Witam.Szkoda że kolega tak daleko mieszka ode mnie...podjechałbym i byśmy zamienili kółka aby porównać jazdę na 17"(takowe mam założone u mojej madzi ET35 205/40/8cala) No i bym zobaczył czy u siebie nie dać na "glebe"madzi Ogólnie podsumowując jazdę na moich kapciach nie ma tragedii,jazda w miarę zadowalająca(szkoda tylko że firma tomason nie ma 17"/7" do mojego modelu mazdy)...pozdrawiam i szerokości życzę
mógłby mi ktoś poradzić odnośnie zmiany dolotu na stożek? z jakiej firmy pasuje do bjotki bez większych modyfikacji pod maską. Zależy mi na basowym dźwięku a także żeby moc silnika nie spadła
drętwo tu jest że hej xd przez 2 ostatnie tygodnie zmagałem się z obklejaniem samochodu i środka, montaż schowka na okulary z almery, wleciał też światło wewnętrzne po lifcie i zmiana wajchy wycieraczek z mazdy 6 została zmieniona antena dachowa i uporczywy montaż dokładek progowych Moja nowa mazda prezentuje się tak:
Załączniki
Ostatnio edytowano 17 lip 2015, 16:18 przez zlemos, łącznie edytowano 1 raz
Rewelacja!!!!Mega zajefajnie wyszło to oklejanie... do kompletu zmień kiere na trójramienną z logo Nardi Torino,tylną wycieraczkę z M6(jak u mnie)i tylko pucować i cieszyć oko Powodzenia w kolejnych modach i szerokości życzę
z halogenami masz racje, dziś bd je zmieniał na czarne;P a kierownice szukam jakąś w dobrym stanie z przyciskami. Następne plany na auto to pasek na przednią szybę, radio 2 dni, wygłuszenie wszystkich drzwi, car audio, zmiana przednich foteli a potem sie zobaczy xd
tysiąc razy lepiej wygląda sportive niż normalna wersja ale wtedy nie było by co zmieniać i modyfikować a satysfakcja z własnej przeróbki jest ogromna )
Witam kolegę Jak mawiał aktor Marek Konrad w kultowym filmie"...nie ma ch...ja we wsi"tak teraz pięknie wygląda Twoja Madzia Wracając do mojego pytania,jak Ci się śmiga na tym zawieszeniu i przy tym feluku co masz???Poważnie zastanawiam się nad zmianą u siebie z 17 na 16 i założenie niższych sprężyn...jak z komfortem jazdy po mieście,przy nierównościach itd,itd...pozdrawiam
praktycznie nie czuję różnicy pomiędzy seryjnym a moim zawieszeniem tzn, przed dziarami zwalniać nie muszę, progi zwalniające przejeżdżam jak zawsze, przez miesiąc nie miałem sytuacji żeby gdzieś przydrzeć a jeżdżę po śląskich drogach ze szkodami górniczymi