 importuje w beczkach z USA Mitec i wlewa go w swoje opakowania pisząc K2-Mitec, ale jak to jest na prawdę to nie zgłębiałem internetsów.
-
Im trudniej, tym lepiej
- Od: 19 cze 2015, 07:10
- Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92
Ja akurat od kilku lat zamawiam tylko i wyłącznie tuhttp://www.militec1.pl/. Co do poboru oleju nie mogę się wypowiedzieć bo moja M6 pomimo że to klekot ma taki sam stan oleju w dniu wymiany i jak i po 10kkm. Do tej pory za 2,5 roku (80kkm) wzięła mi 2 razy i dolewka wyniosła pomiędzy wymianami raz 1,25 l a drugi raz 0,8 l na 10kkm więc tyle co nic a związane to było za pierwszym razem z nieszczelnością na pokrywie klawki a za drugim razem bardzo dobrymi warunkami drogowymi (średnia na kompie pod domem 162km/h) na odcinku 850km do domu i tu musiała łyknąć trochę. Sprężania nie mierzyłem bo nigdy nie miałem problemu odpalenia nawet w zimie po 2-3 tygodniach postoju na bazie w DE (zawsze pali od strzału na dotyk ale mam wszystkie 4 nowe świece żarowe od 2013roku) i patrząc na kondycję silnika (uważam za bardzo dobrą jak na 318kkm) na ćwiartkę w Czaplinku z rafalmazda6 który jechał lżejszym hatchbackiem na felach 16" a ja cięższym kombi z masą gratów w bagaju (które miał okazję widzieć Crenshaw po awarii nysy) i na felach 17" gumy profil 50 i różnica tylko 1 sek to co więcej mógłbym wymagać od tak udanego egzemplarza który akurat z tym klekotem pod maską ponoć bije rekordy awaryjności
Jak już gdzieś kiedyś pisałem ja moją M6 przełamuję mit o awaryjności tego silnika bo za 2 lata 80kkm bez kompletnie żadnej awarii i co ciekawe cały ten czas używam ponoć "najgorszego" oleju na rynku Castrol EDGE Turbo Diesel 5W/30W jak i również Militec-1. Co do K-2 to jest to potwierdzone że ściągają w beczkach z USA ale już 2 razy przymoczyli
. Ja przynajmniej do żadnego mojego auta nie wleję Militeca od K-2 czy Militeca a raczej Motorlife od Plastmala bo ten drugi z Militeckiem nie ma w ogóle nic wspólnego a wręcz przeciwnie odwrotne działanie. Próbuj MAYKI tych ceramizerów jak masz potwierdzone pozytywne działanie od innych użytkowników bo masz w końcu Pb a nie bardziej wymagającego klekota jak ja. Zawsze po 30kkm od dnia wlania ceramizera możesz wlać Militec-1 bo ten akurat tylko na pewno pomoże a nie zaszkodzi bo praktykuję go już 20 lat przekładając to na kilometry w moich samochodach osobowych to jakiś milion kilometrów. Pozdro i nasłuszniejszą decyzje podejmij sam.