Pyton162 napisał(a):ja w swojej wymienilem przewody na NGK koszt ponad 220zl, swiece NGK 65zl, kopolka chyba ponad 50zl, i wszystko gra . Bartek bart twoja pali na 1l na 2,5tys , czyli na 10tys km wlewasz 4l oleju , duzo ci pali , chyba pora na remont silnika, albo zmiane oleju na lepszy, pozdro
kopułki i palca jeszcze nie wymieniłem. na nowych kablach auto chodzi 100razy lepiej ciszej , równiej , a przede wszystkim nie szarpie tak jak robił to wczesniej. od wymiany oleju zrobiłem 8tyś km w tym czasie spaliła mi do min to co było nalane przy wymianie a było do full , następnie 1l który miałem w zapasie z duzej bańki i jakiś czas temu wlałem kolejny litr. na dzien dzisiejszy na bagnecie mam pól miarki więc jeszcze trochę przejade ale mam już w zapasie w aucie następny litr oleju

. moze troszkę przesadziłem ale jak dociągnę do 10tyś to wyjdzie tak 3-3,5 litra oleju. co ciekawe na ostatniej dolewce przejechałem najwiecej kilometrów tzn w tym czasie jak były najwieksze mrozy rano jak odpalałem nie stawiał zasłony dymnej. na pewno do zrobienia są uszczelniacze może cos jeszcze ( ciśnienie mam na 3 garach 11,5 a na jednym 11 więc jest oki ) od wymiany oleju czyli w zasadzie od kupna auta jeżdże na oleju mobil 1 półsyntetyk 10w40
siwy_dymek napisał(a):bartek_bart no to furka Ci juz hula
w końcu jest oki i to mnie ciesz

mam nadzieje że będzie tak długo