Witam,
Po kilku godzinach walki z moim autem poddałem się i proszę Was o pomoc.
Mam mazde 323f BJ 2.0TD 2000rok. Od kilku dni coś się stało że moje światła świecą jak postojowe praktycznie w ogóle ich nie widać, mało tego włączając światła drogowe lewa strona całkowicie gaśnie, a prawa świeci powiedzmy tak jak powinno świecić światło mijania. Wracając do normalnych mijania, światła znów świecą jak postojowe...
Nie wiem gdzie szukać problemu, sprawdzałem wiązkę, wymieniłem kable przy wtyczce, ale nadal to samo. Czy ktoś już miał kiedyś podobny problem, a może jest tu jakiś elektryk i powie mi co się po drodze gubi że te światła wariują. Robiąc każdą żarówkę na krótko do akumulatora, świeci idealnie....
Problem z oświetleniem
Strona 1 z 1
Za chwilę biorę się za rozbieranie i zobaczymy co z tego będzie...
Dopisano 18 lip 2015, 09:47:
Rozebrałem wszystko, sprawdzam i dalej bez efektu, szczerze nie mam pomysłu gdzie może leżeć problem słabego światła. Wczoraj wymieniłem znaczną część kabli na nowe o tej samym przekroju, wtyczki zregenerowałem. Dziś brak koncepcji na ratunek dla moich świateł.
Może ktoś coś doradzi?? Bo moja kobieta już trochę się nie cierpliwi i chce porwać mi moje CX5....
Dopisano 18 lip 2015, 09:47:
Rozebrałem wszystko, sprawdzam i dalej bez efektu, szczerze nie mam pomysłu gdzie może leżeć problem słabego światła. Wczoraj wymieniłem znaczną część kabli na nowe o tej samym przekroju, wtyczki zregenerowałem. Dziś brak koncepcji na ratunek dla moich świateł.
Może ktoś coś doradzi?? Bo moja kobieta już trochę się nie cierpliwi i chce porwać mi moje CX5....
- Od: 9 cze 2014, 09:39
- Auto: Mazda 323F BJ 2.0 TD 90KM 2000
Mazda CX5 2.0 SkyactivG 2015
kiedyś gdzieś rzucił mi się w oczy schemat wszystkich punktów, ale teraz nie mogę go znaleźć, jeden na pewno jest blisko aku (gruby przewód od minusa) musisz poszukać przewodów z oczkiem przykręconych do karoserii, jak są skorodowane to odkręcić i oczyścić
Szukałem i szukałem, w końcu odpuściłem, może jak najdzie mnie kiedyś wena to zrobię to. W tej chwili po prostu kable z świateł pozycyjnych podłączyłem pod mijania. Efekt – nie ma pozycyjnych, zamiast nich są normalne mijania, ale drogowych brak. Niech tak jeździ puki co, a jak będę miał pełne 2 dni to rozbiorę wszystko i zrobię od A do Z
- Od: 9 cze 2014, 09:39
- Auto: Mazda 323F BJ 2.0 TD 90KM 2000
Mazda CX5 2.0 SkyactivG 2015
Strona 1 z 1